Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pešičs piedāvā mainīt "EuroBasket" norises laiku: "Daudz labāk būtu spēlēt jūnija beigās"

Andrejs Siliņš

Pešičs piedāvā mainīt "EuroBasket" norises laiku: "Daudz labāk būtu spēlēt jūnija beigās"
Svetislavs Pešičs
Foto: AFP / Scanpix

Titulētais serbu basketbola speciālists Svetislavs Pešičs netieši aicinājis FIBA pārdomāt Eiropas čempionātu finālturnīru norises laiku - Pešiča prāt, basketbols iegūtu, ja turnīrs tiktu aizvadīts no jūnija beigām līdz jūlija sākumam.

Ierasti, ka vīriešu turnīri notiek rudens sākumā, bet sievietēm jau ilgāku laiku finālturnīri norisinās jūnijā. Pešičs uzskata, ka arī vīru izlasēm labāko noskaidrošana būtu jāpārceļ uz vasaras vidu. "Iemeslu nepiedalīties var būt objektīvi, piemēram, savainojumi, un var būt arī subjektīvi. Paskatieties uz pēdējiem finālturnīriem. Arvien vairāk spēlētāju atsaka izlasēm un es jums pateikšu, kāpēc tas tā ir. Būtu daudz vieglāk, ja finālturnīrs norisināties jūnija beigās un jūlija sākumā. Līmenis augtu, katrs būtu daudz vairāk motivēts, tostarp NBA spēlētāji," uzskata Pešičs.

"Ir sarežģīti, ja neesi sava kluba rīcībā līdz pat 18. septembrim. Dažiem spēlētājiem ir garantēti līgumi, bet daudziem vēl ir jācīnās par savu statusu, tāpēc pastāv saprotamas bailes - kas notiks, ja pievienošos klubam nedēļu pirms sezonas sākuma? Par šīm problēmām netiek runāts pietiekami bieži. Zinu šādu pieredzi, ticiet man. Taisnība, ka sezona ir gara, taču tikai 15-20% spēlētāju klubu sezonas beidz jūnija pirmajā pusē. Lielākā daļa sezonu beigusi jau mēnesi ātrāk," turpina speciālists.

"Otrkārt, spēlētājiem patiktu visu [spēlēšanu] pabeigt pirmajās desmit jūlija dienās, lai varētu atpūsties, būt kopā ar ģimenēm, doties atvaļinājumā un sākt domāt par klubu sezonu. Arī klubiem un aģentiem tā būtu labāk, jo viņi varētu redzēt darbībā spēlētājus pirms sezonas sākuma, bet spēlētāji būtu vairāk motivēti, jo būtu jānopelna labāki līgumi nākamajai sezonai. Sagaidu, ka FIBA varētu mainīt norises laiku uz 2021. gada Eiropas čempionātu," 67 gadus vecais Pešičs vēlētos izmaiņas redzēt jau uz nākamo finālturnīru.

Eiropā spēlējošajiem basketbolistiem tā noteikti būtu priekšrocība, bet tiem, kas vēlas izmēģināt veiksmi NBA vasaras līgās, joprojām pastāvētu izvēle - piedalīties Eiropas čempionātos vai doties uz vasaras līgu, kas parasti notiek tieši jūlija pirmajā pusē.

Pešičs, kurš 2003. gadā, vadot "Barcelona", pievienojās "Triple Crown" klubiņam (uzvara Spānijas čempionātā, kausā un Eirolīgā), savulaik vadīja Dienvidslāvijas un Vācijas izlases. Ar Vāciju Pešičs 1993. gadā izcīnīja Eiropas čempiontitulu, bet 2001. gadā aizveda dienvidslāvus līdz zeltam Eiropā. Gadu vēlāk ar Dienvidslāviju triumfēja arī Pasaules kausā.

Trenera gaitas Pešičs veselības problēmu dēļ pārtrauca pagājušajā gadā, atstājot četras sezonas vadīto Minhenes "Bayern".

Izmantotie resursi:
Pešić za SK: Bogdan je vođa, ima argument...

  -3 [+] [-]

, 2017-08-26 17:44, pirms 7 gadiem
Viss jau diezgan prātīgi, bet realitātē atkal būs visas FIBA un NBA pārplānošanas, bet atkal sezonas beigu traumētie spēlētāji būtu laukā, toties rudens atkal motivē tādus spēlēt, jo ir iespēja iegūt visa veida pieredzi, pirms jaunās sezonas.

     [+] [-]

, 2017-08-26 18:57, pirms 7 gadiem
Pa kādu nedēļu ātrāk gan varēja sākties čempionāts!

     [+] [-]

, 2017-08-26 19:28, pirms 7 gadiem
tomssk8 rakstīja: Viss jau diezgan prātīgi, bet realitātē atkal būs visas FIBA un NBA pārplānošanas, bet atkal sezonas beigu traumētie spēlētāji būtu laukā, toties rudens atkal motivē tādus spēlēt, jo ir iespēja iegūt visa veida pieredzi, pirms jaunās sezonas.
bet nba laistu,jo pa ilgu laiku var traumas izārstēt.

     [+] [-]

, 2017-08-26 22:01, pirms 7 gadiem
beigās tāpat jādomā, kas izdevīgāk lielajām zvaigznēm - uz viņiem balstās izlases un interese par čempi.
"pelēkā masa" kapās jebkurā laikā ..

bet jūnijā tieši zvaigznēm būs lielāks sagurums / traumas - noteikti būs vairāk atteikumu .. tā vismaz var nedaudz atiet pēc sezonas un ierasties svaigāki.