Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Stopiņu NHK" pieveic "LSPA" fināla atkārtojumā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Stopiņu NHK" pieveic "LSPA" fināla atkārtojumā
Lana Nikolajeva (Stopiņu NHK)
Foto: aprnikis.lv

Jau ceturto uzvaru Latvijas Virslīgas čempionātā izcīnīja "Stopiņu NHK" handbolistes, kas iepriekšējās sezonas turnīra fināla atkārtojumā ar 25:19 (12:13) pieveica "LSPA" vienību. Arī šogad abas komandas ir galvenās favorītes par valsts meistarsacīkšu zelta medaļām.

Pēc līdzīga mača sākuma (6:6) nedaudz veiksmīgāk turpinājumā spēlēja "LSPA" handbolistes, pēc Ingas Dīķes precīzā metiena izvirzoties vadībā ar 13:9. Līdz pārtraukumam mājinieces prata gūt trīs bezatbildes vārtus un rezultāta starpību samazināt līdz minimumam - 12:13.

Jau uzreiz otrā puslaika sākumā "Stopiņu NHK" handbolistes pārņēma vadību. Elita Ekkerte rezultātu izlīdzināja, bet Ivita Asare panāca +1 (14:13). Rezultatīvo spēli mājinieces turpināja, 38. minūtē jau iegūstot četru vārtu pārsvaru - 17:13.

Pēc "LSPA" pieprasītā pārtraukuma viešņām, vārtus gūstot Agritai Nardiševai, izdevās 46. minūtē rezultātu izlīdzināt (18:18), tomēr atlikušajā laikā augstskolas handbolistes guva tikai vienus vārtus, kamēr "Stopiņu NHK" ar Lanu Nikolajevu un Ivitu Asari priekšgalā guva septiņus vārtus un izcīnīja uzvaru ar 25:19.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar deviņiem gūtajiem vārtiem bija Ivita Asare, bet sešas reizes izcēlās Lana Nikolajeva un Elita Ekkerte. Pretiniecēm pa četriem vārtiem guva Agrita Nardiševa, Laura Krievāne un Egita Kiršteine. Iepriekšējo spēļu "LSPA" rezultatīvākā spēlētāja Linda Brikmane šoreiz guva tikai vienus vārtus.

Nākamajā Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē svētdien Skrīveros mājinieces plkst. 13:45 spēlēs ar "SK Latgols" handbolistēm.

Latvijas čempionāts.
26. oktobris.
Stopiņu NHK - LSPA 25:19 (12:13)

Stopiņu NHK: Asare 9, Ekkerte 6, Nikolajeva 6/1, Seržante 2, Lazdiņa un Ozola 1.
LSPA: Nardiševa, Krievāne un Kiršteine 4, Dīķe 3, Eihvalde 2, Brikmane un Kirejeva 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv