Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks sezonu beidz ar 7 punktiem, Strēlnieks trešo gadu pēc kārtas Vācijas finālā

Andrejs Siliņš

Pasečņiks sezonu beidz ar 7 punktiem, Strēlnieks trešo gadu pēc kārtas Vācijas finālā
Anžejs Pasečņiks
Foto: C.B. Gran Canaria

Spānijas čempionātu basketbolā noslēdzis Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētā "Gran Canari" svētdien ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē piekāpās "Baskonia", bet Jānis Strēlnieks un Bambergas "Brose" ar uzvaru pār Minhenes "Bayern" noslēdza pusfināla sēriju Vācijā, trešo gadu pēc kārtas iekļūstot finālā.

Spānija

ACB līgas ceturtdaļfinālā visās sērijās nepieciešama izšķirošā trešā spēle, tai skaitā "Gran Canaria" un "Baskonia" cīņā. Izšķirošais mačs norisinājās Vitorijā, un mājinieki izcīnīja minimālu uzvaru. Pēdējai minūtei sākoties tablo vēstīja 73:71 par labu "Baskonia", atlikušajā laikā garām no tālienes meta gan Bo Makalebs, gan Kails Kurics, un "Baskonia" nosargāja panākumu spēlē un triumfēja visā sērijā ar 2-1. Pusfinlā "Baskonia" sacentīsies ar "Valencia", kas savā pusfinalā ar 2-1 pārspēja "Barcelona".

Anžejs Pasečņiks sezonas pēdējā spēlē laukumā bija nepilnas 19 minūtes, guva septiņus punktus (2p. 3/4, s.m. 1/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, izprovocēja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, reizi tika nobloķēts un saņēma trīs personiskās piezīmes. Anžejam esot laukumā, komanda guva par septiņiem punktiem vairāk nekā zaudēja, tāpat Latvijas centram +7 efektivitātes reitinga punkti.

Līdz ar to Pasečņiks noslēdzis savu otro sezonu Spānijā. ACB līgā Anžejs vidēji 16 minūšu laikā guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas. ULEB Eiropas kausā 216 centimetrus garais Pasečņiks vidēji 13 ar pusi minūtēs guva 5,4 punktus un izcīnīja 2,8 bumbas zem groziem.

Vasaras turpinājumā Pasečņiku gaida dalība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, kur Latvijas valstsvienības centram tiek paredzēta vieta pirmās kārtas beigās vai otrās kārtas sākumā.

Vācija

Jānis Strēlnieks Bambergas komandā spēlē trešo sezonu un arī šajā iekļuvis Vācijas bundeslīgas finālā - svētdien pusfināla trešajā mačā ar rezultātu 76:67 savā laukumā izdevās apspēlēt Minhenes "Bayern", sērijā triumfējot ar 3-0. Strēlnieks 23 laukumā pavadīto minūšu laikā izcēlās ar 13 punktiem (2p. 0/1, 3p. 2/5, s.m. 7/8), divām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu un vienu kļūdu, kā arī saņēma četras personiskās piezīmes.

Ceturtdaļfinālā "Brose" ar 3-1 pārspēja Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets", bet finālā pretī stāsies Ulmas "ratiopharm" un Oldenburgas "EWE Baskets" dueļa uzvarētāja. Tur šobrīd ar 2-1 vadībā atrodas Oldenburgas komanda. Bamberga ir pēdējo divu gadu čempione un kopumā Vācijas meistara titulu izcīnījusi astoņas reizes.

Francija-2

Rihards Kuksiks un "Nantes" svētdien iekļuva Francijas ProB jeb pēc spēka otrās līgas pusfinālā, ceturtdaļfināla otrajā mačā ar rezultātu 77:69 mājās uzveicot "Charleville-Mezieres" un sērijā triumfējot ar 2-0. Kuksiks spēlēja 33 minūtes, guva desmit punktus (2p. 2/4, 3p. 2/7), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izprovocēja divas piezīmes un pats saņēma vienu. Pusfinālā "Nantes" būs jāmērojas spēkiem ar "Provence Basket" un "Roanne" dueļa uzvarētāju.

Iekļūt pusfinālā jau šovakar neizdevās Ričmondam Vildem un "Evreux", kas mājās ar 74:83 piekāpās "Lille" vienībai, līdz ar to sērijā līdz divām uzvaram rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Vilde laukumā bija sešas minūtes, punktus neguva un arī citos statistikas rādītājos neatzīmējās.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 21:11, pirms 7 gadiem
Strēlniekam jāiet pēc zelta, Ulm galīgi nepārliecina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja