Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

VEF nākamie pretinieki piekāpjas Eirolīgas klubam, "Ventspils" konkurenti pārspēj "Azovmash"

VEF nākamie pretinieki piekāpjas Eirolīgas klubam, "Ventspils" konkurenti pārspēj "Azovmash"
Rikijs Rubio pret Demarkusu Nelsonu
Foto: AFP/Scanpix

Pirms nākamās nedēļas sākumā gaidāmajiem Eirokausu mačiem Latvijas basketbola klubu "VEF Rīga" un "Ventspils" pretinieki šajā nedēļas nogalē aizvadījuši spēles vietējās līgās, cīnoties mainīgām sekmēm. VEF tuvākais pretinieks "Cholet Basket" piekāpās Eirolīgā spēlējošajam "Nancy" (88:96), bet ventspilnieku nākamie pretinieki Južnijas "Khimik" apspēlēja Mariupoles "Azovmash" (65:64).

Otrdien turpināsies ULEB Eiropas kausa spēles un vienā no tām Rīgā vietējais VEF savā laukumā uzņems Francijas klubu Šolē "Cholet Basket". Pirms došanās uz Latviju sestdien Šolē vienībai bija izbraukuma spēle Francijas līgā, kur nācās viesoties pie Eirolīgā spēlējošās "Nancy". Pēc veiksmīgas pirmās ceturtdaļās, kurā tika iegūts astoņu punktu pārsvars (27:19), nākamajās 30 minūtēs labāk spēlēja "Nancy", gūstot uzvaru ar 96:88. "Cholet Basket" labā 19 punkti Demarkusam Nelsonam, 17 pievienoja pašmāju zvaigzne Fabiāns Kozjē, bet desmit punkti Robertam Haitam.

Francijas līgā "Cholet" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs atrodas 9. vietā, tiesa, ar tādu pašu uzvaru-zaudējumu attiecību ir komandas no 6. līdz 10. vietai. Pirmās divas vietas aizņem "Nancy" un "Gravelines", kam abām pa septiņām uzvarām. Zīmīgi, ka "Nancy" komandas sastāvā sestdien, iespējams, pēdējo spēli aizvadīja Nikolā Batums, kurš pretinieku grozā sabēra 27 punktus, spēlējot bez maiņām visas 40 minūtes. Ja Batums vēl uzspēlēs "Nancy" rindās, tad tas būs trešdienas izbraukuma mačs Eirolīgā pie Jāņa Blūma un Bilbao. Tāpat "Nancy" sastāvā labu sniegumu turpina demonstrēt entrs Akins Akingbala, kuram sestdien 17 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Otrdien spēle būs arī Akingbalas bijušam klubam no Ventspils, kas FIBA Izaicinājuma kausā savā laukumā cīnīsies ar Južnijas "Khimik". Sestdien Ukrainas līgā "Khimik" izbraukuma spēlē pārsteidza Mariupoles "Azovmash", apspēlējot to ar 65:64. Ķīmiķiem labākie bija amerikāņi Darels Mičels un Reišons Terijs ar attiecīgi 16 un 14 punktiem. "Azovmash" komandai, kas pirms sezonas aizlika kāju ventspilniekiem priekšā iekļūšanai ULEB Eiropas kausā, rezultatīvākie arī divi amerikāņi - 19 un 17 punkti attiecīgi Rikijam Minardam un Danielam Jūingam. Pašreiz Ukrainas līgā "Khimik" ierindojas 5. vietā (9-5), bet "Azovmash" ir otrie (10-4). Pirmajā vietā piektdien Rīgā redzētais Kijevas "Budivelnik" (11-2).

"Ventspils" un "Khimik" spēli otrdienas vakarā paredzēts rādīt arī Sportacentrs.com un Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanālā. Translācijas sākums no Kurzemes būs pl. 18:45.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET

  +3 [+] [-]

, 2011-11-27 19:01, pirms 12 gadiem
Abiem būs grūti ,bet tikai par uzvarām!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-27 21:10, pirms 12 gadiem
Akins vo tas ir centrs