Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Rolovs: "Arī man mazākumā jāpalīdz komandai un jānoķer bīstamākās ripas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rolovs: "Arī man mazākumā jāpalīdz komandai un jānoķer bīstamākās ripas"
Deivs Rolovs. Foto: AFP/Scanpix

Atvairot 29 no 35 metieniem, pasaules junioru čempionātā debitējis 19 gadus vecais vārtsargs Deivs Rolovs. Latvijas U20 hokejisti atklāšanas cīņā ar 0:6 kapitulēja zviedriem. Rolovs atzina, ka gatavojies mājinieku vēlmei vārtu priekšā pielabot metienus, un secināja, ka vēl jāstrādā.

"Nevar teikt, ka viss pēc tādas spēles ir ļoti slikti. Jāņem vērā, ka tā bija pirmā spēle, kurai līdzi nāk satraukums, saviļņojums. Redzējām lietas, pie kurām jāpiestrādā, bet – mums ir arī potenciāls. Ja spēsim kontrolēt savas lietas, tad spēlēsim labāk, un rezultāts būs cits," pirmās 60 minūtes turnīrā rezumēja Deivs Rolovs.

Pirmos un piektos vārtus laukuma saimnieki guva, vārtu priekšā mainot ripas trajektoriju pēc metiena no zilās līnijas. "Jā, pie tā strādājām, tam gatavojāmies. Diemžēl nesanāca izpildīt tik labi, cik gribētos. Ja skatās no pozitīvās puses, tagad zinu, ka jāstrādā vēl vairāk. Turpinājumā būs labāk," pauda Rolovs.

"Noreaģēt tādās situācijās ir grūti, tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizo pozīciju," vārtu priekšā pielaboto metienu specifiku skaidroja Latvijas izlases vārtsargs. "Ja neesi tieši pret nūju, kad ripa tiek pielabota, tad iespēju ir maz. Ja neesi tieši metiena līnijā, tad nevari noreaģēt, un iekrīt goli. Man tieši tā bija. Nebiju pret ripu. Viņš pielaboja no sāna, un tur viss bija brīvs – paduse, stūri."

Latvijas juniori pirmos trīs vārtus zaudēja mazākumā, bet ceturto ripu ielaida aizturētā soda laikā, kad Rolovam neizdevās tikt galā ar atlēkušo ripu. "Viņš uzmeta asi un negaidīti, un precīzi. Negaidīju. Aizķēru ripu ar cimdu, bet diemžēl ripa aizlēca uz vārtiem, nevis kaut kur citur."

"Mazākumā jāsadala pienākumi un jāzina savs uzdevums. Jāzina, kas kuram jādara. Arī man vajadzētu vairāk palīdzēt komandai un noķert bīstamās ripas. Protams, gribas ielaist pēc iespējas mazāk un dot komandai iespēju uzvarēt. Katrs gols ir sāpīgs. Bet – aizmirsti un spēlē tālāk."

Rolovs aizvada pirmo sezonu Ziemeļamerikā. Viņš pārstāv Amerikas Savienoto Valstu pēc spēka otrās līgas NAHL klubu "Lone Star Brahmas", 21 spēlē tiekot galā ar 92,2% metienu. Pagājušajā sezonā Rolovs sargāja "Zemgales" otrās komandas vārtus.

"Noteikti varu teikt, ka NAHL ir iespēju līgu. Uz tevi skatās skolas un skauti. Katru dienu treniņos tiek strādāts uz pilnu jaudu. Komandā valda augsta darba ētika, viss notiek ļoti profesionāli. Spēles ziņā Latvijā bija gudrāki spēlētāji, jo viņiem ir vairāk pieredzes, kamēr NAHL ir lieli ātrumi. Mazs laukums, jādomā ātri, nedrīksti nevienu sekundi zaudēt koncentrēšanos."

     [+] [-]

, 2023-12-27 06:17, pirms 5 mēnešiem
Tā viena kājstarpīte vairāk sāpina, nekā tie pielabotie metieni. Nu nekas. Pret kļaviniekiem jau vajadzētu paskatīties, ko spēj citi līdzi paņemtie vārtsargi.

     [+] [-]

, 2023-12-27 09:19, pirms 5 mēnešiem
Neesmu vārtsargu eksperts, bet kkā krita acīs, ka pārāk tālu no vārtiem izgāja

     [+] [-]

, 2023-12-27 10:02, pirms 5 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Tā viena kājstarpīte vairāk sāpina, nekā tie pielabotie metieni. Nu nekas. Pret kļaviniekiem jau vajadzētu paskatīties, ko spēj citi līdzi paņemtie vārtsargi.
Nekas traks. Irbem regulāri bija kājstarpītes.

     [+] [-]

, 2023-12-27 10:34, pirms 5 mēnešiem
Kāpēc Ozols ir tikai #3 vārtsargs? Viņš no visiem kīperiem spēlē vistiprākajā līgā. QMHJL z-amerikā augstāk kotējas par NAHL, nerunāsim par Latvijas 2.līgu, kuru pārstāv Feldbergs

     [+] [-]

, 2023-12-27 10:46, pirms 5 mēnešiem
Nu laikam jau U-20 Latvijas izlasē katru gadu nevar parādīties talantīgi vorotčiki.