Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ozols: "U18 vecumā mūsu līmenis no labākajiem neatpalika tik ļoti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ozols: "U18 vecumā mūsu līmenis no labākajiem neatpalika tik ļoti"
Aksels Ozols. Foto: IIHF

Trešdienas graujošajā zaudējumā pret Kanādu debiju pasaules čempionātā junioriem piedzīvoja Latvijas izlases vārtsargs Aksels Ozols, kurš laukumā devās trešā perioda ievadā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atskatījās uz 16 minūtēs piedzīvoto.

Dueli pret kanādiešiem vārtos sāka Linards Feldbergs, kurš pēc septītajiem zaudētajiem vārtiem tika nomainīts. Vietā nāca Aksels Ozols, 16 minūtēs un deviņās sekundēs atvairot septiņus no desmit metieniem.

"Pēc sestajiem vārtiem man prasīja, vai esmu gatavs. Tiklīdz iekrita septītā ripa, uzreiz bija jāiet vārtos. Grūti ieiet spēlē, kad visi ieskrējušies un aizvadījuši vairāk kā divus periodus, kamēr tu esi svaigs. Arī iesildīšanās laikā man nebija daudz metienu. Bija grūti noķert ritmu," teica Ozols.

"Nebija daudz metienu, bet bija tieši bīstamie momenti. Savos otrajos vārtos kļūdījos – tur varēju nospēlēt daudz labāk. Kopumā – varēja būt sliktāk, varēja būt labāk. Jāskatās uz priekšu."

Ozolu nepilnas divas minūtes pēc nākšanas laukumā pārspēja Konors Gīkijs, kuram turpinājumā piebalsoja Kārsons Reinkofs un Metjū Potra, kurš šosezon aizvadījis 27 spēles un guvis piecus vārtus Nacionālajā hokeja līgā.

Pavasarī Ozols bija Latvijas U18 izlases pirmais numurs, sargājot vārtus spēlēs pret amerikāņiem, somiem, šveiciešiem, norvēģiem un ceturtdaļfinālā pret zviedriem.

"U20 līmenī viss ir daudz ātrāk. No jebkuras vietas var uzmest bīstami, nevienā brīdī nedrīksti atslābināties. Šeit līmeņa atšķirība starp mums un pašu labāko komandu ir lielāka nekā U18, tur to nevarēja just tik ļoti, vismaz es personīgi ne," teica Ozols. "U18 vecumā arī viņi vēl spēlē junioru līmenī, tāpat kā mēs. U20 jau daudzi spēlē profesionāli, spēlē līmeni augstāk, un parādās drastiska atšķirība."

Šodien lielākā daļa komandas atpūtās. Treniņā uz ledus gāja tikai vārtsargu treneris Edgars Masaļskis, vārtsargi Ozols un Deivs Rolovs, kā arī pasaules čempionātam nepieteiktie rezervisti Elvis Laškovs un Kristers Ansons. Lai uzdevumus padarītu motivējošākus, zaudētājiem nācās turpat uz ledus atspiesties.

Ozols šosezon spēlē Kvebekas Junioru hokeja līgas komandā "Charlottetown Islanders". Arī tur treniņu laikā noslēgtajās derībās likmes ir līdzīgas.

Aizvadot pirmo sezonu Ziemeļamerikā, Ozols 20 spēlēs ticis galā ar 87,9% metienu. "Spēle ir daudz ātrāka, vairāk tendēta uz uzbrukumu, ir ļoti daudz bīstamu momentu. Rezultāti un vārtsargu statistika līgā rāda savu. Ceru, ka pēc Ziemassvētkiem izdosies uzlabot," pauda Ozols.

Pēdējā spēlē pirms pievienošanās Latvijas junioru izlasei Ozols atvairīja 34 no 37 metieniem un palīdzēja ar 4:3 pieveikt uzbrucēja Ērika Mateiko pārstāvēto "Saint John Sea Dogs". Tieši Ozols tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

"Laukums ir mazāks, viss notiek daudz ātrāk, tāpēc arī daudz ātrāk jākustas. Var just, ka esmu pielicis slidošanā. Tāpat ir daudz metienu, kad esi nosegts, tur arī esmu palicis labāks. Taču vēl ir daudzi elementi, kuros vajag augt," teica Ozols, kurš pēc pagājušās sezonas pats izrādījis iniciatīvu un interesi par došanos uz Kanādu.

"Visi džeki gatavojas nākamajai spēlei. Turnīrs tikai tagad sākas, mums galvenās spēles vēl ir priekšā," par noskaņojumu komandā teica Ozols. Treneri informējuši vārtsargus, kurš sargās cietoksni rīt pret Somiju, bet vēl neesot izlemts par otro numuru.

     [+] [-]

, 2023-12-28 18:14, pirms 5 mēnešiem
"U18 vecumā arī viņi vēl spēlē junioru līmenī, tāpat kā mēs. U20 jau daudzi spēlē profesionāli, spēlē līmeni augstāk, un parādās drastiska atšķirība."

Tur arī tā sāls slēpjas...

     [+] [-]

, 2023-12-28 19:33, pirms 5 mēnešiem
…Lai uzdevumus padarītu motivējošākus, zaudētājiem nācās turpat uz ledus atspiesties...
Šo spēlē vajadzētu. Piecinieks kurš ielaiž, turpat uz ledus atspiežas.