Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Perdikoss: "Gaidām Šteinbergas uzbrukumus un latviešu tālmetienus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Perdikoss: "Gaidām Šteinbergas uzbrukumus un latviešu tālmetienus"
Dimitris Perdikoss. Foto: Basket.gr

Grieķijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenā trenera Petrosa Prekasa palīgs Dimitris Perdikoss sniedzis komentārus par pretiniecēm Eiropas čempionāta A grupā – Melnkalni, Latviju un Spāniju.

“Šīs ir komandas ar tradīcijām un pieredzi, kurām vajadzēs pievērst daudz uzmanības,” teica Prekoss. “Tāpat kā katrā spēlē, mūsu mērķis būs mazināt katras komandas stiprās puses un pielāgoties lietām, kuras viņi cenšas sasniegt, iepazīt viņu spēles stilu.”

“Protams, mums ir informācija no kvalifikācijas spēlēm, taču pārbaudes spēles ir ļoti svarīgas. Komandas pēc 2-3 dienu gatavošanās kvalifikācijas logos izskatās citādi nekā vienības, kurām ir mēnesis laika sagatavoties.”

Pirmais solis – Melnkalne. “Tā ir stipra komanda, kura iepriekšējā finālturnīrā liedza mums izkļūt no grupas. Viņas nomainīja naturalizēto spēlētāju. Kvalifikācijā Melnkalne parādīja sevi kā ļoti labu aizsardzības komandu, kura labi met no trīspunktu līnijas un savāc atlēkušās bumbas uzbrukumā.”

“Melnkalnes līderes aizvadījušas labas individuālās sezonas. Lielākā uzmanība jāpievērš Dubļevičai, Jovanovičai un vienai no divām naturalizētājām spēlētājām, kuru trenere Jeļena Škeroviča iekļaus divpadsmitniekā.”

Latvija būs Grieķijas otrā pretiniece. “Komandu atstājusi Elīna Babkina, kura beigusi aktīvo karjeru, tādēļ būs jāpaļaujas uz Šteinbergu un apbrīnojamo metēju Laksu. Stilu, kuru raksturo uzbrukuma ātrums, maz kļūdu un ātrs izpildījums, ietekmēs pārmaiņas pirmā numura pozīcijā.”

“Sagaidām daudzus metienus no trīspunktu līnijas,” Perdikoss uzskaitīja Latvijas ieročus. “Šteinberga varētu būt centrālā spēlētāja uzbrukumā, saņemot bumbu zemajā postā, spēlējot kā radītāja un izpildītāja.”

Pēdējā pretiniece grupā, Spānija, ir komanda ar lielām tradīcijām un daudzveidīgu spēli. “Kvalitāte un spējas neprasa komentārus. Šogad nespēlēs Astu Ndūra, bet viņas vietu ieņems talantīgā Karera, kura aizvadīja lielisku sezonu ar Valensiju.”

“Pieredzējušās Torensa, Domingesa un Oviņja, kopā ar jaunākām spēlētājām – kā Konti un Kasorlu – veido sabalansētu, augstas kvalitātes ansambli. Sagaidām daudz “pick-and-roll” sadarbību un augstu tempu uzbrukumā.”

Izmantotie resursi:
https://www.basket.gr/nat-teams/per...