Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Gadās, ka otrajā dienā spēlētājas vairs nepazīstu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Gadās, ka otrajā dienā spēlētājas vairs nepazīstu"
Aivars Vīnbergs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Pretiniekus izslēgšanas spēlēs neizvēlēšos. Lai viņi paši izrēķina, pret ko grib spēlēt," pēc trešdien piedzīvotās neveiksmes Cēsīs teica "RSU/Merks" sieviešu basketbola komandas treneris Aivars Vīnbergs. Studentēm Latvijas čempionāta pusfinālā būs jāspēlē pret SK "Cēsis" un "TTT Rīga" savstarpējā dueļa zaudētājām, bet Nordea līgā par iespējamiem "play-off" pāriem neskaidrību ir vairāk.

Trešdien rezervistēm radās iespējas sevi pierādīt. Kā viņām tas izdevās?
Zinot spēles gala iznākumu, viņas vajadzēja iesaistīt vēl ātrāk. Ilgu laiku cerēju, ka vairākas spēlētājas pamodīsies, taču tā nenotika. Ņemot vērā, ka pamatsastāva meitenes nospēlēja vāji, rezervistes neko nesabojāja. Nevaru sniegt detalizētu izvērtējumu, ja neapmierina kopējais komandas sniegums.

Nepārejot uz personību nosaukšanu, vai trenera praksē ir bijuši līdzīgi gadījumi, kad pamatsastāva spēlētājas izkrīt no ierindas?
“RSU/Merks” sastāvā līdzīgi noticis vairākkārt. Gadījies, ka otrajā dienā spēlētājas vairs nepazīstu.

Ko treneris var darīt tādās situācijās?
Krasi atšķirīgs spēlētāju sniegums vienā komandā novērots pirmo reizi, tāpēc turpinu meklēt recepti tālakam darbam. Manuprāt, nepieciešams izrunāties.

Kā Gunai Lagzdiņai veicas ar atveseļošanos?
Guna dosies līdzi komandai izbraukumā uz Igauniju, bet iesaistīšanos spēlēs nesasteigsim. Viņai vispirms jāiejūtas psiholoģiski, jo fiziskās sāpes parasti pāriet ātrāk. Ceturtdien notikušais treniņš apliecināja, ka nedaudz jāpagaida.

Trešdienas spēle ieviesa izmaiņas cīņā par pirmajām vietām “Top 6” turnīrā.
Pierādījās, ka grupu turnīrā nepretendējam uz pirmajām divām vietām. No otras puses, komandas labsajūtai uzvara būtu noderējusi. Manuprāt, atlikušā mēneša laikā nav gaidāmi lieli pārsteigumi komandu izvietojumā pirms “play-off” spēlēm. Atklāts paliek jautājums, kuras komandas sadalīs trešo un ceturto vietu – mēs vai ECLEX.

Cēsīs iezīmējās potenciālie izslēgšanas spēļu pāri Latvijas čempionātā. Zināms, ka RSU pusfinālos būs jāspēlē pret Cēsim vai TTT. Par kuru gribas turēt īkšķus?
Mūsu bilance pret TTT ir sliktāka nekā pret Cēsīm. No otras puses, aprīlī būs darīšana ar pavisam citām komandām, kuru sastāvus papildinās viesspēlētājas. Šobrīd pretiniekus neizvēlēšos, lai viņi paši izrēķina, pret ko grib spēlēt.

”Top 6” turnīrs komandai ir interesantāks nekā iepriekšējais sacensību modelis?
Komandu meistarības līmeņi ir tik dažādi, ka pret visām vienībām atkārtoti spēlēt nebūtu interesanti. Spriedze aug, lai gan “Cēsis” un TTT spēj pārliecinoši apspēlēt arī igauņu komandas. No mūsu viedokļa, izveidojusies pienācīga konkurence un turnīrs sevi attaisno.