Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Rockets" piedāvā Juļam trīs gadu līgumu par 17 miljoniem

Andrejs Siliņš

"Rockets" piedāvā Juļam trīs gadu līgumu par 17 miljoniem
Serhio Juļs
Foto: AP/Scanpix

Spāņu medijs encestando.es vēsta, ka Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" vadība vērsusies pie Madrides "Real" aizsarga Serhio Juļa ar līguma piedāvājumu uz trim sezonām par summu 17 līdz 19 miljonu apmērā.

"Rockets" ģenerālmenedžeris Derils Morijs pirms pāris nedēļām bijis Madridē un pārrunājis iespējamo sadarbību ar Juļa aģentu. Teksasas klubs esot gatavs piedāvāt trīs gadu ligumu par 17 miljoniem, bet dažādu apstākļu dēļ summa varētu palielināties līdz pat 19 miljoniem.

27 gadus vecajam Juļam ir spēkā līgums ar "Real" līdz 2019. gadam, pie tam līguma izpirkuma maksa ir ļoti augsta - vismaz 4,5 miljoni eiro. Karjeru sācis "Manresa" vienībā Spānijas otrajā līgā, Juļs 2007. gadā pievienojās "Real". 192 centimetrus garais aizsargu 2009. gadā ar 34. numuru draftēja Denveras "Nuggets", bet "Rockets" iegādājās tiesības uz spēlētāju par aptuveni 2,25 miljoniem dolāru, kas ir NBA vēsturē visaugstākā cena par tiesībām uz otrajā kārtā izvēlētu spēlētāju.

Juļs, kurš var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijās, šajā sezonā ULEB Eirolīgā vidēji spēlē nepilnās 27 minūtēs guvis 10,0 punktus un atdevis 5,1 rezultatīvu piespēli. Sezonas sākumā Juļs saņēma Spānijas superkausa MVP atzinību. Spānijas izlases sastāvā Juļs izcīnījis sudrabu Londonas olimpiskajās spēlēs, Eiropas čempionātos ticis pie diviem zeltiem (2009, 2011) un vienas bronzas (2013).

Cits Spānijas izlases spēlētajs Fernando San Emeterio, kurš pārstāv Vitorijas "Laboral Kutxa", pēc šīs sezonas varētu pārcelties uz Dienvidameriku. 31 gadu vecais uzbrucējs aizvada septīto sezonu Vitorijas klubā, taču pēc sezonas līgumattiecības beigsies. Venecuēlas kluba "Bucaneros de la Guaira" vadība izrādījusi interesi par basketbolistu un abas puses jau vienojušās par tikšanos pēc sezonas beigām. 199 centimetrus garais San Emeterio šosezon Eirolīgā vidēji 22 ar pusi minūtēs guvis 9,8 punktus un izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas.

"Bucaneros de la Guaira" klubs dibināts 2008. gadā un augstākais sasniegums bijusi trešā vieta 2013. gadā. Šobrīd komanda, kurā jau ir vairāki Spānijā spēlējuši basketbolisti, ar 12 uzvarām 18 mačos ieņem trešo vietu desmit komandu konkurencē.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-27 09:47, pirms 9 gadiem
Laikam Beverlijam sezona beigusies. Un tagad meklē aizvietotāju. Interesanti, ka tas ir tieshi Eiropā.

     [+] [-]

, 2015-03-27 10:12, pirms 9 gadiem
Vakar skatījos Hjūstonas spēli un aizsargu pozīcijā noteikti vajag pastiprinājumu. Beverlijs nav un Terijs arī nevelk.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-27 13:45, pirms 9 gadiem
17M par Juļu, manuprāt, ir diezgan šerpi(Mirotičam tikpat, bet par kādām kapeikām spēlēja Navarro, Garbahose un vēl dažs labs), bet ja jau piecu gadu līgums un 5M dolāru izpirkuma maksa, ko nāksies segt pašam..

Un ja šis ir patiesi, tad Rockets sāk līdzināties Raptors eiropiešu invāzijai 07. vai 08. gadā - Džentile, Llull, Motejūns, Papanikolau. Iekavās Prigioni un Beverlijs. Interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-27 15:54, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: 17M par Juļu, manuprāt, ir diezgan šerpi(Mirotičam tikpat, bet par kādām kapeikām spēlēja Navarro, Garbahose un vēl dažs labs), bet ja jau piecu gadu līgums un 5M dolāru izpirkuma maksa, ko nāksies segt pašam..

Un ja šis ir patiesi, tad Rockets sāk līdzināties Raptors eiropiešu invāzijai 07. vai 08. gadā - Džentile, Llull, Motejūns, Papanikolau. Iekavās Prigioni un Beverlijs. Interesanti.
Un ko tad Navarro tādu izdarīja NBA, ka būtu pelnījis vairāk. Tā jau ir, ka ir dažāda tipa spēlētāji un bieži vien no Eiropas kā zvaigzne aizskrien uz NBA un ir niecība. A citreiz otrādāk. Ņemot vērā tagadējos PG (zinot, ka HOU ir SG), diez vai viņš turētu līdzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja