Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonu iespēlē otrajā maiņā, "Sabres" līderim apendicīta operācija

Rolands Eliņš

Girgensonu iespēlē otrajā maiņā, "Sabres" līderim apendicīta operācija
Zemgus Girgensons
Foto: Sipa USA/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirms šonakt gaidāmās NHL spēles pret Detroitas „Red Wings” iespēlēts otrajā uzbrucēju virknējumā, kamēr komandas līderis Raiens O`Railijs apendicīta operācijas dēļ uz pagaidām nekonkrētu laiku izsists no ierindas.

Bufalo „Sabres” pirms Ziemassvētku pārtraukuma nonāca pēdējā vietā Austrumu konferencē un zaudēja četrās spēlēs pēc kārtas (divreiz iegūstot punktu par neizšķirtu pamatlaikā). Komandai problēmu šobrīd netrūkst, taču klāt nākusi vēl viena – negaidītu veselības problēmu dēļ apendicīta operācija veikta pirmās maiņas centra uzbrucējam Raienam O`Railijam.

25 gadus vecais spēlētājs šosezon 27 spēlēs savācis 18 punktus (7+11) un ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā, neskatoties uz to, ka vairākas spēles izlaidis jau iepriekš. O`Railijs bija „Sabres” vienīgais pārstāvis Zvaigžņu spēlē pagājušajā sezonā. „Sabres” apstiprinājusi viņam veikto operāciju, taču atgriešanās termiņš nav noteikts – NHL vēsturē pēdējos gados spēlētāji pēc apendicīta operācijas ir spējuši atgriezties laukumā pat pēc nieka trim dienām, taču vairumā gadījumu nepieciešamas pāris nedēļas.

Līdz ar to „Sabres” pirmsspēles treniņā bija novērojamas izmaiņas uzbrucēju virknējumos, un Zemgus Girgensons no pēdējā laikā ierastās ceturtās maiņas tika pārcelts uz otro uzbrucēju virknējumu kopā ar komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem – 22 punktus guvušo Kailu Okposo un 19 punktus guvušo Semu Reinhārtu. Savukārt pirmo maiņu veido Markuss Folinjo, Džeks Aikels un Mets Mulsons.

Girgensons šosezon 33 spēlēs savācis sešus punktus (3+3), turklāt tieši iepriekšējā spēlē guva vārtus un pirmoreiz sezonā pavadīja laukumā vairāk nekā 15 minūtes. Jāpiemin, ka Zemgus pret Detroitu guvis piecus no savas karjeras 33 vārtiem NHL.

NHL pēdējās trīs dienās spēļu nebija, bet šodien sacensības atsāksies ar desmit mačiem. „Sabres” un „Red Wings” tikšanās sāksies 2:30 pēc Latvijas laika. Arī Detroita šobrīd atrodas ārpus „play-off” zonas, ieņemot 13. vietu Austrumu konferencē. Punktu izteiksmē abas komandas gan šķir tikai vienas uzvaras tiesa.


Izmantotie resursi:
Sabres' Ryan O'Reilly out...

  -3 [+] [-]

, 2016-12-27 19:31, pirms 7 gadiem
Nu jā turpinās pagaišā gada grafiks labi ja 20 pts savāks..

  -1 [+] [-]

, 2016-12-27 19:39, pirms 7 gadiem
Girgis iet uz Daugavas NHL rekordu - 65 spēlēs 11 punkti. Vispār pavisam bēdīgi, pats sava ēna, ja salīdzina labāko sezonu. Ja nu tagad izmantos izdevību.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-27 20:29, pirms 7 gadiem
teikšu tā: jūs varat ap%^& Girgi par to ka maz speles laiks un maz punktu bet pirmkārt viņam loma ir pamainijusies komandā, otrkārt ar tādu spēles laiku grūti gut tos punktus ja spēlē maiņā kuras uzdevums nav vartu gūšana... treškārt katru reizi kad kads gust traumu Tieši Girgis ir tas kuru paceļ uz augstāku maiņu tas nozīmē ka treneris viņam uzticās. Zemguss ir vienīgais Latvijas pārstāvis kurš regulāri spēlē NHL un jums vēl pietiek drosme viņu apkaunot un apvainot??? ko var salidzināt ar Daugavu? viņš ir tagad NHL? nē. Zemgus tomēr ir mūsu lepnums un mums būtu jāpriecājas ka vismaz viens Latvijas hokejists ir tik augstā līmenī. un vispār labāk viņš it švakā NHL komandā kurā katrā spēlē tiek laukumā nekā būtu top NHL komandas farmklubā visu sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-27 20:30, pirms 7 gadiem
6 punkti priekš ceturtās maiņas vienā no vājākajām komandām nav slikti!

Problēma ir tā, ka treneris neuzticas. Nolans uzticējās un bija punkti.
Ja nedod spēlēt pienācīgu laiku tad vākt punktus ir grūti.

Vislabākais risinājums būtu maiņa uz citu komandu, kura dotu spēlēt 2/3 virknējumā.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-27 21:39, pirms 7 gadiem
Nu sodien gols bus!!!!pret red wings parasti veicas!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-27 21:57, pirms 7 gadiem
Nesaprotu, kā Zemgum izdevās iekaisināt O'Railija apendicītu!

     [+] [-]

, 2016-12-27 23:52, pirms 7 gadiem
Oho, zirgam iespēja aizķerties NHL!

     [+] [-]

, 2016-12-28 16:06, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Oho, zirgam iespēja aizķerties NHL!
Un Tev kārtējā iespēja parādīt savu debīlismu, tikai nesaprotu, kāpēc katru reizi to izmanto!