Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Zirnis: "Sapulcē parādījām, kā nevajag, bet parādījām arī klipus, kur varam un mākam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zirnis: "Sapulcē parādījām, kā nevajag, bet parādījām arī klipus, kur varam un mākam"
Ēriks Mateiko. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar otro spēli pasaules čempionātā aizvadīs Latvijas junioru hokeja izlase, kas pulksten 20:30 spēkosies pret kanādiešiem. Latvijas treneris Kārlis Zirnis norādīja, ka vakar piedzīvotais zaudējums jāsagremo un jāsaglabā ticība saviem spēkiem.

Pasaules čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas U20 hokejisti neizmantoja piecu minūšu vairākumu, turpinājumā trīs reizes pēc kārtas ielaida mazākumā un izskaņā salūza, ar 0:6 piekāpjoties laukuma saimniekiem zviedriem.

"Sajūtas komandā ir mazliet kā uz paģirām, bet sajūtas jāvelk uz augšu. Jātic. Sapulcē parādījām video, kā nedrīkst spēlēt. Ja šādi spēlēsim, būs grūti. Bet parādījām arī klipus, kuros varam, kuros mākam, kuros nospēlējam labi. Bija momenti. Ja skatāmies analītiku un vārtu gūšanas iespējas, tad mums bija tikpat momentu, cik zviedriem. Taču – momenti ir jāizmanto," teica Kārlis Zirnis, galvenā trenera Arta Ābola asistents.

"Grūtībām ir jātiek cauri. Zinājām, ka būs grūti, bet tas neattaisno salūšanu trešajā periodā. Tas ir nepatīkamākais. Galvenais ir nepadoties, neskatoties uz rezultātu. Katra nomaiņa ir svarīga. Jāparāda raksturs. Zinām, ka būs grūti arī pret kanādiešiem, taču esam pierādījuši, ka varam spēlēt pret jebkuru komandu. Jābūt organizētiem un ļoti disciplinētiem," pauda Zirnis, piebilstot – labākais mazākums ir nepelnīt noraidījumus.

Latvijas un Kanādas juniori pasaules čempionātā spēkojušies trīs reizes. 2009. gada decembrī kanādieši izcīnīja graujošu uzvaru ar 16:0. Septiņus gadus vēlāk Kanāda bija pārāka ar 10:2, Latvijas labā izceļoties Renāram Krastenbergam un Mārtiņam Dzierkalam. Savukārt 2022. gada augustā Kanāda uzvarēja ar 5:2.

Kā bīstamākos pretiniekus Zirnis izcēla šosezon Nacionālajā hokeja līgā spēlējušos Metjū Potru (27 spēles un 13 punkti Bostonas "Bruins" rindās), Freizeru Mintenu (četras spēles kopā ar Toronto "Maple Leafs") un Metjū Savoju (viena spēle Bufalo "Sabres" kreklā).

"Var redzēt, ka Potra spēlē ar lielu pārliecību, viņam ir daudz momentu. Jāuzmanās arī no Maklina Selebrīni, viņš savam vecumam izskatās iespaidīgi, vairākumā dala piespēles," teica Zirnis. "Taču varam spēlēt arī pret viņiem. Jātic un jābūt disciplinētiem. Nedrīkstam pelnīt paviršus noraidījumus, jo šajā līmenī par to soda."

Lai gan spēli pret Zviedriju Latvijas junioru izlase pabeidza ar izmaiņām virknējumos, šovakar tiks saglabāti oriģinālie virknējumi, norādīja Zirnis.