Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress pēc veiksmīga pitstopa uzvar Monako GP

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress pēc veiksmīga pitstopa uzvar Monako GP
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Pirmo reizi karjerā Monako F1 sacīkstēs uzvaru izcīnījis meksikānis Serhio Peress, kurš žūstošajā trasē visveiksmīgāk veica riepu maiņas, tādā veidā izvirzoties vadībā. Uz pjedestāla kāpa arī Karloss Sainss un Makss Verstapens, bet Šarls Leklērs zaudēja iespēju uzvarēt neveiksmīgu pitstopu rezultātā. Tikmēr iespaidīgi avarēja Miks Šūmahers, kura mašīna pārlūza uz pusēm.

Sacensību starts aizkavējās par vairāk nekā stundu, jo uz nolikto sacensību sākuma laiku bija uznācis lietus, radot trasē lielas peļķes. Piloti devās trasē aiz drošības mašīnas, bet nokrišņi pastiprinājās un tika izkārti sarkanie karogi. Nācās nogaidīt, kad lietus beigsies un ūdens būs aiztecējis.

Monako posms startēja aiz drošības mašīnas, bet trešajā aplī tika izkārti zaļie karogi. Trase aizvien bija pilnībā slapja, un braucēji startēja ar lietus riepām. Neviens lieki neriskēja un cīņu uzsāka piesardzīgi. Leklērs saglabāja pirmo pozīciju un pēc tam desmit apļu laikā bija iekrājis jau četru sekunžu pārsvaru pār komandas biedru Sainsu. "Red Bull" piloti tobrīd sekoja nākamajās divās pozīcijās, Peresam ieņemot trešo vietu, bet Verstapenam - ceturto.

Tuvojoties pitstopiem, līderu starpā atstatumi pieauga. Peress 17. aplī no trešās pozīcijas devās pie mehāniķiem, lietus riepu vietā tiekot pie pārejas tipa riepām. Līderis Leklērs bija vairāk kā četras sekundes priekšā Sainsam, kad 19. aplī arī viņš devās boksos, tāpat saņemot pārejas tipa riepas. Peress bija paspējis krietni pietuvoties un nonāca kvalifikācijas uzvarētājam priekšā, turklāt uzreiz ar piecu sekunžu pārsvaru. Verstapens pēc sava pitstopa tikmēr palika aiz Leklēra.

Lūiss Hamiltons pirmā desmitnieka beigās piedzīvoja nelielu sadursmi ar Estebanu Okonu, kuru mēģināja apdzīt. Viņš jau bija saņēmis jaunas riepas, un spēja pabraukt krietni ātrāk, bet nedaudz sabojāja priekšējo antispārnu, kas gan neko būtiski neietekmēja. Vēlāk Okons par sadursmes izraisīšanu saņēma piecu sekunžu sodu.

Pēc veiktiem 20 apļiem pirmie braucēji jau riskēja ar pāriešanu uz slikiem. Sainss bija pielaidis Peresu jau divu sekunžu atstatumā, kad devās pitstopā un saņēma cietās sausā laika riepas. Komanda bija kļūdījusies, tajā pašā aplī iesaucot boksos arī Leklēru, kurš tādā veidā zaudēja laiku, bet arī saņēma slikus. Arī "Red Bull" braucēji, kas tobrīd bija nonākuši pirmajās divās pozīcijās, apli vēlāk devās boksos, un tādā veidā bija ieguvēji.

Notikušais krietni pamainīja situāciju, kā rezultātā Peress spēja saglabāt nesen iegūto līderpozīciju, Sainss bija pacēlies uz otro vietu, bet garām Leklēram tika arī Verstapens, paceļoties uz trešo pozīciju. Leklērs bija lielākais zaudētājs, veikto pitstopu laikā no pirmās vietas atkrītot uz ceturto. Komanda sportistam deva ziņu, ka jāpaliek trasē, bet tas notika jau par vēlu, kad Leklērs bija iebraucis boksu celiņā. Cīņā par piekto vietu pa to laiku Džordžs Rasels bija ticis priekšā Lando Norisam.

27. aplī ļoti iespaidīgu avāriju piedzīvoja Miks Šūmahers. "Haas" formulas aizmugure pēkšņi izslīdēja, un spēkrats ietriecās mīkstajā drošības barjerā, pārlūstot uz pusēm. Nolūza mašīnas aizmugurējā daļa, bet, neskatoties uz satraucošo skatu, pilots necieta un saviem spēkiem izkāpa no kokpita. Trasē vispirms devās drošības mašīna, bet dažus apļus vēlāk tiesneši izkāra sarkanos karogus, lai varētu saremontēt bojāto barjeru. Vadošais sešinieks tobrīd atradās nemainīgās pozīcijās, bet tālāk bija iekārtojušies Fernando Alonso, Hamiltons, kurš bija ticis priekšā Okonam, bet pirmo desmitnieku noslēdza Valteri Botass. Bija veikti 30 apļi, mazāk nekā puse no plānotās 77 apļu distances.

Sacensības atsākās aiz drošības mašīnas, kad trase jau bija pavisam sausa. Pirmajā un trešajā pozīcijā esošie "Red Bull" piloti bija izvēlējušies jaunas vidēji cietā sastāva riepas, bet "Ferrari" braucēji, kas tobrīd atradās otrajā un ceturtajā vietā, palika pie jau kādu laik lietotajām cietajām riepām. Drošības auto noriņķoja divus apļus, un cīņa varēja turpināties. Arī šoreiz riskantus manevrus neviens neveica, saglabājot ieņemtās pozīcijas. Peress gan kļūdījās bremzējot un nobloķēja vienu no priekšējiem riteņiem, kas noteikti nenāca par labu gumijai.

Lai veiktu pilnu plānoto distanci, nepietika laika, līdz ar to finišs tika noteikts pēc veiktiem 64 apļiem. Peress bija palielinājis pārsvaru pār Sainsu, bet sacensību noslēguma fāzē ļāva sāncenšiem pietuvoties pavisam tuvu - vadošā četrotne brauca cieši viens aiz otra. Pēdējās desmit minūtēs Peresam izdevās noturēt vadību un izcīnīt uzvaru, Sainsam ierindojoties otrajā vietā, bet Verstapenam - trešajā. Leklērs šoreiz bija spiests samierināties ar ceturto vietu, bet šī viņam ir pirmā reize, kad savā māju posmā viņam vispār izdevies sasniegt finišu.

"Mercedes" pilots Rasels kārtējo reizi finišēja augstāk par komandas biedru Hamiltonu, izcīnot piekto vietu. Starp viņiem ierindojās Noriss no "McLaren", kurš ar jaunām riepām pamanījās sasniegt sacensību ātrāko apli, un Fernando Alonso ar "Alpine" formulu, kuram Hamiltons ilgi sekoja, bet garām tiks tā arī nespēja. Pirmo desmitnieku noslēdza Okons un Botass. Tomēr, tā kā Okonam jāpieskaita soda sekundes, Botass ticis pie devītās pozīcijas, bet pēdējo pieejamo punktu nopelnīja Sebastians Fetels.

32 gadus vecajam Serhio Peresam šī ir trešā uzvara F1 karjerā un pirmā Monako ielu trasē. Iepriekš viņš šeit uz pjedestāla bija kāpis tikai 2016. gadā, kad vēl pārstāvēja "Force India" vienību.

Tagad F1 čempionātā divu nedēļu pārtraukums, bet nākamais posms 12. jūnijā tiks aizvadīts Baku.

Monako GP rezultāti:

VietaPilotsMašīnaApļiRezultāts
1.Serhio PeressRed Bull-RBPT641:56:30.265
2.Karloss SainssFerrari64+1.154
3.Makss VerstapensRed Bull-RBPT64+1.491
4Šarls LeklērsFerrari64+2.922
5.Džordžs RaselsMercedes64+11.968
6.Lando NorissMcLaren-Mercedes64+12.231
7.Fernando AlonsoAlpine-Renault64+46.358
8.Lūiss HamiltonsMercedes64+50.388
9.Valteri BotassAlfa Romeo-Ferrari64+52.525
10.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes64+53.536
11.Pjērs GaslīAlphaTauri-RBPT64+54.289
12.Estebans OkonsAlpine-Renault64+55.644
13.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes64+57.635
14.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes64+1:00.802
15.Nikolā LatifiWilliams-Mercedes63+1 aplis
16.Guanju ŽouAlfa Romeo-Ferrari63+1 aplis
17.Juki CunodaAlphaTauri-RBPT63+1 aplis
-Alekss AlbonsWilliams-Mercedes48Izstājās
-Miks ŠūmahersHaas-Ferrari24Izstājās
-Kevins MagnusensHaas-Ferrari19Izstājās

F1 kopvērtējums pēc 7. posma:

VietaPilotsPunkti
1.Makss Verstapens125
2.Šarls Leklērs116
3.Serhio Peress110
4.Džordžs Rasels84
5.Karloss Sainss83
6.Lūiss Hamiltons50
7.Lando Noriss48
8.Valteri Botass40
9.Estebans Okons30
10.Kevins Magnusens15
11.Daniels Rikjardo11
12.Juki Cunoda11
13.Fernando Alonso10
14.Pjērs Gaslī6
15.Sebastians Fetels5
16.Alekss Albons3
17.Lānss Strols2
18.Guanju Žou1
VietaKonstruktorsPunkti
1.Red Bull-RBPT235
2.Ferrari199
3.Mercedes134
4.McLaren-Mercedes59
5.Alfa Romeo-Ferrari41
6.Alpine-Renault40
7.AlphaTauri-RBPT17
8.Haas-Ferrari15
9.Aston Martin-Mercedes7
1 2 39 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2022-05-29 19:14, pirms 2 gadiem
Cilvēcīgi žēl Šārlu, tik ļoti sapista gonka viņam

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:18, pirms 2 gadiem
Ferrari joprojām prot sačakarēt sacīkstes...
Dabas apstāklis protams arī savu pirkstu pielika, bet visādi citādi bija skatāma gonka.

  +3 [+] [-]

, 2022-05-29 19:18, pirms 2 gadiem
Tik lieli cirvji strādā Ferrari vienība, kā pilnīgi žēl Leklēra.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:18, pirms 2 gadiem
Būtu tā apmale Mikas sakarā normāla tad nemaz tik briesmīgi tas nebūtu izskatījis. Reāli iespieda māšīnu apmalē un nolauza pakaļu

Lietus padarīja visu šito pasākumu interesantāku

  -1 [+] [-]

, 2022-05-29 19:19, pirms 2 gadiem
Cilvēciski žēl Hamiltonu, visa Latvija ir sagrauta par šo sezonu!

  +5 [+] [-]

, 2022-05-29 19:20, pirms 2 gadiem
Hosa Girtinho rakstīja: Cilvēciski žēl Hamiltonu, visa Latvija ir sagrauta par šo sezonu!
Jo nevar heitot?

  +3 [+] [-]

, 2022-05-29 19:21, pirms 2 gadiem
Lai arī man Monako vienmēr bijis viens no mīļākajiem posmiem, tomēr jāsāk piekrist idejai, ka varbūt F1 nemaz nevajag šo sacīksti? Jaunā F1 vadība un Monako valsts/pilsēta nespēj vienoties par turpmāko sadarbību. Varbūt mest mieru? Vispirms Alonso un pēc tam Peress pierādīja šīs trases absurdu. Tu vari braukt 3-4 sekundes aplī lēnāk, kā Tavi konkurenti, bet reāli nevienam nav nekādu iespēju Tevi apdzīt.
Jau septiņdesmitajos, kad mašīnas bija uz pusi mazākas, kā šodien, Monako bija posms, kurā ir grūti apdzīt. Ar šodienas lidmašīnas izmēra formulām tas vairs praktiski nav iespējams.

  -2 [+] [-]

, 2022-05-29 19:21, pirms 2 gadiem
Daļēji var apsveikt Perezu ar uzvaru, tikai dēļ viņa ātruma visas nedēļas nogales griezumā, kā arī AŅ, kurš uzbūvējis kosmosu jebkurai trasei.

Kā teiktu kāds cilvēks, Perez 20% nopelnīji pats, pārējais Sarkanā Klauna komandas dāvana. + FIA, kas noteikumos ir par boksu līniju teikts ?

Ferrari, ar šādām kļūdām jau gadu gadiem stratēģijās, ar lēnu mašīnas attīstību, principā šodien atvadījās no titula, jo tālāk titulu viņi var iegūt tikai, ja to pa***īs paši sarkanie buļļi, tikai un vienīgi. Tiešām žēl Leklēra, izskatās, ka jāmaina komanda, ja Ferrari neko nemainīs strauji savā komandā, totāla izgāšanās elementāras dubultuzvaras vietā norakt sev cerības uz titulu - ģeniāli.

Neizportami, kas notiek šīs komandas iekšienē ar stratēģiju. Ok, Sainz malacis sitas ar Perezu, taču ja gribēja domāt par titulu, Sainzam bija totāli jābremzē Maksima, lai Leklērs to noskrietu, tā vietā go uz priekšu, trūkst vārdu.

Noris un Maki lielisks sniegums.
Merši - stipri jādomā vai ļauj budžets mainīt aizmugures un iespējams priekšas konstrukciju piekarē, tik lielas problēmas ar saķeri sevišķi Hamim izvēlētajam regulējumam ka baisi paliek. Jāstrādā un smagi.

Uh vecā laps Alonso, malacis!

Botas turpina priecēt super .

Lai arī MS ir vājš, viņa avārija bija maksimāli dīvaina un gaidu, kad parādīsies dati ar telemetriju u.c.rādītājiem, ļoti nesaprotams uz sitiena moments.

  +4 [+] [-]

, 2022-05-29 19:23, pirms 2 gadiem
Nožēlojamas sacensības, jo FIA kā organizatori rīkojās kā gļēvuļi.
Tā vietā, lai palaistu pa trasi gladiatorus, kuri varēja sarīkot šovu, uztaisīja kafijas dzērāju kluba sacensības. Nu un ka lietus līst, priekš tam ir lietus riepas un un lai parāda savu meistarību.
Haas formula ir jāpārbauda, jo nav nopietni, ka pret protech barjerām uz pusēm salūza.
Un gonaki laiks ir 4 stundas, kuru laikā ir 2h gonkas bez sarkanajiem karogiem. Par no šī noteikuma atkāpās.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:23, pirms 2 gadiem
A nu es pat biju aizmirsis cik loti Ferrari prot sacakaret saciksti savam braucejam, ne pirma reize pagatnes ietvaros, prieks par Perezu

  +2 [+] [-]

, 2022-05-29 19:23, pirms 2 gadiem
Šarlam vnk neiet šajā trasē.. tad avarē, tad komanda izvēlas nepareizu stratēģiju... un kas zina, vai viņam vēl būs iespēja jelkad cīnīties pa uzvaru Monako, jo FIA jaunu līgumu joprojām nav noslēguši...

Atšķirībā no Ferrari, RedBull savu stratēģiju izvēlējās pareizi... un kur vēl svarīgāk trāpīt uz pareizo stratēģiju kā Monako!

No abiem bulļiem Perezs arī vairāk bija pelnījis šo uzvaru pēc tam, kad Spānijā to nācās atdot.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 19:25, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Lai arī man Monako vienmēr bijis viens no mīļākajiem posmiem, tomēr jāsāk piekrist idejai, ka varbūt F1 nemaz nevajag šo sacīksti? Jaunā F1 vadība un Monako valsts/pilsēta nespēj vienoties par turpmāko sadarbību. Varbūt mest mieru? Vispirms Alonso un pēc tam Peress pierādīja šīs trases absurdu. Tu vari braukt 3-4 sekundes aplī lēnāk, kā Tavi konkurenti, bet reāli nevienam nav nekādu iespēju Tevi apdzīt.
Jau septiņdesmitajos, kad mašīnas bija uz pusi mazākas, kā šodien, Monako bija posms, kurā ir grūti apdzīt. Ar šodienas lidmašīnas izmēra formulām tas vairs praktiski nav iespējams.
Te ir problēma vairāk lielajās mašīnās, lielajās riepās u.t.t. Posmu dēļ savas F1 romantikas atstāt vajag, taču iespējams jāsāk domāt par mašīnu izmēru samazināšanu un pēc jauno motoru apstiprināšanas uz to arī rodas cerība.

Mani vairāk kretinē ka agrāk gonkas notika stiprā lietū, taču tagad uz entajām minūtēm ievelk laiku, lai būtu sausāka trase, apsmiekls. Laikam nākošais etpas būs - lietos (sacīkstes nenotiks) paskaidros ar to, ka ietaupīs uz vides piesārņošanas samazinājumu neražojot inter un wet riepas

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 19:26, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Nožēlojamas sacensības, jo FIA kā organizatori rīkojās kā gļēvuļi.
Tā vietā, lai palaistu pa trasi gladiatorus, kuri varēja sarīkot šovu, uztaisīja kafijas dzērāju kluba sacensības. Nu un ka lietus līst, priekš tam ir lietus riepas un un lai parāda savu meistarību.
Haas formula ir jāpārbauda, jo nav nopietni, ka pret protech barjerām uz pusēm salūza.
Un gonaki laiks ir 4 stundas, kuru laikā ir 2h gonkas bez sarkanajiem karogiem. Par no šī noteikuma atkāpās.
Izskatās uz pirmo momentu, ka atlūza daļa, kura stiprinā spie kārbas (difuzora aizmugure) stiprinājumi, piekare
Par pārējo piekrītu.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:27, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Nožēlojamas sacensības, jo FIA kā organizatori rīkojās kā gļēvuļi.
Tā vietā, lai palaistu pa trasi gladiatorus, kuri varēja sarīkot šovu, uztaisīja kafijas dzērāju kluba sacensības. Nu un ka lietus līst, priekš tam ir lietus riepas un un lai parāda savu meistarību.
Haas formula ir jāpārbauda, jo nav nopietni, ka pret protech barjerām uz pusēm salūza.
Un gonaki laiks ir 4 stundas, kuru laikā ir 2h gonkas bez sarkanajiem karogiem. Par no šī noteikuma atkāpās.
Man arī likās pārāk piesardzīgi, taču nevar noliegt, ka pie starta lietus laikā visticamāk jau pirmajā aplī būtu sarkanie karogi kāda Latifi, Strola vai Žo dēļ.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:28, pirms 2 gadiem
ļoti booring

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:29, pirms 2 gadiem
Ļoti aizraujoša sacīkste.
Apsveicu sportistus ar izcilu izrādi.
Īstiem F1 faniem noteikti bija ko redzēt!

  -2 [+] [-]

, 2022-05-29 19:29, pirms 2 gadiem
nevar apdzīt 4 sekundes lēnāku mašīnu
kas par gonku

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 19:30, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Mani vairāk kretinē ka agrāk gonkas notika stiprā lietū, taču tagad uz entajām minūtēm ievelk laiku, lai būtu sausāka trase, apsmiekls.
Piekrītu. Lietus sacīkstes agrāk bija pa īstam interesantas ar apdzīšanām, kamēr mūsdienās būt labam lietus braucējam vairs neatmaksājas.

  -2 [+] [-]

, 2022-05-29 19:30, pirms 2 gadiem
Un kur palika Verstapenam sods par līnijas šķērsošanu, jo tikai tā tika priekšā Leklerkam, citādi būtu blakām. Tīrs 5sekunžu sods. Un vissmieklīgākais, ka to pārkāpumu sākumā mēģināja piešūt Peresam.
Un visapsurdākais bija pēc haas saplīšanas virtuālā, pēc tam pilnā drošības mašīna, kaut gan uzreiz bija jādod sarkanie karogi, jo ja formulā saplīst pa vīlēm, tas dod pamatu uzskatīt, ka trieciens bija spēcīgs un ir apdraudēta pilota dzīvība.
Pilnīga FIA izgāšanās. Monaco piedāvāja interesantu gonku, kuru noraka stulbeņu FIA stulbās drošības prasības. Nākošā reizē vajag nevis sprinta gonku taisīt, bet gan visus savienot cietā sakabē un palaist pa trasi ka vienu sastāvu. Būtu interesantāk.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:31, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Te ir problēma vairāk lielajās mašīnās, lielajās riepās u.t.t. Posmu dēļ savas F1 romantikas atstāt vajag, taču iespējams jāsāk domāt par mašīnu izmēru samazināšanu un pēc jauno motoru apstiprināšanas uz to arī rodas cerība.

Mani vairāk kretinē ka agrāk gonkas notika stiprā lietū, taču tagad uz entajām minūtēm ievelk laiku, lai būtu sausāka trase, apsmiekls. Laikam nākošais etpas būs - lietos (sacīkstes nenotiks) paskaidros ar to, ka ietaupīs uz vides piesārņošanas samazinājumu neražojot inter un wet riepas
Visticamāk, ka F1 mašīnas nekad vairs nekļūs mazākas. Drīzāk turpinās kļūt lielākas. Pat ja noteikumi kādā brīdī būs labvēlīgi idejai samazināt mašīnas izmērus, tā pat nākamajā jaunā drošības noteikumu pakete tās atkal palielinās
Par lietu piekrītu daļēji - tas atkal ir mašīnu jautājums. Agrāk mašīnas nebija tik ātras un lielas, kā arī to uzbūve mazāk balstījās un aerodinamiku. Visa F1 evolūcija ved tajā, ka šīs mašīnas lietū vadīt kļūst arvien grūtāk. Drīz tas vienkārši nebūs iespējams. Nebrīnīšos, ja 10 gadu griezumā mēs nonāksim pie tā, ka sacīkstes lietus laikā vienkārši nenotiek

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:32, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Man arī likās pārāk piesardzīgi, taču nevar noliegt, ka pie starta lietus laikā visticamāk jau pirmajā aplī būtu sarkanie karogi kāda Latifi, Strola vai Žo dēļ.
Kādus sarkanos karogus? Kad sāktu gāzt lietus, lai brauc aiz drošības mašīnas, izdzītu rises un pēc 3,4 apļiem mauktu tālāk sacīkšu režīmā. Priekš tam jau ir tas aparāts, lai lēnā trasē bīstamos laika apstākļos samazinātu ātrumu. Monaco autiņus novāc 1min laikā, tur drošības mašīna faktiski nav vajadzīga.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:32, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Un kur palika Verstapenam sods par līnijas šķērsošanu, jo tikai tā tika priekšā Leklerkam, citādi būtu blakām. Tīrs 5sekunžu sods. Un vissmieklīgākais, ka to pārkāpumu sākumā mēģināja piešūt Peresam.
Un visapsurdākais bija pēc haas saplīšanas virtuālā, pēc tam pilnā drošības mašīna, kaut gan uzreiz bija jādod sarkanie karogi, jo ja formulā saplīst pa vīlēm, tas dod pamatu uzskatīt, ka trieciens bija spēcīgs un ir apdraudēta pilota dzīvība.
Pilnīga FIA izgāšanās. Monaco piedāvāja interesantu gonku, kuru noraka stulbeņu FIA stulbās drošības prasības. Nākošā reizē vajag nevis sprinta gonku taisīt, bet gan visus savienot cietā sakabē un palaist pa trasi ka vienu sastāvu. Būtu interesantāk.
Kā jau ierasts no iepriekšējās sezonas Maksimai sodi nepienākas

  +3 [+] [-]

, 2022-05-29 19:32, pirms 2 gadiem
Ferrari inžinieri ir ļoti stabili tizli jau ento gadu garumā

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:37, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Visticamāk, ka F1 mašīnas nekad vairs nekļūs mazākas. Drīzāk turpinās kļūt lielākas. Pat ja noteikumi kādā brīdī būs labvēlīgi idejai samazināt mašīnas izmērus, tā pat nākamajā jaunā drošības noteikumu pakete tās atkal palielinās
Par lietu piekrītu daļēji - tas atkal ir mašīnu jautājums. Agrāk mašīnas nebija tik ātras un lielas, kā arī to uzbūve mazāk balstījās un aerodinamiku. Visa F1 evolūcija ved tajā, ka šīs mašīnas lietū vadīt kļūst arvien grūtāk. Drīz tas vienkārši nebūs iespējams. Nebrīnīšos, ja 10 gadu griezumā mēs nonāksim pie tā, ka sacīkstes lietus laikā vienkārši nenotiek
Lietus sakarā te vairāk problēma ir tajā, ka tagadējam graunda efektam vajag maksimāli zemu mašīnu, taču pagaidām Monako kā arī citur to risina ar praktiski nekustīgu (minimāli jeb ļoti stingru atsperi) ja skatījies iespējams treniņus tad redzēji, ka dēļ tā, ka mašīnas cietas lēkāja un zaudēja bremzēšanas punktus.

Teorētiski , ja paliek motors+kers kā kad tas tiktikko parādījās Brawn GP laikā tad mašīnas var samazināt arī ar visiem (pieaugošiem) drošības standartiem. Lielākais pieaugums bija dēļ jaunajiem motoriem, drošībai un tagad arī dzen riepām, kas izrā'dijās smagākas nekā plānots dēļ kā pat troses un piekares elementi papildus bija jātaisa smagāki.

  +2 [+] [-]

, 2022-05-29 19:38, pirms 2 gadiem
Puspirdelis rakstīja: Ferrari inžinieri ir ļoti stabili tizli jau ento gadu garumā
inženieri būvē mašīnu, nevis izvēlas stratēģiju... tieši inženieri ir tie, kas šogad Ferrari ir pastrādājuši labu darbu, radot mašīnu, kas var cīnīties par uzvarām...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 19:43, pirms 2 gadiem
Ja Ferrari šādi turpinās, sezonas beigās par titulu cīnīsies varbūt divi Red Bull piloti.

     [+] [-]

, 2022-05-29 19:44, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Daļēji var apsveikt Perezu ar uzvaru, tikai dēļ viņa ātruma visas nedēļas nogales griezumā, kā arī AŅ, kurš uzbūvējis kosmosu jebkurai trasei.

Kā teiktu kāds cilvēks, Perez 20% nopelnīji pats, pārējais Sarkanā Klauna komandas dāvana. + FIA, kas noteikumos ir par boksu līniju teikts ?

Ferrari, ar šādām kļūdām jau gadu gadiem stratēģijās, ar lēnu mašīnas attīstību, principā šodien atvadījās no titula, jo tālāk titulu viņi var iegūt tikai, ja to pa***īs paši sarkanie buļļi, tikai un vienīgi. Tiešām žēl Leklēra, izskatās, ka jāmaina komanda, ja Ferrari neko nemainīs strauji savā komandā, totāla izgāšanās elementāras dubultuzvaras vietā norakt sev cerības uz titulu - ģeniāli.

Neizportami, kas notiek šīs komandas iekšienē ar stratēģiju. Ok, Sainz malacis sitas ar Perezu, taču ja gribēja domāt par titulu, Sainzam bija totāli jābremzē Maksima, lai Leklērs to noskrietu, tā vietā go uz priekšu, trūkst vārdu.

Noris un Maki lielisks sniegums.
Merši - stipri jādomā vai ļauj budžets mainīt aizmugures un iespējams priekšas konstrukciju piekarē, tik lielas problēmas ar saķeri sevišķi Hamim izvēlētajam regulējumam ka baisi paliek. Jāstrādā un smagi.

Uh vecā laps Alonso, malacis!

Botas turpina priecēt super .

Lai arī MS ir vājš, viņa avārija bija maksimāli dīvaina un gaidu, kad parādīsies dati ar telemetriju u.c.rādītājiem, ļoti nesaprotams uz sitiena moments.
Nepārdzīvo, nekas nav norakts. Sezona vēl gara un ne katru GP būs lietus

  +2 [+] [-]

, 2022-05-29 20:12, pirms 2 gadiem
Kā ir jālīst lietum, lai notiktu normālas lietus sacīkstes? Zin Eklstons ar savu ideju par mākslīgi radītām lietus sacīkstēm beigās būs izrādījies baigi futūristiski domājošs, jo šobrīd izskatās, ka dabiskos apstākļos normāla lietus sacene principā nav iespējama

     [+] [-]

, 2022-05-29 20:13, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: inženieri būvē mašīnu, nevis izvēlas stratēģiju... tieši inženieri ir tie, kas šogad Ferrari ir pastrādājuši labu darbu, radot mašīnu, kas var cīnīties par uzvarām...
Daļēji taisnība. Ir vairāki inženierijas amati, kas neko nebūvē, bet analizē datus. Puspirdelis laikam domāja sacīkšu inženierus un stratēģus, kas sēž pitwall

     [+] [-]

, 2022-05-29 20:15, pirms 2 gadiem
dddd rakstīja: Nepārdzīvo, nekas nav norakts. Sezona vēl gara un ne katru GP būs lietus
Neviens nepārdzīvo, bet saka pa faktu, kurus izskaidroju. Nav svarīgi cik gara sezona, ja sistemātiski Ferrari pieļauj kļudas pitstopos (tie kopumā ir lēnāki nekā konkurentiem), stratēģiskas kļūdas, lēna mašīnas attīstība, kura netiek līdzi RBR. Zinot Ferrari, ja sastāvā (komandas) nebūs izmaiņas vai stingri rājieni - kļūdas turpināsies. Šajā sezonā jau pārāk daudz noraktas iespējas Leklēram dēļ komandas. Imolā...Ferrari viņam noregulēja saudzīgo režīmu tīram lietum, kura dēļ viņam pat cerību noķert konkurentu nebija un nācās riskēt.

Vēl Alonso un Fettela laikā, sevišķi Fettela laikā, kuram kopā ar Ferrari bija ātrāka mašīna nekā Meršiem, bet zaudēja dēļ Fettela kļūdām un kļūdām stratēģijā... pa šiem gadiem šis nav mainījies.

Arī šodien bija iespēja vismaz Maksimu apsteigt, bet Ferrari komanda, kurai algās gadā izmaksā miljoniem nespēja dadomāties līdz elementārām lietām.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 20:22, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Daļēji var apsveikt Perezu ar uzvaru, tikai dēļ viņa ātruma visas nedēļas nogales griezumā, kā arī AŅ, kurš uzbūvējis kosmosu jebkurai trasei.

Kā teiktu kāds cilvēks, Perez 20% nopelnīji pats, pārējais Sarkanā Klauna komandas dāvana. + FIA, kas noteikumos ir par boksu līniju teikts ?

Ferrari, ar šādām kļūdām jau gadu gadiem stratēģijās, ar lēnu mašīnas attīstību, principā šodien atvadījās no titula, jo tālāk titulu viņi var iegūt tikai, ja to pa***īs paši sarkanie buļļi, tikai un vienīgi. Tiešām žēl Leklēra, izskatās, ka jāmaina komanda, ja Ferrari neko nemainīs strauji savā komandā, totāla izgāšanās elementāras dubultuzvaras vietā norakt sev cerības uz titulu - ģeniāli.

Neizportami, kas notiek šīs komandas iekšienē ar stratēģiju. Ok, Sainz malacis sitas ar Perezu, taču ja gribēja domāt par titulu, Sainzam bija totāli jābremzē Maksima, lai Leklērs to noskrietu, tā vietā go uz priekšu, trūkst vārdu.

Noris un Maki lielisks sniegums.
Merši - stipri jādomā vai ļauj budžets mainīt aizmugures un iespējams priekšas konstrukciju piekarē, tik lielas problēmas ar saķeri sevišķi Hamim izvēlētajam regulējumam ka baisi paliek. Jāstrādā un smagi.

Uh vecā laps Alonso, malacis!

Botas turpina priecēt super .

Lai arī MS ir vājš, viņa avārija bija maksimāli dīvaina un gaidu, kad parādīsies dati ar telemetriju u.c.rādītājiem, ļoti nesaprotams uz sitiena moments.
Jā Ferrari izgāžas visur kur var izgāzties, bet nu par titulu cīnīties joprojām ir iespējas, sezona knapi pusē Tu jau noraksti viņus.
UN kādā veidā viņiem bija jāapsteidz Maksis? Sainz grūž bortā un Leklērs lien garām? Monako ir Monako. Tagad čempionāts paliek tikai interesantāks.

     [+] [-]

, 2022-05-29 20:28, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Nožēlojamas sacensības, jo FIA kā organizatori rīkojās kā gļēvuļi.
Tā vietā, lai palaistu pa trasi gladiatorus, kuri varēja sarīkot šovu, uztaisīja kafijas dzērāju kluba sacensības. Nu un ka lietus līst, priekš tam ir lietus riepas un un lai parāda savu meistarību.
Haas formula ir jāpārbauda, jo nav nopietni, ka pret protech barjerām uz pusēm salūza.
Un gonaki laiks ir 4 stundas, kuru laikā ir 2h gonkas bez sarkanajiem karogiem. Par no šī noteikuma atkāpās.
To pašu domāju par Haas, bet skySports komentētāji paskaidroja, ka pēc Grožāna avārijas mainīti noteikumi, ka formulas daļai, kur ātrumkārba, jāatdalās daudz vieglāk kā iepriekš. Tas mazinot triecienu pilotam.

     [+] [-]

, 2022-05-29 20:38, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Man arī likās pārāk piesardzīgi, taču nevar noliegt, ka pie starta lietus laikā visticamāk jau pirmajā aplī būtu sarkanie karogi kāda Latifi, Strola vai Žo dēļ.
Lai ir tie sarkanie karogi, vismaz uz 10min varēja būt normāls haoss, skatītāji sajūsmā lauž krēslus

  +1 [+] [-]

, 2022-05-29 21:04, pirms 2 gadiem
ferrari pasi sev sacakreja

     [+] [-]

, 2022-05-29 21:07, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Jā Ferrari izgāžas visur kur var izgāzties, bet nu par titulu cīnīties joprojām ir iespējas, sezona knapi pusē Tu jau noraksti viņus.
UN kādā veidā viņiem bija jāapsteidz Maksis? Sainz grūž bortā un Leklērs lien garām? Monako ir Monako. Tagad čempionāts paliek tikai interesantāks.
Ja Ferrari neveiks izmaiņas personālā, kuri atbild par stratēģijas izvēli un attīstības izvēli, neuzlabot pitstopu ātrumu un stabilitāti, tad uzvarēt titulu var tikai tad, ja paši RBR sāks kļūdīties jeb būs tehniskas ķibeles.

Nav jāgrūž bortā, bija vietas, kur RBR bija atŗāki šajās vietās bija jāsabremzē un jāļauj Leklerām ielīst blakus, vismaz mēģināt to varēja, lai mazinātu zaudējumus šajā posmā. Grūzt bortā, nu nedomāju ka tas būtu pareizi, kkur izspiest no trajektorijas u.t.t.

Man tiešām kauns par to, kā Ferrari savas iespējas palaiž garām. Saprastu, ja viņiem mašīna būtu ātrāka nekā RBR, kad var atļauties vaļības, taču šajā situācijā viņu kļūdas var netikai demotivēt Lekleru, bet arī pašu komandu.
1 2 39 komentāri