Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" vēl vismaz piecus gadus paliks Arizonā

Agris Suveizda

"Coyotes" vēl vismaz piecus gadus paliks Arizonā
Gerijs Betmens var atviegloti nopūsties
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Fīniksas "Coyotes" ir spēris nozīmīgu soli pretī tam, lai paliktu Arizonā - līdz oficiālam apstiprinājumam vēl ir atlikušas vien pēdējās formalitātes. Glendeilas pilsētas dome pozitīvi nobalsoja par 15 gadus ilgu un 225 miljonus ASV dolāru vērtu arēnas vadīšanas darījumu ar "Renaissance Sports and Entertainment" (RSE), kas jau ir piekritusi iegādāties "Coyotes" no NHL.

Glendeilas pilsētas dome sīvā balsojumā ar četrām balsīm pret trim apstiprinoši lēma par arēnas vadīšanas darījumu ar RSE, kas 15 gadus pēc kārtas no domes saņems 15 miljonus ASV dolāru lielu maksājumu. Minētā summa ir par deviņiem miljoniem dolāru lielāka nekā sākotnēji atvēlētā, taču dome no RSE atgūs naudu par papildus ienākumiem, kā autostāvietas, arēnas nosaukuma tiesības u.tml. Tiek lēsts, ka tādējādi dome iegūs ap 6.7 miljoniem dolāru.

"Beidzot mums ir iespēja skatīties uz priekšu - jau pietiekami esam skatījušies atpakaļ," priecīgs par notikumu attīstību bija NHL komisārs Gerijs Betmens. "Bija vajadzīgs smags darbs no daudzu cilvēku puses, lai nokļūtu tik tālu. Visu mūsu fanu, visu cilvēku, kuru darbs ir atkarīgs no "Coyotes" pastāvēšanas, un visa smagā darba, kas ir ieguldīts šajā lietā, vārdā esam pateicīgi domei par visiem tās pūliņiem - ir jauki, ka ir iespēja lūkoties nākotnē."

Priecīgs bija arī RSE pārstāvis Antonijs Leblāns: "Esam koncentrējušies, lai "Coyotes" saglabātu ielejā un lai to padarītu veiksmīgu ilgtermiņā. Bijām piesardzīgi optimistiski, ka tas varētu notikt, bet esam ļoti pateicīgi domei par to, ka pieņēma, mūsuprāt, pareizu lēmumu. Pareizu, bet ne vieglu."

Pateicoties pozitīvam domes balsojumam, ir sperts vēl viens solis, lai Fīniksas "Coyotes" no Nacionālās hokeja līgas nonāktu RSE rokās. "Coyotes", kas varēja pārcelties uz Sietlu, turpmāk tiks saukta par Arizonas "Coyotes". Vienošanās iekļauj izpirkuma maksu, kas pēc pieciem gadiem RSE ļaus pamest arēnu - ja kopējie zaudējumi pārsniegs 50 miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-07-03 23:12, pirms 11 gadiem
Vienīgais kas tur tuksnesī ir laba jauna arēna. Tas arī bija izšķirošais faktors, ka komanda nepārbrauca uz Sietlu vai Kvebeku.
Interesanti tagad būs, kas pārcelsies uz Kvebeku 2015.gadā kad uzcelta būs jaunā arēna.
Florida Panthers?
Vai ar Sietlu kopā veidos jaunas komandas un NHL būs 32?

     [+] [-]

, 2013-07-03 23:12, pirms 11 gadiem
Arizonas nodokļu maksātāji kā arī citu NHL klubi maksās par to, ka Betmens nav spējīgs atzīt kļūdas. Joprojām neredzu pamatu domāt, ka šis klubs varētu finansiāli turēties kaut uz ''0''.
Kvebeka, Hamiltona, Sietla- turpiniet gaidīt.

     [+] [-]

, 2013-07-03 23:14, pirms 11 gadiem
Starpcitu, komanda nu tikšot rebrendota uz Arizonas Koijotiem.

  +4 [+] [-]

, 2013-07-03 23:15, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Starpcitu, komanda nu tikšot rebrendota uz Arizonas Koijotiem.
tekstā jau tas minēts.

     [+] [-]

, 2013-07-03 23:17, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: tekstā jau tas minēts.
Atvainojos, pēdējo rindkopu mistiski biju palaidis garām.

     [+] [-]

, 2013-07-03 23:19, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Arizonas nodokļu maksātāji kā arī citu NHL klubi maksās par to, ka Betmens nav spējīgs atzīt kļūdas. Joprojām neredzu pamatu domāt, ka šis klubs varētu finansiāli turēties kaut uz ''0''.
Kvebeka, Hamiltona, Sietla- turpiniet gaidīt.
Tada sajuta ka tu tekstu vispar neesi lasijis!

     [+] [-]

, 2013-07-04 00:02, pirms 11 gadiem
Modritis rakstīja: Tada sajuta ka tu tekstu vispar neesi lasijis!
Neuztraucies, esmu gan. Un ne tikai šo, bet gan sekojis procesam no vietējiem medijiem daudz ciešāk kā šis atreferējums.

     [+] [-]

, 2013-07-04 08:59, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka balsošanas rezultāts ir 4:3 par labu komandas palikšanai Glendeilā, bet pats pilsētas mērs atr skābu ģīmi nobalsoja "pret".
Īpaša perspektīva jau nu komandai tur nav.
Nākamās uz apskati būs Dallasa un Florida, kas lielāko daļu spēļu pēdējās divās sezonās aizvadījusi pie pustukšām tribīnēm.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 09:15, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Interesanti, ka balsošanas rezultāts ir 4:3 par labu komandas palikšanai Glendeilā, bet pats pilsētas mērs atr skābu ģīmi nobalsoja "pret".
Īpaša perspektīva jau nu komandai tur nav.
Nākamās uz apskati būs Dallasa un Florida, kas lielāko daļu spēļu pēdējās divās sezonās aizvadījusi pie pustukšām tribīnēm.
Dalasa un Florida diez vai kaut kur dosies. Floridai ir kaudze jauno talantu un potenciāls jau šogad kapāt play-off. Tādā gadījumā gan nedrīkst palaist prom Veisu. Dalasai arī apmeklējums nemaz tik sūdīgs nav un ja vien viņu GM beidzot nolems uztaisīt rebuildu, arī Teksasā varētu atgriezties laiki, kādi bija 90.beigās, kad Modano & Co sadeva pa mizu Avs un vienu gadu slidinājās ar kausu virs galvām... Ticams variants ir, ka NHL taisa paplašināšanos un Kvebeka ar Sietlu iegūst komandas tādā veidā

2012-2013 NHL Attendance - National Hockey...

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 10:03, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Dalasa un Florida diez vai kaut kur dosies. Floridai ir kaudze jauno talantu un potenciāls jau šogad kapāt play-off. Tādā gadījumā gan nedrīkst palaist prom Veisu. Dalasai arī apmeklējums nemaz tik sūdīgs nav un ja vien viņu GM beidzot nolems uztaisīt rebuildu, arī Teksasā varētu atgriezties laiki, kādi bija 90.beigās, kad Modano & Co sadeva pa mizu Avs un vienu gadu slidinājās ar kausu virs galvām... Ticams variants ir, ka NHL taisa paplašināšanos un Kvebeka ar Sietlu iegūst komandas tādā veidā

http://espn.go.com/nhl/attendance
Vienīgais, kur šajā jautājumā varētu Tev piekrist, ir pēdējais teikums. Arī es kko tādu esmu dzirdējis, tas ir sakarā ar jauno Konferenču izkārtojumu.
Es gan tā īsti neredzu baigo potenciālu Floridai šogad uzspēlēt PO. Varbūt pēc pāris gadiem.
Un jā, - oficiālā statistika ir tāda, kādai tai jābūt. Paskaties nākamsezon dažas Floridas spēles. Skats apmēram tāds, kā pāris gadus atpakaļ Atlantā, tici man.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 10:19, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Vienīgais, kur šajā jautājumā varētu Tev piekrist, ir pēdējais teikums. Arī es kko tādu esmu dzirdējis, tas ir sakarā ar jauno Konferenču izkārtojumu.
Es gan tā īsti neredzu baigo potenciālu Floridai šogad uzspēlēt PO. Varbūt pēc pāris gadiem.
Un jā, - oficiālā statistika ir tāda, kādai tai jābūt. Paskaties nākamsezon dažas Floridas spēles. Skats apmēram tāds, kā pāris gadus atpakaļ Atlantā, tici man.
Jā, mani arī izbrīna, ka apmeklētība ir ap 90%, kaut realitātē skatoties spēles trībīnes ir patukšas, gana atskatījos Tampa vs Florida šogad Miami hokejs laikam nav tā iedzīvojies kā kaimiņos esošajā Tampā... Tomēr Rīgā situācija arī līdzīga - ja zaudē, trībīnes tukšas, vinnē - pilnas, un riktīgs sellouts ir tikai uz play-off. Laikam neesam labāki par Floridas, Atlantas un pārējo komandu faniem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 12:18, pirms 11 gadiem
armandsrulz rakstīja: Labāk būtu padomājuši kā komandu normāli nokomplektēt citādak tas viss man atgādina Novokuzneckas Metalurg nedienas KHL katru sezonu!!!
Koijoti pagājušogad bija konforences finālā.... Manuprāt, tīri labs rezultāts

     [+] [-]

, 2013-07-04 13:49, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Koijoti pagājušogad bija konforences finālā.... Manuprāt, tīri labs rezultāts
Pateicoties Smita varoņdarbiem.

     [+] [-]

, 2013-07-04 14:50, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Pateicoties Smita varoņdarbiem.
Nu gluži. Drīzāk pateicoties Tipeta varoņdarbiem.
Flyers jau pieļāva kļūdu domājot, ka Koijotu labais vārtu līnijas sniegums ir indivīdu nevis sistēmas sniegums.

     [+] [-]

, 2013-07-04 15:11, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Pateicoties Smita varoņdarbiem.
Vai tad vārtsargs nav daļa no komandas?

     [+] [-]

, 2013-07-04 16:41, pirms 11 gadiem
lauznis_41 rakstīja: Vai tad vārtsargs nav daļa no komandas?
Vārtsargs neapšaubāmi ir daļa no komandas, pie kam liela daļa.Neredzu, ka būtu rakstījis ko citu, par ko tāds izbrīns?

     [+] [-]

, 2013-07-04 16:44, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Nu gluži. Drīzāk pateicoties Tipeta varoņdarbiem.
Flyers jau pieļāva kļūdu domājot, ka Koijotu labais vārtu līnijas sniegums ir indivīdu nevis sistēmas sniegums.
Par Flyers ir rakstīts daudz, tur nav ko atkārtoties. Vājš menedžments, nekas vairāk. Brīnos, ka vecais Šnaiders vēl to nav sapratis.
Tipets varēja shēmot kā vien tik grib, vēlreiz atkārtoju, Fīniksas Konferences fināls bija iespējams tikai un vienīgi galvenokārt pateicoties Smita fenomenālajai spēlei. Un tās nav tikai manas domas vien, pērn par to runāja visi NHL apskatnieki. Palasi, ja netici.
Protams, Tipets ir labs treneris, negribu noliegt arī viņa ieguldījumu.