Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu NHK handbolistes atspēlējas un uzvar pirmajā pusfināla spēlē

Andrejs Siliņš

Stopiņu NHK handbolistes atspēlējas un uzvar pirmajā pusfināla spēlē
Foto: Sandra Škutāne, handball.lv

Šovakar ar uzvaru Latvijas čempionāta pusfināla sēriju iesāka regulārā čempionāta uzvarētājas un pēdējo divu sezonu čempiones Stopiņu NHK, kas atspēlējās no sešu vārtu deficīta un pieveica iepriekšējās sezonas otro spēcīgāko komandu "REIR Dobele" – 27:22.

Jāatgādina, ka Stopiņu NHK regulārajā čempionātā ieņēma pirmo pozīciju, kamēr "REIR Dobele" ierindojās ceturtajā vietā, tādējādi iepriekšējās sezonas finālistes izslēgšanas spēlēs šosezon tiekas jau pusfinālā. Līdz tam gan dobelniecēm vēl nācās pārvarēt ceturtdaļfinālu, kurā pārliecinoši tika apspēlēta Salaspils. Stopiņu NHK un "REIR Dobele" šīs sezonas dueļos Latvijas čempionātā divos no trim mačiem uzvarēja čempiones (29:25, 24:33, 35:31). Jāpiebilst, ka pēdējā savstarpējā spēlē dobelnieces nenoturēja septiņu vārtu pārsvaru.

Šovakar Anna Aleksa Stankeviča ar diviem realizētiem soda metieniem spēlēs sākumā izvirzīja vadībā "REIR Dobele" komandu (2:0), bet Stopiņu NHK pirmos vārtus guva vien piektajā minūtē, precīzi uzbrūkot Elzai Seržantei. Drīz pēc tam čempiones panāca arī izlīdzinājumu, tomēr nelielu iniciatīvu aizvien saglabāja dobelnieces, kas turklāt pēc puslaika vidus veica izrāvienu 7:1 un no neizšķirta rezultāta (7:7) panāca jau 14:8 savā labā. Ar sešu vārtu pārsvaru "REIR Dobele" arī noslēdza pirmo puslaiku – 16:10.

Otrā puslaiks sākums čempionēm padevās iespaidīgs – līdz puslaika vidum viņas guva tikpat vārtu, cik visā pirmajā puslaikā kopā, veica izrāvienu 10:2 un pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā – 20:18. Tikai tad dobelnieču trenere Larisa Veinberga pieprasīja minūtes pārtraukumu, lai apturētu mājinieču ofensīvu. Pēc tā viesu komandai izdevās vienus vārtus atgūt, tomēr Stopiņu NHK turpināja kontrolēt notikumus laukumā, ieguva piecu vārtu pārsvaru, ko noturēja līdz spēles beigām – 27:22.

Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām Stopiņu NHK izvirzījusies vadībā ar 1-0, bet sērijas otrā spēle 11. aprīlī plkst. 20:00 notiks Dobelē. Otrajā pusfināla pārī spēkosies "Latgols" un Jēkabpils sporta skola, kas pirmo maču aizvadīs ceturtdien, 29. martā, plkst. 19:00 Ludzā.

Latvijas čempionāts sievietēm. Pusfināls

Stopiņu NHK – REIR Dobele 27:22 (10:16)
Stopiņu NHK: Seržante 6, Nikolajeva 5, Sergejeva 5/1, Asare 5/2, Ozoliņa 4, Zālīte 1, Savčenko 1.
REIR Dobele: Freiberga 5, Ņeverovska 4, Stankeviča 4/3, Egle 3, Šteinerte 2, Rozenfelde 2, Veinberga 1, Veldze 1.
Sērijā: 1-0 Stopiņu NHK

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Stopiņu NHK...