Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Krauliņš: "Mums neprasa uzvarēt par katru cenu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Krauliņš: "Mums neprasa uzvarēt par katru cenu"
Armands Krauliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Izpaužas savas zāles trūkums. Tagad jārēķinās ar piedāvātajiem laikiem. Piemēram, svētdien būs spēle pret Tallinas Universitāti, bet sestdien jāmeklē, kur trenēties," pārspējot "RSU/Merks" basketbolistes, SK "Cēsis" galvenais treneris Armands Krauliņš pastāstīja, ka komanda pastiprinās garo galu un pavasarī mēģinās labāk organizēt treniņdarbu.

Uzvara pār "RSU/Merks" tuvināja Cēsis pirmajām divām vietām "Top 6" turnīra kopvērtējumā. Tas nozīmē, ka finālturnīrā Tallinā komanda sāks cīņas no pusfināla. Otrkārt, Vidzemes klubs nodrošināja mājas laukuma priekšrocības Latvijas čempionāta pusfinālos.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, "RSU/Merks" nospēlēja sliktāk, vai Cēsis labāk?
Nepiekrītu, ka “RSU/Merks” basketbolistes trešdien būtu nolaidušās un Cēsis – pacēlušās. Mūsu vadošās spēlētājas nenospēlēja savu labāko spēli, tajā skaitā Kristīne Silarāja, Zane Jākobsone, Aija Brumermane. Manuprāt, viņas to spēj izdarīt daudz labāk. Neskatoties uz to, labi nospēlējām aizsardzībā un neitralizējām spēlētājas, kuras mums sagādāja galvassāpes.

Vērtējot visas trīs spēles, uzskatu, ka RSU ir laba komanda. Man patīk gan spēlētājas, gan komandas darbība. Cēsīm pret viņām klājās grūti. Pirmā spēle notika, kad vēl nebijām ieskrējušies. Otrajā reizē spēlējām divreiz lēnāk nekā Cēsīs. Tieši pirms tam atbraucām no Tallinas, kur izdevās divas labas spēles pret “Audentes” un “Eclex/1182”. Diemžēl atjaunošanās process iznāca neveiksmīgs un pretinieces savā laukumā mūs apspēlēja.

Viena no RSU priekšrocībām ir laba cīņa par atlēkušajām bumbām.
Tas ir mūsu vājākais punkts. Ja nekļūdos, pret RSU esam zaudējuši grozu visās spēlēs. Arī šoreiz tā notika. Sāpīgākais, ka zaudējām neitrālās bumbas, kuras būtu jāpaņem.

Tuvojas spēlētāju pieteikšanas termiņa beigas. Vai tas nozīmē, ka komanda turpinās pastiprināties garajā galā?
Džesiku Mūru gaidām nākamās nedēļas sākumā. Pagaidām nezinām, kāda būs viņas gatavība, taču Mūra jau agrāk ir spēlējusi Cēsīs. Video redzētais liecina, ka viņa izgājusi labu skolu un sekmīgi strādā zem abiem groziem.

Vai komandas vadība pieprasa izcīnīt titulus gan Tallinā, gan Latvijas finālos?
Kluba prezidents izturas pieklājīgi. Neuzvedas tā, kā rīkojas dažu futbola klubu vadība vai cilvēki padomju laikos, pieprasot uzvarēt “čerez ņemogu” (pāri saviem spēkiem). Man vienmēr bijis uzvarētāja sindroms. Jebkurā komandā, arī šobrīd. Ja pareizi organizēsim treniņprocesu, mums ir pa spēkam uzvarēt abos turnīros.

Situācija nav ideāla. Piemēram, trešdienas vakarā treniņš sākās pusdesmitos un beidzās vienpadsmitos. Tās ir svarīgas nianses. Martā un aprīlī mēģināsim treniņus saplānot pieņemamākos laikos. Izpaužas savas zāles trūkums. Tagad jārēķinās ar piedāvātajiem laikiem. Vēl viens piemērs. Svētdien būs spēle pret Tallinas Universitāti, bet sestdien jāmeklē, kur trenēties.