Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanis: "Teicu Muižniekam, ka vēlos spēli sākt no soliņa"

Agris Suveizda

Freimanis: "Teicu Muižniekam, ka vēlos spēli sākt no soliņa"
Rolands Freimanis
Foto: khimik.com.ua

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis šo sezonu uzsāka Kārļa Muižnieka trenētajā Ukrainas klubā Južnijas "Khimik" un palīdzēja tam Eirokausu sākt ar divām uzvarām divās spēlēs - 84:60 pret "Ankara" un 78:76 pret "Nizhniy Novgorod". Freimanis intervijā Eurocupbasketball.com sacīja, ka pagaidām Ukrainā viņam ir daudz kā jauna, taču viņš ir pārliecināts, ka, apradis ar jauno vidi, spēs demonstrēt labāku sniegumu.

"Nebijām gaidījuši, ka Ankaru uzvarēsim tik viegli - ar 24 punktiem. Nezinu, vai tā bija mūsu labākā spēle šosezon, bet, iespējams, bija, jo spēlējām labi aizsardzībā un uzbrukumā. Uzvarot Ņižņijnovgorodu, pieveicām stiprāku komandu. Ir grūti pateikt, kura spēle bija labāka," sacīja Rolands Freimanis.

Galveno iemeslu, kādēļ Eirokauss sākts ar divām uzvarām, Freimanis uzsvēra spēlēšanu kā komandai: "Galvenais, ka turējāmies kopā un spēlējām kā komanda. Zinājām, ka tā [pret Ņižņijnovgorodu] mums būs ļoti sarežģīta spēle pret tiešām, tiešām labu komandu. Turējāmies kopā un smagi strādājām aizsardzībā. Mums bija problēmas uzbrukumā, bet zinājām, ka, spēlējot labi aizsardzībā, uzbrukums beigu beigās atvērsies. Bijām pacietīgi, turējāmies kopā, un galvenais iemesls, kādēļ uzvarējām, bija tas, ka bijām labāki pēdējās minūtēs."

Nākamās divas spēles Eirokausā "Khimik" paredzētas izbraukumā - pret Ungārijas "Alba" un Grieķijas PAOK. "Jā, šīs divas spēles ir ļoti svarīgas, jo mums būs smags grafiks. Izbraukumā spēlēsim divus mačus Ukrainas Superlīgā un vēl divus Eirokausā. Nākamo divu nedēļu laikā mums ir patiesi jākoncentrējas. Ja uzvarēsim abas spēles, varēsim nākotnē domāt par iekļūšanu nākamajā kārtā. Mums ir jāaizmirst viss, ko līdz šim esam izdarījuši, un jābūt gataviem katrai spēlei," teica Freimanis.

"Pirms dažām nedēļām runāju ar mūsu treneri, un viņš vaicāja, vai vēlos spēli sākt starta pieciniekā vai iet laukumā no soliņa. Teicu, ka dodu priekšroku sākt no soliņa un palīdzēt daudz vairāk, jo īpaši uzbrukumā. Zinu, ka pagaidām nespēlēju savu labāko basketbolu, bet esmu pārliecināts, ka sniegums uzlabosies. Ierados komandā pēc Eiropas čempionāta, un man šeit viss ir jauns," Freimanis komentēja savu lomu komandā.

Rolands pēdējoreiz divos klubu turnīros spēlēja 2006./07.g. sezonā. "Nesen tieši to pašu teicu draugiem. Ir patiesi smagi spēlēt divas speles nedēļā. Man ir jāpierod un jābūt mentāli gatavam katram mačam. Pie tā tagad arī strādāju. Kā jau teici, daudzus gadus spēlēju vienu maču nedēļā. Šī ir liela iespēja, jo īpaši, ka Eirokausā ir lielāka konkurence."

"Spānijā bija smagi, jo biju ļoti jauns un nezināju, ko sagaidīt. Nokļūstot tur, nezināju, kāda ir valsts un tās basketbols. Spānija noteikti ir viena no labākajām valstīm, lai attīstītos kā basketbolists. Spānijas laiks man daudz palīdzēja iemācīties, kā trenēties, kā gatavoties spēlēm - gan laukumā, gan ārpus tā. Man bija pašam jāiemācās daudzas lietas - kā visu darīt, jo īpaši ārpus laukuma. Tas man daudz palīdzēja, un domāju, ka esmu patiesi nobriedis," sacīja Freimanis.

"Dažas lietas salīdzinājumā ar Spāniju un Itāliju, pēdējām divām valstīm, kurās dzīvoju, ir tiešām atšķirīgas," Freimanis Ukrainu salīdzināja ar iepriekšējo valstu pieredzi. "Taču par to pārāk daudz nedomāju, jo esmu koncentrējies tikai basketbolam un domāju tikai par to. Esmu priecīgs būt šeit. "Khimik" ir lieliska organizācija, un viss ir patiešām, patiešām labi. Mums ir viss nepieciešamais pēc treniņiem. Šī ir laba vieta, kur atrasties."

"Muižnieks ir ļoti labs treneris, kurš allaž pārliecinās, vai esi sapratis visu sacīto. Viņš rūpējas par katru detaļu, kas šajā līmenī ir ļoti svarīgi. Viņš ir pārliecināts, ka svarīga ir katra mazā detaļa. Protams, tas, ka viņš ir latvietis, daudz ko atvieglo. Varam runāt latviski un par visu, kas notiek mūsu valstī," sacīja Freimanis. "Ja izkļūsim no grupas, tas šim klubam būs liels notikums. Tas būs liels notikums katram - spēlētājiem, treneriem, personālam, visiem. Tas mums būtu liels solis, jo esam maza komanda. Esam sākuši labi un ceram, ka iekļūsim nākamajā kārtā."

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

     [+] [-]

, 2013-10-28 17:04, pirms 11 gadiem
Būs labi!

     [+] [-]

, 2013-10-28 17:06, pirms 11 gadiem
ja intervijā saka: "...really, really...", tad nevajag jau arī tulkot burtiski "tiešām, tiešām" un "patiešām, patiešām".
Lasot, divās vietās tas piesaistīja uzmanību un šķita diezgan muļķīgi.

     [+] [-]

, 2013-10-28 17:51, pirms 11 gadiem
Malacis, viss būs ok, galvenais turpināt cīnīties.

     [+] [-]

, 2013-11-17 00:38, pirms 10 gadiem
rolands ir viens no tiem ko butauts ar ask gribeja norakstit bet laikam neizdevas