Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" pārbaudīs studentu gatavību izslēgšanas spēlēm

Emils Ozerinskis

"Jūrmala" pārbaudīs studentu gatavību izslēgšanas spēlēm
Kārlis Žunda aizsardzībā pret Uģi Pineti
Foto: Ivars Kezbers

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā šodien tiks uzsākta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērija starp BK "Jūrmalu" un "Latvijas Universitāti". Spēles sākums pulksten 18:30 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta hallē.

Latvijas čempionāta regulārajā sezonā jau labu laiku pirms pamatturnīra noslēguma trešajā pozīcijā bija nostabilizējusies Mārtiņa Gulbja trenētā "Jūrmalas" komanda, kura 29 regulārās sezonas cīņās kopumā tika pie 22 panākumiem. Pēdējās spēļu kārtās jūrmalnieki varēja izšķirt savu potenciālo pretinieku likteni pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Divreiz kūrortpilsētas komanda mērojās spēkiem ar liepājniekiem, abās spēlēs pieveicot Kurzemes komandu, tādējādi neļaujot vēju pilsētas vienībai pēdējā brīdī ielauzties play-off zonā.

Pērn BK "Jūrmalas" priekšgājēja "Jūrmala/Fēnikss" neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bet pirms tam iepriekšējos trīs gadus jūrmalnieki bija cīnījušies play-off mačos. Pilsētas pārstāvju labākais sasniegums bijis ceturtā vieta 2014. gada pavasarī. BK "Jūrmalas" treneris Mārtiņš Gulbis savu labāko pavasari piedzīvoja pērnajā sezonā, kad gados jaunajam trenerim izdevās aizvest "Barons kvartāls" basketbolistus līdz LBL bronzas medaļām.

"Latvijas Universitātei" šī ir sekmīgākā sezona pēdējo piecu gadu laikā. Gunta Endzela komandai izdevās tikt pie panākumiem izšķirošajās spēlēs, kas nodrošināja studentu dalību izslēgšanas spēļu turnīrā pirmo reizi kopš 2013. gada. Sezonas bilance astoņas uzvaras 29 spēlēs studentiem bija vienlīdzīga ar "Jēkabpili" un "Betsafe/Liepāju", tomēr savstarpējo spēļu gūto un zaudēto punktu bilance play-off turnīrā ieveda tieši "Latvijas Universitātes" basketbolistus.

No iepriekšējās "Latvijas Universitātes" atrādīšanās izslēgšanas spēlēs komandas rindās palicis tikai Pēteris Rēķis. Tomēr toreiz Rēķis play-off mačos laukumā neizgāja, līdz ar to šodienas cīņā visiem LU basketbolistiem būs debija LBL izslēgšanas spēlēs.

Regulārajā sezonā "Jūrmalas" rindās statistikas līderis bija komandas prezidents Edgars Jeromanovs, vidēji spēlē gūstot 12,7 punktus un izdarot 4,3 rezultatīvas piespēles. Savukārt spēcīgs papildinājums no rezervistu soliņa sezonas gaitā bija Haralds Kārlis, izceļoties ar 11,6 punktiem.

"Latvijas Universitātes" rindās visas sezonas garumā izteikts līderis bija Linards Jaunzems ar vidēji 16,1 gūtu punktu, 6,6 izcīnītām bumbām zem groza un 2,3 pārtvertām bumbām. Savukārt saspēles vadītājs Renārs Birkāns vidēji sakrāja 12,9 punktus un izpildīja 5,7 rezultatīvas piespēles.

Spēli translēs Best4Sport TV.

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
1.Jūrmala-Latvijas Universitāte28.04.01.05.03.05.05.05.*07.05.*0 - 0
2.Ogre-Valka/Valga94:7929.04.02.05.04.05.*06.05.*1 - 0

Ja nepieciešams - *

  -3 [+] [-]

, 2018-04-28 08:42, pirms 6 gadiem
Laikam nelielu priekšroku šajā duelī jādod studentiem. Universitātes sportistiem bija salīdzinoši laba sezona, tagad zaudēt nav ko un tik uz priekšu. Jūrmala var cerēt uz to, ka US ir par mazu pieredze playoffa spēlēs. Tā jau Jūrmalai sastāvs arī labs un gatavs playoffam, bet žēl, ka pretī Universitātes Sports, nevis švakā Valka /Valga! Nebrīnīšos, ja Universitātes Sports izsitīs Jūrmalu šajā stadijā!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-28 09:22, pirms 6 gadiem
No rīta un jau pālī! LU nav variantu,Jūrmala ir galvas tiesu pāráki un treneris arī dzan.

     [+] [-]

, 2018-04-28 10:13, pirms 6 gadiem
Par NBA plejofiem raksts nebūs?