Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Mateiko: "Mēs spēlējam par Latvijas godu. Nedrīkst tā padoties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mateiko: "Mēs spēlējam par Latvijas godu. Nedrīkst tā padoties"
Olivers Bonks un Ēriks Mateiko. Foto: AP/Scanpix

Gēteborgā notiekošo pasaules čempionātu ar vēl vienu sauso zaudējumu turpinājusi Latvijas U20 hokeja izlase – 0:10 pret iepriekšējo divu turnīru zelta medaļnieci Kanādu. Kanādā spēlējošais uzbrucējs Ēriks Mateiko bija sašutis par komandas atdošanos trešajā periodā un nepiekrita tiesnešiem.

"Ir jāspēlē visas 60 minūtes. Mēs zinām, ka varam spēlēt labi. No sākuma jārealizē momenti. Nedrīkstam iziet trešajā periodā un vispār nespēlēt. Tas ir labs piemērs tam, kā nevajag… Jāspēlē kā komandai, arī soliņš spēles laikā bija ļoti kluss. Ticu, ka varam uzlabot savu sniegumu un nākamajā spēlē iziet kā pilnīgi cita komanda," teica Ēriks Mateiko.

Latvijas junioru izlases jaunākais uzbrucējs sagrāvē uz ledus pavadīja 18 minūtes un 16 sekundes, izdarīja divus metienus un sakrāja -2 lietderības koeficientu. Kanāda rezultātu atklāja vairākumā pēc Mateiko noraidījuma, bet Latvijas izlases hokejists lēmumam nepiekrita.

"Uzskatu, ka tas bija tīrs spēka paņēmiens. Nedomāju, ka tur bija divas minūtes. Skatoties atkārtojumā, jā, šeit mazliet uz robežas, Kanādā tas būtu pilnīgi normāls spēka paņēmiens. Protams, vainu ņemu uz sevi, bet nedomāju, ka tas bija pareizais lēmums," teica Mateiko. "Jau sāku iet uz spēka paņēmienu, nemaz neredzēju, ka viņš pagriežas. Viņam pašam ir jāsagrupējas. Neiedevu mugurā, viņš tur neizlīmējās."

Pēc divām trešdaļām Latvija bija iedzinējos ar 0:5. Ja tiktu realizēts kāds no saviem momentiem, rezultāts būtu saudzīgāks. Trešā perioda ievadā Latvijas juniori četru minūšu nogrieznī ielaida četras ripas.

"Mēs vienkārši padevāmies," secināja Mateiko. "Mēs gribējām, lai spēle būtu beigusies. Nedomāju, ka tas ir pareizais piegājiens. Jāspēlē visas 60 minūtes. Vienalga, ko rāda tablo. Mēs spēlējam par Latvijas godu, un nedrīkst tā padoties. Latvieši nav tādi. Mēs esam tie, kuri strādā līdz galam, kuri cīnās līdz galam, spēlē par savu valsti. Tas, kas notika šodien trešajā periodā un vakar beigās pret zviedriem – tā vienkārši ir katastrofa."

Mateiko spēlē Kanādā, Kvebekas Junioru hokeja līgas klubā "Saint John Sea Dogs", kur 28 spēlēs izcēlies ar 30 punktiem. Viņš norādīja, ka Kanādas izlasi nav iespējams salīdzināt ar ikdienas līmeni. "Viņiem ir četri spēlētāji no Halifaksas, no mūsu konferences komandas. Bet šeit visas četras maiņas ir ļoti labas. Kvebekas līgā tomēr ir komandas, kurās ir tikai divi nopietni virknējumi. Šeit jācīnās pret visiem, pret nevienu maiņu nav viegli."

     [+] [-]

, 2023-12-28 02:42, pirms 5 mēnešiem
Galvas augšā, mēs zinām un ticam ka jūs noteikti tiksiet 1/4. 🇱🇻❤️ Tāds spēka paņēmiens Ziemeļamerikā būtu tīrs bez kāda soda.

  -3 [+] [-]

, 2023-12-28 07:26, pirms 5 mēnešiem
Ja jūs šādi "cīnaties"par Latvijas godu,tad skaidrs ir jūsu patriotisms,jūs vienkārši atslidojāt un skatījāties kā kanādieši jūs drāž.

     [+] [-]

, 2023-12-28 09:02, pirms 5 mēnešiem
Viņš atbildēja uz manu jautājumu, kā var būt tā, ka spēlējam vienās komandās ar kanādiešiem, bet meistarība ir gaismas gadu tālumā. Neredzēju tos latviešus, par kuriem viņš runā. Tie varbūt palika mājās. Pēc šadiem izteikumiem, viņi ir jāved nevis uz izklaides parku, bet skatīties "Dvēseļu puteni".

  -1 [+] [-]

, 2023-12-28 09:07, pirms 5 mēnešiem
girgensonsNHL rakstīja: Galvas augšā, mēs zinām un ticam ka jūs noteikti tiksiet 1/4. 🇱🇻❤️ Tāds spēka paņēmiens Ziemeļamerikā būtu tīrs bez kāda soda.
Mosties draudziņ , beidz sapņot ! Uzvarēt Somiju , kurai atkāpšanās ceļa vairs nav , kurai uzvaras vajag kā ēst , un kura šogad ir nedaudz vājāks sastāvs kā citus gadus , bet vienalga Somijas līmenis ir galvas tiesa pārāks par Latviju . Ar Vāciju ir jāsakrīt daudziem apstākļiem lai uz varētu, Vācija sen jau mums ir priekšā tālu aizgājusi . 1) Jau vārtsargam ir jānospēlē ļoti , ļoti labi vismaz 2 jāņem neņemami , Latvijas izlase uz kaut ko var tikai cerēt visos vecumos ja vārtsargs rāda brīnumus !!! 2) beidzot jādabū kaučuks ne vienu vien reizi vārtos , pagaidām mēs priecājamies vispār par metieniem uz vārtu pusi . 3) Ja komandas un aizsargu spēle būs kā pirmajās 2 spēles, kad visi kam nav slinkums gāja mūsu aizsargiem garām bez jebkādām problēmām , kā stāvošiem . Ar šādu spēli tu ceri uzvarēt Somiju vai Vāciju ?

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:00, pirms 5 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Viņš atbildēja uz manu jautājumu, kā var būt tā, ka spēlējam vienās komandās ar kanādiešiem, bet meistarība ir gaismas gadu tālumā. Neredzēju tos latviešus, par kuriem viņš runā. Tie varbūt palika mājās. Pēc šadiem izteikumiem, viņi ir jāved nevis uz izklaides parku, bet skatīties "Dvēseļu puteni".
To visu var salīdzināt ar mūs pašu OHL Kāmēr atsevišķi ņemtie klubeļi regulāri pakāš KK mačus visādiem tur Britiem un Rumāņiem, LV klubu izlase varētu būt pietiekami augstā līmenī, lai PČ nenograbētu uz Bē grupu

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:00, pirms 5 mēnešiem
pārāk daudz skaistu vārdu un 0 vārtu divās spēlēs....

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:08, pirms 5 mēnešiem
juings rakstīja: Mosties draudziņ , beidz sapņot ! Uzvarēt Somiju , kurai atkāpšanās ceļa vairs nav , kurai uzvaras vajag kā ēst , un kura šogad ir nedaudz vājāks sastāvs kā citus gadus , bet vienalga Somijas līmenis ir galvas tiesa pārāks par Latviju . Ar Vāciju ir jāsakrīt daudziem apstākļiem lai uz varētu, Vācija sen jau mums ir priekšā tālu aizgājusi . 1) Jau vārtsargam ir jānospēlē ļoti , ļoti labi vismaz 2 jāņem neņemami , Latvijas izlase uz kaut ko var tikai cerēt visos vecumos ja vārtsargs rāda brīnumus !!! 2) beidzot jādabū kaučuks ne vienu vien reizi vārtos , pagaidām mēs priecājamies vispār par metieniem uz vārtu pusi . 3) Ja komandas un aizsargu spēle būs kā pirmajās 2 spēles, kad visi kam nav slinkums gāja mūsu aizsargiem garām bez jebkādām problēmām , kā stāvošiem . Ar šādu spēli tu ceri uzvarēt Somiju vai Vāciju ?
Tas viss, ko tu rakstīji, būtu vēl sīkums, gan jau ka čaļi saņemsies un spēs parādīt zobus, arī meistarībā mēs tik stipri neatpaliekam, kā tu te gaudo Galvenā problēma ir tajā, ka nav zināms rasklads pirms mača ar Fričiem, jo tur var sanākt, ka vienkārši uzvarēt mums neder Ja rīt pakāšam Somiem ar vairāk nekā vienu vārtu šķirbu, tad Friči mums arī ir attiecīgi jāņem ar vismaz +2 lai nepaliktu pēdējie apakšgrupā, tur ir tas grūtākais uzdevums, viss pārējais ir lirika

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:21, pirms 5 mēnešiem
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Tas viss, ko tu rakstīji, būtu vēl sīkums, gan jau ka čaļi saņemsies un spēs parādīt zobus, arī meistarībā mēs tik stipri neatpaliekam, kā tu te gaudo Galvenā problēma ir tajā, ka nav zināms rasklads pirms mača ar Fričiem, jo tur var sanākt, ka vienkārši uzvarēt mums neder Ja rīt pakāšam Somiem ar vairāk nekā vienu vārtu šķirbu, tad Friči mums arī ir attiecīgi jāņem ar vismaz +2 lai nepaliktu pēdējie apakšgrupā, tur ir tas grūtākais uzdevums, viss pārējais ir lirika
Pamato kapēc mēs varētu uzvarēt Somiju ?

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:30, pirms 5 mēnešiem
Čaļiem labāk nebārstīties ar skaļiem vārdiem, bet spēlēt un nepadoties.

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:39, pirms 5 mēnešiem
Iepriekšējās izlases arī tika grautas, bet vienmēr atradās tādi džeki kā Girgijs un Tedis, kas pie 0:10 nepadevās un tāpat, veica spēka paņēmienus, gāja uz priekšu un gāja uz vārtiem, kurus guva un cīnījās visas 60 minūtes neatkarīgi no rezultāta. Un skauti pat pie tādām spēlēm atrada gan Pelšu, gan Girgiju, gan Tediju. Un kas ir tagad? Bronzas medaļnieks un Panthers prospekts jau pēc 40 minūtēm sēž nokārtām galvām ar visu komandu uz soliņa pilnīgā klusumā.

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:44, pirms 5 mēnešiem
juings rakstīja: Pamato kapēc mēs varētu uzvarēt Somiju ?
Pret Somiem būtu jādomā nevis par uzvaru, bet gan par 0:0 noturēšanu pēc iespējas ilgāku laiku, ideālā, līdz pamatlaika beigām Tad pirms mača pret Fričiem rasklads izskatītos krietni cerīgāks
Galvenais, nepakāst ar lielu vārtu šķirbu!

     [+] [-]

, 2023-12-28 10:58, pirms 5 mēnešiem
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Pret Somiem būtu jādomā nevis par uzvaru, bet gan par 0:0 noturēšanu pēc iespējas ilgāku laiku, ideālā, līdz pamatlaika beigām Tad pirms mača pret Fričiem rasklads izskatītos krietni cerīgāks
Galvenais, nepakāst ar lielu vārtu šķirbu!
jā 0:0 ir tas uz ko spēlēt

     [+] [-]

, 2023-12-28 13:31, pirms 5 mēnešiem
huy rakstīja: jā 0:0 ir tas uz ko spēlēt
No turnīra tabulas viedokļa tas būtu perfekts rezultāts mačā pret Somiem Vēl ja pagarinājumā vai buļļos iekrīt kāds mēsliņš, pret Fričiem derēs arī tāds pats rasklads Astotā vieta garantēta ar NULLE vārtiem pamatlaikos VISOS mačos

     [+] [-]

, 2023-12-28 14:46, pirms 5 mēnešiem
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Pret Somiem būtu jādomā nevis par uzvaru, bet gan par 0:0 noturēšanu pēc iespējas ilgāku laiku, ideālā, līdz pamatlaika beigām Tad pirms mača pret Fričiem rasklads izskatītos krietni cerīgāks
Galvenais, nepakāst ar lielu vārtu šķirbu!
Vai no tabulas viedokļa derīgāka nav uzvara pamatlaikā?

     [+] [-]

, 2023-12-28 15:52, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Vai no tabulas viedokļa derīgāka nav uzvara pamatlaikā?
Pret Fričiem tā ir daudz reālāka, nekā pret Somiem Tikai var sanākt, ka tā var neko nedot, ja Somiem kāšam ar lielu vārtu šķirbu Tur ir tā galvenā problēma

     [+] [-]

, 2023-12-28 15:59, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Vai no tabulas viedokļa derīgāka nav uzvara pamatlaikā?
Galvenais, lai piemēram, pie rezultāta -1 trešās trešdaļas beigās, neizdomā taisīt avantūras, aizraujoties ar mēģinājumiem rezultātu izlīdzināt un lai Ābols nemēģina ņemt nost varotčiku, jo mums tāds rezultāts principā der, lai saglabātu cerības mačā pret Fričiem
Taču ja galarezultātā būs -2, tad situācija kļūs krietni sarežģītāka