Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vīriem sākas pusfināli, dāmām noskaidrosim finālistes

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Vīriem sākas pusfināli, dāmām noskaidrosim finālistes
Lauris Rūtiņš (LSPA/NB SAN) cīnās ar Kasparu Lisovskis (SK Latgols)
Foto: SK Latgols

Šajās brīvdienās Latvijas Virslīgas handbola čempionātā vīriešiem Rīgā un Ogrē tiks aizvadītas pirmās pusfināla spēles, savukārt sieviešu čempionātā Rīgā un Ulbrokā noskaidrosim finālistes. Trīs pusfināla mačus video tiešraidē demonstrēs Sportacentrs TV.

Vīriešu pusfinālos sestdien plkst. 16:45 "LSPA/NB SAN" ASK sporta zālē uzņems regulārā turnīra spēcīgāko komandu "SK Latgols", bet svētdien plkst. 19:30 "HK Ogre" savā laukumā tiksies ar Dobeles "Tenax". Abas spēles video tiešraidē demonstrēs Sportacentrs TV.

"SK Latgols" un Dobeles "Tenax" vienībām, kas aizvadītajā sezonā spēlēja finālā, tās būs pirmās spēles Latvijas Virslīgas čempionātā pēc aptuveni pusotra mēneša pārtraukuma, kamēr viņu pretinieki vēl cīnījās ceturtdaļfinālā. "LSPA/NB SAN" divu spēļu summā ar 56:46 pieveica "HK Vaiņode", bet "HK Ogre" ar 62:59 pārspēja "ASK/LU".

Par pāra favorītēm jāuzskata "SK Latgols" un Dobeles "Tenax" komandas, kas regulārajā turnīrā ieņēma pirmās divas vietas un pret pusfināla pretiniecēm šajā sezonā nav zaudējušas ne punktu. Jāatzīmē, ka Ludzas komanda pagājušajā sezonā pusfinālā ar 2:1 uzvarēja tieši LSPA handbolistus, bet vēlāk kļuva par čempioniem. Finālu sasniegt grib visi četri klubi, bet patieso komandu varējumu parādīs pirmās cīņas. Starp citu, uz galvaspilsētu no Ludzas dosies arī fanu buss. Paredzams, ka ASK sporta zāle sestdien būs pilna...

Pusfināla sērijās cīņa ritēs līdz divām uzvarām. Nākamās spēles komandas aizvadīs pēc nedēļas Ludzā un Dobelē.

Gan "LSPA/NB SAN", gan "HK Ogre" pēc aizvadītā pirmā posma bija spiesta cīnīties vājākajā turnīra grupā, kur nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, tajā no cīņas par medaļām izsitot regulārā turnīra trešo un ceturto spēcīgāko komandu.

Jāatzīmē Andra Molotanova trenētās "HK Ogre" komandas neticamais lēciens, kura pēc Arvja Laganovska pievienošanās vienībai no septītās vietas pirmajā posmā pirmo reizi komandas vēsturē pratusi ierindoties Latvijas labāko klubu četriniekā. Pagājušajā sezonā ogrēnieši finišēja tikai priekšpēdējā vietā desmit vienību konkurencē.

Pirms izslēgšanas spēlēm vairāki Latvijas klubi izmantoja iespēju pastiprināties. "LSPA/NB SAN" vienībai pievienojās Roberts Freibergs, Māris Grēberis (no RTU), Edvīns Latkovskis un Mareks Černousovs (no Jūrmalas Sports), "SK Latgols" papildinājās ar vārtsargu Kasparu Piševu (no RTU), bet Dobeles "Tenax" - ar Raiti Enci un Viktoru Turkupolu (no Jūrmalas Sports).

Pirmo no divām spēli cīņā par Latvijas Virslīgas čempionāta piekto vietu sestdien plkst. 13:00 Vaiņodē aizvadīs arī "HK Vaiņode" un "ASK/LU". Aizvadītajās līdzšinējās trīs spēlēs visas reizes pārāki bija rīdzinieki.

Jau šajās brīvdienās noskaidrosim arī Latvijas Virslīgas čempionāta finālistes sievietēm. Pirmajās spēlēs aizraujošās pēcspēles 7 metru metienu sērijās uzvaru izcīnīja pāru favorītes "Stopiņu NHK" un "LSPA".

Otrās pusfināla spēles sestdien sāksies vienā laikā plkst. 15:00. Ulbrokā "Stopiņu NHK" uzņems Dobeles SS, bet "LSPA" ASK sporta zālē tiksies ar "SK Latgols". Ja sērijās būs nepieciešamas trešās spēles, tās svētdien notiks Ulbrokā un Rīgā. Pirmo maču no Rīgas demonstrēs Sportacentrs TV.

Atgādinām, ka aizvadītajā sezonā finālā "Stopiņu NHK" handbolistes pieveica "LSPA" komanda, bet bronzas sērijā "SK Latgols" pārspēja Dobeles SS.

Jau svētdien noskaidrosim arī piekto spēcīgāko komandu sieviešu konkurencē, kad Aizkrauklē plkst. 16:00 atbildes maču aizvadīs "Skrīveri" un "Salaspils HK". Pirmajā mačā ar 38:32 uzvaru svinēja salaspilietes.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv