Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Barys" treneris: "Komanda nebūtu gatava spēlēt KHL tikai ar saviem audzēkņiem"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Barys" treneris: "Komanda nebūtu gatava spēlēt KHL tikai ar saviem audzēkņiem"
Nursultanas "Barys" leģionāri Mets Fretins un Fils Varone. Foto: hcbarys.kz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Nursultanas "Barys" galvenais treneris Jurijs Mihaiļiss intervijā portālam "sports.ru" atzinis, ka Kazahstānas komanda nebūtu gatava sekmīgai dalībai šajā turnīrā, ja tajā spēlētu tikai pašmāju hokejisti.

Deviņus panākumus pēdējās desmit spēlēs izcīnījušās "Barys" stūrmanis atzina: ""Barys" vēl nebūtu gatava spēlēt KHL tikai ar saviem audzēkņiem. Ir vajadzīgi līderi, leģionāri. Jaunie hokejisti nespēj parādīt stabilu sniegumu spēles no spēli. Lai jaunie spēlētāji spēlētu stabili, ir vajadzīgs laiks. Ar katru nākamo spēkli viņi iegūs lielāku pārliecību, lai veiksmīgāk cīnītos šajā līgā."

"Mums ir vajadzīgi komandas līderi, divi līdz trīs leģionāri, kuri komandu var vest sev līdzi un parādīt piemēru profesionālā attieksmē pret darbu, kas mūsu jaunajai paaudzei ir ļoti nepieciešams. Par piemēru var ņemt [savulaik spēlēšanai Kazahstānas izlasē dēļ naturalizētos] Brendonu Bočenski un Kevinu Dālmenu," atzina Mihaiļiss.

Nursultanas "Barys" ar 36 mačos izcīnītiem 43 punktiem Austrumu konferencē šobrīd ierindojas astotajā pozīcijā. Četri no pieciem komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem šosezon ir ārzemju izcelsmes - zviedri Jakubs Lilja (15+9) un bijušais Rīgas "Dinamo" snaiperis Linuss Videls (8+16), kā arī naturalizētie kanādiešu aizsargi Kērtiss Volks (6+14) un Darens Dīcs (12+7). "Top 5", kā vienīgais no Kazahstānas hokejistiem, atrodas 34 gadus vecais Romāns Starčenko (10+12).

Izmantotie avoti:
https://www.sports.ru/tribuna/blogs...