Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

No Igaunijas play-off izkritusī "Valka/Valga" centīsies ieķerties sērijā pret "Ogri"

Emils Ozerinskis

No Igaunijas play-off izkritusī "Valka/Valga" centīsies ieķerties sērijā pret "Ogri"
Māris Ziediņš
Foto: Ritvars Raits

Svētdien, 29. aprīlī otro "Olybet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēli aizvadīs "Valka/Valga" un BK "Ogre". Sērijā līdz trīs uzvarām vadībā ar 1-0 šobrīd ir ogrēnieši.

Šīs sezonas izslēgšanas spēles Latvijas čempionātā tika atklātas trešdien ar spēli Ogrē. Tomēr intriga ceturtdaļfināla pirmajā cīņā izpalika. Valcēnieši jau pirmajās trīs minūtēs nonāca iedzinējos ar desmit punktu deficītu un tā arī spēles laikā nespēja apdraudēt Daugavas krastos mītošās komandas pārsvaru. Vienīgais brīdis, kad ogrēniešiem nācās nedaudz uztraukties, bija noslēdzošās ceturtdaļas vidū, kad Edgars Lasenbergs pietuvoja robežpilsētas vienību līdz sešu punktu deficītam, bet Rinalds Sirsniņš nekavējoties atbildēja ar savu trejaci un "Ogre" noveda spēli līdz drošai uzvarai ar 94:79. Pirmās play-off spēles rezultatīvākais spēlētājs bija Jānis Pozņaks, kuram pietrūka viena atlēkusī bumba, lai sakrātu "double-double" rādītājus. Pozņakam šajā mačā 28 gūti punkti. "Valkas/Valgas" rindās Lasenbergs izcēlās ar 25 gūtiem punktiem.

Jāatzīmē, ka dienu pēc LBL čempionāta izslēgšanas spēļu uzsākšanas Kristapa Zeida komandai bija jāaizvada ceturtā spēle Igaunijas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur latviskā Igaunijas komanda mērojās spēkiem ar Pērnavas vienību. Cīņa vienlaicīgi divās frontēs neizrādījās veiksmīga, Valgas komandai atzīstot pretinieku pārspēku ar 66:90, tādējādi visā sērijā piekāpjoties ar 1-3 un izstājoties no cīņas par Igaunijas čempionāta medaļām.

Lai gan pagājušas divas dienas kopš valcēniešu noslēdzošās spēles Igaunijas līgas izslēgšanas spēļu turnīrā, tomēr "Ogrei" bijusi vismaz viena diena vairāk, kuras laikā sagatavoties LBL ceturtdaļfināla otrajai spēlei. Šādos kaujas apstākļos tā ir visai liela priekšrocība. Artūra Visocka-Rubeņa trenētā komanda arī bez visām pretinieku nedienām ir izteikta sērijas favorīte un šodien gatavojas spert otro soli, lai pietuvotos spēlēšanai pusfinālā pret regulārās sezonas uzvarētāju "Ventspili".

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
1.Jūrmala-Latvijas Universitāte77:7501.05.03.05.05.05.*07.05.*1 - 0
2.Ogre-Valka/Valga94:7929.04.02.05.04.05.*06.05.*1 - 0

Ja nepieciešams - *

  +1 [+] [-]

, 2018-04-29 16:12, pirms 6 gadiem
Tādai komandai Valka/Valga jāpazūd - nav jēgas, ja tikai pusi spēļu spēlē čempionātā! Shēmotāji!