Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Zirnis: "Kā jebkura zviedru komanda – negrib atmest ripas, grib izspēlēt pa skaisto"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zirnis: "Kā jebkura zviedru komanda – negrib atmest ripas, grib izspēlēt pa skaisto"
Artis Ābols un Kārlis Zirnis. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U20 hokejisti šovakar sāks pasaules čempionātu, atklāšanas spēlē samērojot spēkus pret mājinieci Zviedriju. Ar pretinieku hokejistu izzināšanu Latvijas treneru kolektīvā nodarbojas Kārlis Zirnis.

"Pretinieka analīze paņem diezgan daudz laika. Ja sezonas laikā neredzi konkrēto spēlētāju, tad jānoskatās vismaz spēle vai pusotra, lai katru iepazītu," stāstīja Kārlis Zirnis, pamājot ar galvu garām ejošo zviedru virzienā – jādodas vērot pretinieku treniņu, lai noskaidrotu, vai virknējumos nav ieviestas pēdējā brīža izmaiņas.

Kā divus laukuma saimnieku līderus Zirnis izcēla rezultatīvo aizsargu Akselu Sandīnu-Peliku un uzbrucēju Līamu Egrēnu. 18 gadus vecais Sandīns-Pelika ir Zviedrijas čempionāta labākais vārtu guvējs starp aizsargiem, bet Egrēns ir viens no diviem Zviedrijas sastāvā esošajiem hokejistiem, kuri 2022. gada augustā izcīnīja junioru čempionāta bronzu. "Jāņem vērā, ka viņiem 90% spēlētāju ir draftēti NHL," norādīja Zirnis.

"Kā jebkura zviedru komanda – labi slido, laba nūjas tehnika, negrib atmest ripas, grib izspēlēt pa skaisto. Lai kādā vecumā zviedri spēlētu, iezīmes nemainās. Viņi grib ieslidoties," teica Zirnis.

Zviedri noslēdzošajā pārbaudes spēlē ar 3:5 piekāpās Amerikas Savienotajām Valstīm. "Ja skaties pēc spēles zīmējuma, mums taktiski tas ir tāds pats kā amerikāņiem," iegūtās mācības izvilka Zirnis. "Zviedri gribēs ieslidoties, tāpēc mums jābūt cieši klāt. Viņi gribēs iesākt labi, gribēs uzreiz iemest, uzspiest savu spēli. Mums jābūt organizētiem, nedrīkst pelnīt noraidījumus. Jo ilgāk rezultāts būs vienāds, jo lielāks spiediens tieši uz zviedriem."

Latvijas treneru kolektīvā Zirnim uzticēta atbildība par skaitlisko vairākumu. Viņš norādīja, ka vispirms grib redzēt metienus un azartisku cīņu vārtu priekšā par atlēkušajām ripām. "Tas ir pats pirmais. Pēc tam var atvērties kombinācijas, bet sākumā jābūt metienam."

Pirms pusotra gada Latvijas U18 izlase pasaules čempionāta atklāšanā pieveica zviedrus ar 3:2. Spēlēja tie paši vecumi, kas spēkosies arī šovakar. "Mēs zinām, ka zviedriem tāpat momentu būs vairāk nekā mums. Jāizmanto savas iespējas un jāliek pātagas viņu spieķos – lai zviedri nevar ieskrieties un izspēlēt tās kombinācijas, ko vēlas," norādīja Zirnis.

Latvijas U20 izlases kalendārs

DatumsLaiksSpēle
26.1220:30Zviedrija – Latvija
27.1220:30Latvija – Kanāda
29.1215:30Latvija – Somija
30.1220:30Vācija – Latvija