Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igaunijas flagmanis "Kalev" atlaiž spēlētājus, kluba nākotne miglā tīta

Agris Suveizda

Igaunijas flagmanis "Kalev" atlaiž spēlētājus, kluba nākotne miglā tīta
Aigars Šķēle. Foto: VTB līga

Igaunijas spēcīgākā basketbola kluba Tallinas "Kalev"/"Cramo", ko pārstāv latviešu treneri Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs un spēlētājs Aigars Šķēle, prezidents Tomass Linamee Igaunijas sabiedriskajam medijam ERR atklājis, ka krīzes dēļ līgumi ar spēlētājiem ir lauzti.

"No šodienas izbeidzām visus līgumus. Pat ar tiem spēlētājiem, ar kuriem vienošanās vēl bija uz diviem gadiem. Nebija citas izvēles," ERR sacīja kluba prezidents. Tagad atlicis vienoties par atlaišanas kompensācijām. "Puse spēlētāju jau ir piekritusi, ar pārējiem notiek individuālas sarunas."

Linamee uzsver, ka finansiālie zaudējumi jau šosezon ir lieli. Klubs ir palicis bez potenciālās biļešu naudas par atlikušajām regulārās sezonas, kā arī "play-off" spēlēm, un tāpat arī nauda par sponsorlīgumiem lielākoties ienākot tieši pēc sezonas. "Pašlaik mums trūkst 30% [plānotā budžeta]," atklāja prezidents. Taču lielākās bažas esot ne tik daudz par šo sezonu, cik nākamo. "70% kluba budžeta veido privātie sponsori un uzņēmumi. Nezinu, cik tie ir finansiāli veseli un vai nākotnē varēs turpināt palīdzēt sportam." Prezidents neslēpj, ka finansiālās situācijas dēļ šobrīd nav iespējams paredzēt, kādā līmenī un kurās līgās klubs nākamsezon būs spējīgs piedalīties. Sliktākā scenārija gadījumā netiekot izslēgta pat kluba likvidācija.

Vienotajā līgā Štelmahera un Vairoga trenētā komanda ar bilanci 8-12 atradās augstajā piektajā vietā, krietni gan atpaliekot no labāko četrinieka, bet Latvijas-Igaunijas līgā bilance 20-3 deva trešo pozīciju. 27 gadus vecais Šķēle Vienotajā līgā aizvadīja vidēji 26 minūtes un 41 sekundes, gūstot 11,8 punktus, izdarot 3,9 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas un pieļaujot 1,7 kļūdas. Latvijas-Igaunijas līgā Šķēlem vidēji 23,3 minūtes, 11,1 punkts, 4,5 rezultatīvas piespēles un 2,8 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://sport.err.ee/1069884/kalev-...

     [+] [-]

, 2020-03-28 16:03, pirms 4 gadiem
Vajag visas līgas, arī NHL/ NBA - apturēt un sākt nākošgad ap to pašu laiku kad pārtrauca un no tās vietas....
1) Cerams vīruss tad būs beidzot beidzies un varēs skatītaji arī nakt;
2) Sponsori / naudas būs atguvušās drusku no zaudējumiem