Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

"Zemgalei" uzvara pār "Prizmu" , "Kurbads" un "Dinamo Juniors" turpina pārliecinoši

"Zemgalei" uzvara pār "Prizmu" , "Kurbads" un "Dinamo Juniors" turpina pārliecinoši
Atgriežas treneris Linkevičs, HK "Zemgale/LLU" izcīna uzvaru
Foto Ruslans Antropovs

Trešdien, 25. septembrī Latvijas virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas trīs spēles. Pastiprināta "Dinamo Juniors" komanda ar 11:3 izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Ozolnieki/MONARCH", HK "Zemgale/LLU" ar 5:3 svinēja uzvaru pār HS "Rīga/Prizma" un HK "Kurbads" ar 10:3 izveica hokejistus no Daugavpils

Sakarā ar "Kontinetālā kausa izcīņu", kas no 18. līdz 20. oktobrim norisināsies Anglijas pilsētā Notingemā, izņēmuma kārtā, LHF sacensību direktorāta tika nolemts, ka HK "Dinamo Juniors" komanda vienu spēli Latvijas hokeja virslīgā drīkst aizvadīt spēcīgākajā sastāvā, tādējādi neņemot vērā sacensību reglamenta 4. punktu, kurā teikts: "Uz katru čempionāta spēli ir atļauts pieteikt piecus spēlētājus, kuri ir vienlaicīgi pieteikti citas valsts čempionātā".

Šī viena spēle tika aizvadīta trešdien, 25. septembrī, kad HK "Dinamo Juniors" Piņķos uzņēma HK "Ozolnieki MONARCH" vienību. "Juniori" saviem pieredzējušiem oponentiem neatstāja nekādas cerības uz pozītīvu rezultātu un izcīnīja sezonas pārliecinošāko uzvaru ar 11:3 (3:0, 2:3, 6:0). Uzvarētāju rindās 4 punktus nopelnīja (1+3) Rustams Begovs, (1+3) Rodrigo Ābols, (0+4) Nikolajs Jeļisejevs. Ar diviem vārtiem izcēlās Kārlis Ozoliņš, Rūdolfs Maslovskis, Deivids Sarkanis, vieni vārti Māra Bičevska, Edgara Kurmja un Kriša Lipsberga kontā. Savukārt Māri Jučeru divas reizes pārspēt izdevās Aleksandram Kerčam junioram un vienu reizi Vadimam Romanovskim.

Jelgavā vietējā HK "Zemgale/LLU" ar jauno (veco) galveno treneri priekšgalā Jevgēņiju Linkēviču ar rezultātu 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) izcīnīja svarīgu uzvaru pār HS "Rīga/Prizma" komandu. Mača rezultātu jau tā 25. sekundē izdevās atklāt "Prizmas" spēlētājiem, kad precīzs bija Sergejs Pečura, taču pēc nepilnām divām minūtēm neizšķirtu panāca Kristaps Millers. Perioda turpinājumā precīzi bija arī Artjoms Ogorodņikovs un Jānis Bullītis, pirmajai trešdaļai noslēdzoties ar 3:1 jelgavnieku labā. Kamēr otrā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem, trešajā periodā 4:1 panāca Viktors Jasjonis, bet jau perioda otrajā pusē vienus vārtus "Prizmas" labā atguva Vadims Adoņevs. Jau pašā mača izskaņā piektos vārtus mājinieku labā guva Olafs Aploks, savukārt mača pēdējā sekundē 3:5 panāca Kārlis Brants.

"Vakar saņēmu zvanu no kluba prezidenta. Nebija variantu - šovakar komanda bija jāved laukumā. Novadīju vienu treniņu, lai labāk iepazītu puišus. Domāju, ka šodien bija labāks sniegums nekā iepriekšējās divās spēlēs. Šodien bija cita disciplīna. Esmu pateicis, ka hokejistiem ir jādara tas, ko es saku, savādāk nekā nebūs. Šogad sastāvs ir spēcīgāks, ir konkurence. Guntis Pujāts arī atgriezās laukumā. Arī šīvakara pretinieki nebija nekādi jaunie puikas - bija arī pieredzējuši hokejisti. Visas maiņas šogad mums ir līdzvērtīgas," tā pēc spēles galvenā trenera vietas izpildītājs Jevgeņijs Linkevičs.

"HK Kurbads" savā laukumā uzņēma Daugavpils hokejistus, mačā izcīnot uzvaru ar graujošo 10:3. Lai gan mača gaitā rezultāts vēstija arī 2:2 un otrās trešdaļas izskaņā tas bija vien 5:3 "Kurbada" labā, trešajā periodā Ruslana un Denisa Kurelašu sargātajos vārtos tika raidītas vēl piecas ripas, "Kurbads" hokejistiem izcīnot pārliecinošu uzvaru. Uzvarētājiem ar 4 punktiem (2+2) izcēlās Jānis Bērziņš, vieni vārti Henrija Uzrauga, Andreja Kardaša, Valērija Fiļimonova, Andreja Maslovska, Artūra Birstiņa, Toma Bluka, Dmitrija Šancovoja un Hārdija Parādnieka kontā. Trīs rezultatīvas piespēles izdarīja "Kurbada" veterāns Pēteris Ostošovs. Daugavpiliešiem ar vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Ratnieks, Dmitrijs Fuņikovs un Sandis Mežaraups.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo sestdien, kad "Daugavpils" uzņems HS "Rīga/Prizma" un HK "Dinamo Juniors" Piņķos sacentīsies ar HK "Zemgale/LLU", šo spēli būs iespēja vērot arī LHF mājas lapā video tiešraidē.

Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta STATISTIKA