Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jevgēņijs Pašutins kļuvis par Krievijas izlases galveno treneri

Agris Suveizda

Jevgēņijs Pašutins kļuvis par Krievijas izlases galveno treneri
Jevgēņija Pašutina "Lokomotiv-Kuban" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir Eirolīgas D grupas līdere
Foto: lokobasket.com

Krievijas Basketbola federācija par vīriešu izlases galveno treneri iecēlusi Krasnodaras "Lokomotiv-"Kuban" vadītāju Jevgēņiju Pašutinu, ar kuru parakstīts trīs gadu līgums – līdz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iepriekšējais galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs turpmāk vadīs U20 izlasi.

Sportacentrs.com lielā intervija ar Jevgeņiju Pašutinu

"Man tas neapšaubāmi ir liels gods, kuram līdzi nāk arī liela atbildība. Man būs jāvada izlase ar daudzus gadus senām tradīcijām, kas tagad pārdzīvo pārejas posmu. Atgriezt to Eiropas elites komandu vidū – tas ir nopietns izaicinājums trenerim, un izdarīšu visu iespējamo, lai attaisnotu sev doto uzticību," sacīja Jevgēņijs Pašutins. "Krievijas izlasei katrā turnīrā ir jācīnās par titulu – tas ir gan mana darba, gan Krievijas Basketbola federācijas mērķis."

44 gadus vecais Pašutins otro sezonu pēc kārtas vada "Lokomotiv-"Kuban" , un kluba vadība nedomā likt šķēršļus abu amatu savienošanai. "Biju un palieku pretinieks galvenā trenera amata apvienošanai klubā un izlasē, taču šajā gadījumā "Lokomotiv-Kuban" izlēma, ka tai ir tādā veidā jāpalīdz mūsu valsts galvenajai komandai," sacīja kluba prezidents Andrejs Vediščevs. "Runa ir par Krievijas prestižu – tā vārdā klubs ir gatavs kaut kādā ziņā upurēt savas intereses."

Septembrī notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā Krievijas izlase, iztiekot bez daudziem potenciālajiem spēlētājiem un līderiem, aizvadīja sliktāko finālturnīru izlases vēsturē – tikai viena uzvara piecos mačos un pēdējā vieta grupā. Valstsvienību vadīja Vasīlijs Karasjovs, kurš šodien apstiprināts par U20 izlases galveno treneri.

Spēlētāja karjerā Pašutins kļuva par 1994.gada pasaules vicečempionu un 1997.gada Eiropas čempionātā ieguva bronzas medaļas, bet kā treneris aizveda Krievijas U20 izlasi līdz 2005.gada Eiropas čempiones titulam un pieaugušo izlasē kā Deivida Blata asistents kļuva par 2007.gada Eiropas čempionu.

Vairākus gadus strādājis kā Maskavas CSKA asistents, Pašutins 2008.gadā pārņēma Sanktpēterburgas "Spartak", bet pēc gada jau kļuva par CSKA galveno treneri. Pašutins ar CSKA kļuva par VTB līgas čempionu, Krievijas čempionu un izcīnīja Krievijas kausu, bet Eirolīgā CSKA ieņēma trešo vietu. Pēc tam Pašutins strādāja ar Kazaņas "Unics" un tagad ar "Lokomotiv-"Kuban", ar abiem klubiem pa reizei uzvarot Eirokausā.

Izmantotie resursi:
Российская Федерация Баскетбола
ПБК "Локомотив-Кубань" - официальный сайт...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-29 21:42, pirms 10 gadiem
Krieviem pareiza attieksme, liek savējo, labāko treneri, neliekot šķeršļus! Veiksmi Pašutinam, veiksmīgs treneris!