Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Naudas sods un izpētes ierobežojums – FIA un "Red Bull" vienojas par sankcijām

Agris Suveizda

Naudas sods un izpētes ierobežojums – FIA un "Red Bull" vienojas par sankcijām
Serhio Peress un Makss Verstapens. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un F1 komanda "Red Bull" panākušas izlīgumu un vienojušās par "Red Bull" piemērojamo sankciju apjomu par pieļaujamo izmaksu pārsniegšanu 2021. gada sezonā.

2021. gadā pirmoreiz vēsturē visām komandām bija jāiesniedz izmaksu atskaites un bija jāiekļaujas 145 miljonu ASV dolāros. FIA iepriekš oficiāli apstiprināja, ka divas komandas nav iekļāvušās nepieciešamajā summā, un nu paziņojusi gaidāmo sankciju apmērus. "Red Bull" izmaksas atļauto robežu pārsniegušas par 1,6% (119,900 miljoni sterliņu mārciņu atļauto 118,036 miljonu vietā), un komanda piekritusi šķirties no septiņiem miljoniem ASV dolāru, kas FIA kontā jāiemaksā 30 dienu laikā, un nākamo 12 mēnešu laikā par 10% samazināt aerodinamikas pārbaudēm atvēlēto laiku.

"Red Bull" izmukusi no nākamā gada izmaksu apjoma samazināšanas un citām potenciāli nopietnākām sankcijām, un FIA šādu lēmumu pamato ar to, ka komandas izmaksu pārsniegšanas pārkāpums bijis maznozīmīgs (maznozīmīgs skaitās līdz pat 5%), ka komanda pilnībā sadarbojusies, nav centusies apzināti slēpt informāciju un ka arī nesakritības atskaitēs bijušas nelielas un netīšas. Tikmēr "Aston Martin" būs jāšķiras no 450 tūkstošiem dolāru.

2021. gadā par F1 čempionu kļuva "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, kurš titulu garantējis arī šogad, bet meksikānis Serhio Peress ieņēma ceturto pozīciju. Konstruktoru kausā pirmā vieta gan tika "Mercedes", kuras piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass aizņēma otro un trešo pozīciju. Šogad Peress individuālajā kopvērtējumā ir trešais, starp viņu un Verstapenu esot "Ferrari" braucējam Šarlam Leklēram, bet "Red Bull" ir pirmajā vietā Konstruktoru kausā, apsteidzot "Ferrari". Šonedēļ Meksikas galvaspilsēta Mehiko uzņem 20. no 22 sezonas posmiem, bet pēc tam sacensības gaidāmas arī Sanpaulu, Brazīlijā, un Abū Dabī, AAE.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.formula1.com/en/latest/...

     [+] [-]

, 2022-10-28 19:59, pirms 2 gadiem
Autor un tā tiešām ir vienīgā info par šo ?

     [+] [-]

, 2022-10-29 00:24, pirms 2 gadiem
Spriežot pēc rakstītā, sods adekvāts, jo pārkāpums neliels, un kvēlākie Hamiltona un Mercedes fani var necerēt, ka Maksim tiks atņemts pagājušā gada tituls. Ja info nav pietiekama, tad lai tiek uzrakstīts viss, kas attiecas uz šo lietu. Bet diez vai kas būtisks palicis ārpus vektora.

     [+] [-]

, 2022-10-29 11:03, pirms 2 gadiem
Žēl, ka rakstā nav pieminēts, kas veido šo "pārkāpumu". Manuprāt, sods neadekvāti liels, jo nekādi neietekmē mašīnas attīstību. RB nīdējiem mutes palika ciet.

     [+] [-]

, 2022-10-29 17:14, pirms 2 gadiem
Liela brēka, maza vilna. Kā jau prognozēju pretēji dažiem šeit pašpasludinātajiem "ekspertiem", ka nekas tur nopietns nebūs. Lai labāk pačeko, kurš nopludināja informāciju no FIA, kurai ir kā bija jābūt slepenai...