Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Paldies komandai, kas pēdējā aplī mani regulāri informēja"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rastorgujevs: "Paldies komandai, kas pēdējā aplī mani regulāri informēja"
No kreisās - Aleksandrs Loginovs, Andrejs Rastorgujevs un Krasimirs Aņevs
Foto: IBU

Latviešu biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien triumfēja Eiropas čempionātā 10 kilometru sprintā. Vēl sacensību laikā sniedzot interviju Krievijas televīzijai "Match TV", Rastorgujevs atzina, ka pēdējā aplī lieti noderējusi Latvijas komandas sniegtā informācija par aktuālo pārsvaru pār galveno konkurentu Aleksandru Loginovu.

Andrejs Rastorgujevs, kurš par 5.5 sekundēm pārspēja krievu sportistu Aleksandru Loginovu, komentējot notikumus pēdējā aplī, sacīja: "Liels paldies šodien komandai, kas regulāri sniedza informāciju par situāciju - tas pēdējā aplī bija ļoti svarīgi. Un, protams, paldies Jevgeņijam Garaņičevam [krievu sportists, kurš uzrādīja trešo labāko slēpojuma laiku, kamēr Andrejs bija ātrākais - aut.] - es viņu nedaudz pavilku, viņš mani pavilka. Pastrādājām kopā, un tas daudz ko deva. Vispirms es viņam biju priekšā, pēc tam viņš aizgāja priekšā - strādājām pārmaiņus."

Jautāts, vai trase Ridnaunā (Itālija) patiešām ir tik grūta, kā novērtējuši citi sportisti, Rastorgujevs atbildēja: "Man šeit patīk. Tikai šodien no Antholcas ieradāmies šeit - nevarētu sevišķi just, ka te būtu citāda trase. Nav pārāk viegla [smaida], nepārtraukti ir jāstrādā, nepagūsti atelpoties. Žēl vienīgi, ka netiku galā ar šaušanu, ar pēdējo šāvienu - bet ko nu padarīsi..."

Krievu žurnālists apjautājās, vai tas, ka Rastorgujevs vilka Garaņičevu, kurš tobrīd bija precīzi veicis guļus šaušanu, nebeigsies ar Garaņičeva uzvaru. Andrejs atbildēja īsi: "Paskatīsmies. Nav zināms, kā būs. Daudz kas atkarīgs arī no tā, kāda viņam ir pašsajūta." Garaņičevs stāvus šaušanā trāpīja pirmos divus šāvienus, bet nākamie trīs nekrita un galu galā krievu biatlonistam tikai 19. vieta.

Savdabīgi Rastorgujeva uzvaru analizēja Krievijas (rezervistu) treneris Aleksandrs Kasperovičs: "Mums šodien laba diena. Lieliski nostrādāja Loginovs [otrās vietas ieguvējs - aut.]. Viņa viena pieļautā kļūda šaušanā nebija neveiksme - šaušanas apstākļi bija ideāli. Savukārt Žeņa Garaņičevs rīkojās sportiski, pēdējā aplī aizvelkot aiz savas muguras Rastorgujevu uz pirmo vietu. Mūsu puiši distancē strādāja labi, taču netika galā ar šaušanu. Mēs sagaidījām citus laika apstākļus, nepaveicās ar starta numuriem. Sacensību beigās trase kļuva ātrāka, slēpes slīdēja labāk [Loginovam bija 36. numurs, Rastorgujevam 78., Garaņičevam 112. - aut.]. Taču tas nav attaisnojums, mums bija jānostartē labāk. Trase? Tie ir kalni, visiem ir grūti. Visi cīnās, smagi elso."

Sestdien plkst.14:00 risināsies iedzīšanas sacensības. Rastorgujevam kā sprinta uzvarētājam distancē būtu jādodas pirmajam ar labām izredzēm pievienot vēl vienu uzvaru, tomēr sportists kopā ar treneri nolēmuši iedzīšanu izlaist, turpinot mērķtiecīgi gatavoties olimpiskajām spēlēm.

Jāpiebilst, ka Rastorgujevs no sprintā startējušajiem sportistiem PK kopvērtējumā ir visaugstāk - 18. pozīcijā. No PK40 kopvērtējuma vīriem Eiropas čempionātā piedalījās Loginovs (20.), Timofejs Lapšins (30.), Dmitro Pidručnijs (33.), Simons Furkads (34), Emiljēns Žaklēns (37.) un Artems Prima (40.).

Izmantotie resursi:
Match TV
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +3 [+] [-]

, 2018-01-26 21:49, pirms 6 gadiem
Paldies Tev, Rastij!!! Lai vai kāds pēdējos daudzajos gados tas EČ dalībnieku sastāvs, bet tomēr konkurence aizvien ir un esi mūs (sevi, savējos un LOV) iepriecinājis!

     [+] [-]

, 2018-01-27 00:35, pirms 6 gadiem
Andrejs rīt iedzīšanā nestartēs.

Andrejs Rastorgujevs triumfē Eiropas čempionāta...

     [+] [-]

, 2018-01-27 01:26, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-01-27 01:40, pirms 6 gadiem
LOV 2 gād nodrošināts...
Tād tā zistēm