Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sāksies cīņa par Stenlija kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sāksies cīņa par Stenlija kausu
Marks Freizers pret Adamu Makveidu, Toronto "Maple Leafs" pret Bostonas "Bruins"
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar trim spēlēm sāksies Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa. Pulksten 3:00 laukumā dosies arī regulārā čempionāta uzvarētāja Čikāgas "Blackhawks", kas uzņems Minesotas "Wild". Savukārt Austrumu konferences galvenā favorīte Pitsburgas "Penguins" cīņā dosies naktī uz ceturtdienu.

96. regulārā sezona sākās 19. janvārī, taču Čikāgas "Blackhawks" pirmo reizi bez punktiem palika tikai 8. martā, pārsteidzoši ielaižot sešus vārtus pret Rietumu konferences vājāko komandu Kolorado "Avalanche". Punkti bija izcīnīti pirmajās 24 spēlēs pēc kārtas, tādējādi tika labots Anaheimas "Ducks" 2006. gadā uzstādītais rekords (16 mači). Togad tieši "Ducks" pārliecinoši triumfēja Stenlija kausā, trijās no četrām sērijām zaudējot tikai vienu spēli.

Ar 48 spēlēs izcīnītajiem 77 punktiem "Blackhawks" uzvarēja Rietumos, tuvāko sekotāju "Ducks" apsteidzot par 11 punktu tiesu. Čikāgai pirmajā kārtā pretī stāsies Minesotas "Wild", kas vasarā uz 13 sezonām par 98 miljoniem dolāru parakstīja līgumus ar abiem karstākajiem brīvajiem aģentiem - aizsargu Raienu Suteru un uzbrucēju Zaku Parizī. Lielie tēriņi tomēr neļāva izslēgšanas spēlēm kvalificēties pirms pēdējā mača, kad Hokeja štata pārstāvji prata viesos apspēlēt "Avalanche".

Likumsakarīgi, ka "Blackhawks" tiek uzskatīta par pārliecinošu favorīti, un domas dalās tikai vienā jautājumā: vai čikāgiešiem būs gana jau ar četriem mačiem. Tomēr regulārajā sezonā "Wild" vienā no trim mačiem spēja izcīnīt uzvaru - pirmajā 3:2 pēcspēles metienos. Čikāgas arsenālā ir ne tikai MVP kandidāti Patriks Keins un Džonatans Teivss (ar 23 vārtiem dalīja komandas labākā snaipera godu) - vēl ir Mariāns Hosa, Patriks Šārps, debitants Brendons Sāds. "Wild" lieliskajam aizsargam Suteram nosegt visus nebūs pa spēkam.

Tomēr tieši "Blackhawks" aizsardzība bija komandas galvenais spēks - ielaistie 102 vārti ir labākais rādītājs līgā. Pārliecinoši darbojās abi vārtsargi - Korijs Kraufords un Rejs Emerijs (šobrīd iedzīvojies savainojumā). Savukārt "Wild" gūtie 122 vārti ir otrs sliktākais rezultāts starp izslēgšanas spēlēs iekļuvušajām komandā.

Interesanti, ka citos Rietumu konferences dueļos šosezon labāk veicies zemāk izsētajām komandām. Protams, uzmanības centrā atrodas pašreizējā čempione Losandželosas "Kings", kas šosezon visos trīs mačos ar vismaz divu vārtu pārsvaru uzveica Sentluisas "Blues". Komandas pērn tikās konferences pusfinālā, "Kings" uzvarot ar 4:0. Losandželosa prata saglabāt vadošos spēkus, un daudz būs atkarīgs no pērnajiem līderiem - uzbrucējiem Anžes Kopitara, Dastina Brauna, Džefa Kārtera, Maika Ričardsa un pērnā fināla vērtīgākā spēlētāja vārtsarga Džonatana Kvika. Lai gan viņa statistika ir sliktākā kopš kļūšanas par komandas pirmo vārtsargu, sešos no pēdējiem septiņiem startiem Kviks ir ielaidis divus vai mazāk vārtus.

Trīs uzvaras trīs spēlēs izcīnījusi arī Sanhosē "Sharks", kas Vankūveras "Canucks" ne reizi neļāva pārsniegt divu gūto vārtu robežu. "Sharks" ļoti pārliecinošu sniegumu demonstrējusi savā laukumā - tikai divās no 24 spēlēm nav izdevies izcīnīt punktus. Tomēr uzvarai sērijā būs nepieciešams panākums arī Vankūverā. "Canucks" piekto reizi pēc kārtas triumfēja divīzijā, taču komanda vairs nedominē - knapi izslēgšanas spēlēs tikusī "Wild" apsteigta par četriem punktiem. Vārtsargi Korijs Šnaiders un Roberto Luongo radīja visvairāk jautājumu pērn, un arī šogad nekas nav mainījies - pirmais numurs Šnaiders ir savainots, bet no Luongo "Canucks" mēģināja atbrīvoties visu sezonu.

Vēl Rietumos ir Detroitas "Red Wings", kas izslēgšanas spēlēm kvalificējās 22. sezonu pēc kārtas. Pretī stāsies Anaheimas "Ducks", kurai būs jātiek galā ar favorītu spiedienu. Turklāt Detroita piecos no pēdējiem sešiem Stenlija kausiem pārvarējusi vismaz vienu kārtu. "Red Wings" jāpaļaujas uz pieredzējušajiem uzbrucējiem - Henriku Zeterbergu, Pāvelu Dacjuku, Jūhanu Franzenu. "Ducks" pretī liek spēcīgu vārtsargu tandēmu - debitants Viktors Fāsts atvairījis 92,1% metienu, Jonass Hillers nedaudz atpaliek (91,3%).

Savukārt Austrumu konferencē galvenā favorīte ir Pitsburgas "Penguins", kas pirmajā kārtā spēkosies ar Ņujorkas "Islanders". Salinieki playoff sēriju nav uzvarējuši kopš 1993. gada, un lielākais izaicinājums noteikti būs aizsardzībai - "Penguins" ar 165 vārtiem bija rezultatīvākā komanda regulārajā čempionātā. Turklāt pēc savainojumiem ierindā atgriezušies Jevgeņijs Malkins un Džeimss Nīls, tāpat pirmajā spēlē varētu piedalīties arī Sidnijs Krosbijs.

Jāatceras, ka sezonas izskaņā "Penguins" pastiprināja Džeroms Iginla, Brendens Morovs, Jusi Jokinens un Daglass Marejs. Arī pieredze ir Pitsburgas pusē - ne tikai lielākajai daļai "Islanders" spēlētāju, bet arī galvenajam trenerim Džekam Kapuano nav izslēgšanas spēļu pieredzes. Tiesa, "Penguins" pēc Stenlija kausa izcīnīšanas 2009. gadā ir uzvarējusi vēl tikai vienu izslēgšanas spēļu sēriju, 2010. gadā pieveicot Otavas "Senators". Vai Džona Tavaresa komandai izdosies sarūpēt lielāko pārsteigumu sezonā?

Pēdējās izmaiņas sastāvā nākušas par labu Ņujorkas "Rangers" - pagājušajā sezonā Austrumu konferences finālā spēlējušajai komandai līdz 3. aprīlim bija sliktākais uzbrukums līgā. Bet tagad uzmanība būs jāvelta līgas labākajam snaiperim Aleksandram Ovečkinam (14 vārti pēdējos 13 mačos) un Vašingtonas "Capitals" vairākumam (ar 26,8% labākais līgā). "Capitals" playoff sasniegusi piekto sezonu pēc kārtas, bet ne reizi nav izdevies iekļūt konferences finālā. Pērn ceļā gadījās tieši "Rangers" - zaudējums septiņās spēlēs.

Pirmo reizi deviņu sezonu laikā Stenlija kausam kvalificējusies līgas slavenākā, dārgākā un populārākā komanda Toronto "Maple Leafs", kurai pretiniekos stāsies Bostonas "Bruins" ar latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu. Tas būs vienīgais oriģinālā sešinieka komandu duelis pirmajā kārtā. Nedēļas nogalē Daugaviņš aizstāja Jaromīru Jāgru un aizvadīja labākās spēles "Bruins" rindās, nopelnot punktu par rezultatīvu piespēli.

Pēdējā laikā "Bruins" buksē (zaudētas četras no pēdējām sešām spēlēm, kas aizvadītas deviņu dienu laikā), taču Toronto hokejistus piemeklējušas vēl lielākas problēmas - viņi teju katrā mačā tiek pamatīgi nomētāti, un tikai vārtsarga Džeimsa Reimera sniegums palīdz turpināt krāt punktus. Turklāt kopš Fila Kesela maiņas (uzbrucējs no Bostonas pārcēlās uz "Maple Leafs" un kļuva par komandas līderi) "Bruins" uzvarējusi 15 no 21 savstarpējās spēles.

"Bruins" regulārās sezonas pēdējā spēlē savā laukumā zaudēja Otavas "Senators". Pateicoties šādai notikumu attīstībai, pie otrās vietas konferencē tika Monreālas "Canadiens", kas spēlēs tieši pret "Senators". Divu Kanādas komandu duelī tikai viena spēle noslēgusies ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru. Otavai palīdzēs pagājušās sezonas līgas labākais aizsargs Ēriks Karlsons, kurš brīnumaini ātri sadziedējis savainojumu, savukārt "Canadiens" sezonu pabeidza ar divām uzvarām pēc kārtas. Kopš "Senators" atgriešanās NHL (1992. gadā) vienības izslēgšanas spēlēs vēl nav tikušās.

Pirmās spēles Stenlija kausā tiks aizvadītas šonakt - pulksten 3:00 pēc Latvijas laika laukumā dosies "Blackhawks" un "Wild" un "Blues" un "Kings". Vēl šonakt (5:30) spēlēs "Ducks" un "Red Wings". Savukārt "Bruins" un "Penguins" laukumā dosies naktī uz ceturtdienu.

Stenlija kausa pirmās kārtas dueļi

Rietumu konference
Čikāgas "Blackhawks" (1) - Minesotas "Wild" (8)
Anaheimas "Ducks" (2) - Detroitas "Red Wings" (7)
Vankūveras "Canucks" (3) - Sanhosē "Sharks" (6)
Sentluisas "Blues" (4) - Losandželosas "Kings" (5)
Austrumu konference
Pitsburgas "Penguins" (1) - Ņujorkas "Islanders" (8)
Monreālas "Canadiens" (2) - Otavas "Senators" (7)
Vašingtonas "Capitals" (3) - Ņujorkas "Rangers" (6)
Bostonas "Bruins" (4) - Toronto "Maple Leafs" (5)

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Vai redzēsim finālu starp Pitsburgas "Penguins" un Čikāgas "Blackhawks"?

  • 79

  • 155


1 2 59 komentāri
Slēpts komentārs: jonsons

 +22 [+] [-]

, 2013-04-30 16:25, pirms 11 gadiem
par Bostonu, Par Kasparu. Vēlu veiksmi Kasparam, lielu spēles laiku un daudz gūtos vārtus.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-30 16:26, pirms 11 gadiem
Lai kā es gribētu redzēt Stenlija finālā Blackhawks un Penguins, tomēr domāju, ka tāda fināla šogad nebūs, jo NHL ir ļoti daudz stipru komandu, un, manuprāt, 10-12 no šī gada PO dalībniecēm ir spējīgas iekļūt līgas finālā.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-30 16:27, pirms 11 gadiem
Pitsburgai jāņem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-04-30 16:29, pirms 11 gadiem
SportsGuru.eu NHL Playoff menedžerspēlē populārākās izvēles Malkins un Morovs, tādēļ jāsecina, ka tiek likts uz Penguins

  +5 [+] [-]

, 2013-04-30 16:30, pirms 11 gadiem
Čikāga regulāro sezonu aizvadīja ļoti iespaidīgi - viņi būtu pelnījuši paņemt, bet nu play-off tas jau ir cits stāsts, ja mēs atceramies pagājušo sezonu un Kings fenomenālo uzvaru.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-30 16:30, pirms 11 gadiem
SportsGuru.eu rakstīja: SportsGuru.eu NHL Playoff menedžerspēlē populārākās izvēles Malkins un Morovs, tādēļ jāsecina, ka tiek likts uz Penguins
tiešām laikam esiet guru. Izvēlēties tos, ko izvēlas daudzi jau iepriekš

  +3 [+] [-]

, 2013-04-30 16:31, pirms 11 gadiem
Interesanti, kāpēc autors izvēlējies ilustrēt rakstu par NHL PO sākšanos tieši ar Bruins- Leafs spēlētāju kautiņu?
Vēl jo vairāk tāpēc, ka šīs divas komandas nav starp tām sešām (no rietumu konf), kuras jau šonakt sāks izslēgšanas spēles.
Tad jau drīzāk varēja ielikt kādu foršu bildi ar Stenlija kausu.

     [+] [-]

, 2013-04-30 16:32, pirms 11 gadiem
par Čikāgas un Vašingtonas finālu

 +14 [+] [-]

, 2013-04-30 16:33, pirms 11 gadiem
Novēlu Bruins tikt tālāk par pirmo kārtu un Kasparam pie vietas pamatā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-30 16:37, pirms 11 gadiem
LET'S GO RANGERS!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-04-30 16:37, pirms 11 gadiem
Go, Go, Hawks!

  -3 [+] [-]

, 2013-04-30 16:37, pirms 11 gadiem
Prikoliņš rakstīja: par Bostonu, Par Kasparu. Vēlu veiksmi Kasparam, lielu spēles laiku un daudz gūtos vārtus.
tavs nickname atbilsts tavam komentāram

  -4 [+] [-]

, 2013-04-30 16:39, pirms 11 gadiem
Sirdī ir Detroita, bet prāts saka ka fināls būs Pitsburga - Vancuvera!
Slēpts komentārs: relouder

  +4 [+] [-]

, 2013-04-30 16:53, pirms 11 gadiem
relouder rakstīja: par Red Wings, jo šajā komandā arī ir latvietis
kurš no Detroitas sastāva ir latvietis?
Red Wings Roster - Detroit Red Wings - Team

  +5 [+] [-]

, 2013-04-30 16:57, pirms 11 gadiem
Beidzot sāksies hokejs ,ceram uz Daugavu sastāvā ...!!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 16:59, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka Pitsburga līdz šim ar Islēm PO sērijās ir tikušies 3 reizes. Visas trīs uzvarēja Islanders, tas gan bija vēl tālajos 80-90 gados.
Otava ar Monreālu līdz šim nekad nav spēlējušas PO sērijā, toties Toronto- Bostona ļoti bieži.
Vēl interesanti ir tas, ka PO piedalās visas sešas Original Six komandas. Neatceros, kad pēdējo reizi kaut kas tāds ir bijis.
Kas attiecas uz pāri Čikāga-Minesota, tad vienreiz pirmajā kārtā jau šāds brīnums bija, kad Minesota pamanījās uzvarēt Čikāgu, kaut gan tā reg. sezonā bija izcīnijusi par 40 vai cik tur tiem punktiem vairāk. Tas bija 80-gadu vidū. CNN rādīja spēles fragmentus un brīnījās, kā tā var būt, ka pēdējie izsit pirmos !!

     [+] [-]

, 2013-04-30 17:01, pirms 11 gadiem
Bostonas-Toronto pasākums varētu būt pat ļoooti interesants, skatīsimies, ko Kārlails liks pretī Bostonas " sliktajiem zēniem". Instrumentu viņam , starp citu, netrūkst, kaut vai tas pats.Koltons Orrs. Kaut gan nedomāju, ka šajās spēlēs mūs sagaida asiņsaini kautiņi.

     [+] [-]

, 2013-04-30 17:17, pirms 11 gadiem
Par Ducks - Red Wings:

nedomāju vis, ka Anaheima ir favorītu statusā. Lielākā daļa apskatnieku dod priekšroku Detroitai. Arī Ducks spēlētāji intervijās atzīst, ka saprot to, kavisi sagaida Detroitas uzvaru sērijā.

Un vārtusargu situācija labāka ir Detroitai, manuprāt. Hovards spēlēja lieliski sezonas otrajā pusē. Ja nemaldos viņam pēdējās 6 spēlēs ir 3 sausās uzvaras. Ducks ir 2 ļoti labi vārtsargi, bet abi pa reizei mēdz nospēlēt slikti, tā kā baigā laimes spēle sanāk.
Ducks jācer uz 3. maiņu, uz to ka Kogliano-Koivu-Winniks spēs neitralizēt Detroitas 1. maiņu kā arī uz to, ka Raiens un Perijs pacels savu līmeni. Getzlafs labi spēlējis ir visu sezonu, sagaidu no viņa līdera cienīgu sniegumu arī plejofos.
Vājais punkts Anaheimai, manuprāt, ir aizsardzība.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 17:21, pirms 11 gadiem
relouder rakstīja: par Red Wings, jo šajā komandā arī ir latvietis
Red Wings kluba Training Staff sastāvā ir masāžists (Massage Therapist) Ainārs Treigūts, taču viņš noteikti nav Detroitas komandā, jo hokejā par komandu sauc spēlētājus.

     [+] [-]

, 2013-04-30 17:31, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Red Wings kluba Training Staff sastāvā ir masāžists (Massage Therapist) Ainārs Treigūts, taču viņš noteikti nav Detroitas komandā, jo hokejā par komandu sauc spēlētājus.
Vai tad viņš tomēr nepārcēlās no Atlantas uz Winnipegu??

  -2 [+] [-]

, 2013-04-30 17:31, pirms 11 gadiem
GO KINGS

  +7 [+] [-]

, 2013-04-30 17:59, pirms 11 gadiem
Es par Jagru, Daugavu un Bostonu!

Lai izdodas Jagram dabuut 3 Stenliju un Daugavam 1.!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:00, pirms 11 gadiem
Manas prognozes:

Blackhawks 4 vs 1 Wild
Ducks 4 vs 2 Red Wings*
Canucks 2 vs 4 Sharks
Bruins 4 vs 1 Maple leafs

Penguins 4 vs 0 Islanders
Canadiens 4 vs 1 Senators
Capitals 3 vs 4 Rangers*
Blues 1 vs 4 Kings

*-interesantākais duelis konferencē.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:09, pirms 11 gadiem
druupis87 rakstīja: Manas prognozes:

Blackhawks 4 vs 1 Wild
Ducks 4 vs 2 Red Wings*
Canucks 2 vs 4 Sharks
Bruins 4 vs 1 Maple leafs

Penguins 4 vs 0 Islanders
Canadiens 4 vs 1 Senators
Capitals 3 vs 4 Rangers*
Blues 1 vs 4 Kings

*-interesantākais duelis konferencē.
Pirmajā kārtā reti kad sērijas beidzas tik pārliecinoši kā tu prognozē,jo parasti ir sešas ,septiņas spēles.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-30 18:27, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Bostonas-Toronto pasākums varētu būt pat ļoooti interesants, skatīsimies, ko Kārlails liks pretī Bostonas " sliktajiem zēniem". Instrumentu viņam , starp citu, netrūkst, kaut vai tas pats.Koltons Orrs. Kaut gan nedomāju, ka šajās spēlēs mūs sagaida asiņsaini kautiņi.
nu es domāju, ka par apbižošanu nevar būt runas, Toronto jau teju ir nevis 'fourth line' bet gan 'fight line'

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:44, pirms 11 gadiem
Mana prognoze 1. raundam:

Blackhawks 4 vs 0 Wild
Ducks 3 vs 4 Red Wings
Canucks 4 vs 3 Sharks
Bruins 4 vs 3 Maple leafs

Penguins 4 vs 0 Islanders
Canadiens 3 vs 4 Senators
Capitals 3 vs 4 Rangers
Blues 2 vs 4 Kings

  -1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:45, pirms 11 gadiem
Nu, tad Blackhawks lai veiksme šogad neaizgriežas!

  -2 [+] [-]

, 2013-04-30 18:46, pirms 11 gadiem
Ne Pitsburgu, ne arī Čikāgu līdz finālam nekas neapturēs. Pieminiet manus vārdus!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:55, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: nu es domāju, ka par apbižošanu nevar būt runas, Toronto jau teju ir nevis 'fourth line' bet gan 'fight line'
Man BB-Toronto pāris šķiet viens no interesantākajiem. Nu , protams, arī WSH-NYR, Anaheima-Detroita, un iespējams, arī Vankūvera-SanJose.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 18:56, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Pirmajā kārtā reti kad sērijas beidzas tik pārliecinoši kā tu prognozē,jo parasti ir sešas ,septiņas spēles.
tieši pirmajā kartā ir parliecinošākās uzvaras jo talākie iet stiprākie un tie cīnās ilgāk, otrkārt es uzrakstiju savas ne tavas prognozes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 59 komentāri