Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Treneris negrasās Biedriņam atņemt vietu starta pieciniekā

Andrejs Siliņš

Treneris negrasās Biedriņam atņemt vietu starta pieciniekā
Andris Biedriņš
Foto: AP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Marks Džeksons pēc uzvaras pār Portlendas "Trail Blazers" Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) vēlreiz pauda uzticību Andrim Biedriņam, norādot, ka negrasās latviešu centram meklēt aizstājēju komandas starta pieciniekā.

Aizvadītajā naktī pret "Blazers" Biedriņš atkal devās starta pieciniekā, spēlēja 15 minūtes, pa grozu nemeta un savāca vienu atlēkušo bumbu. Šajā sezonā Andris devies laukumā sākuma pieciniekā visās 14 "Warriors" spēlēs, kurās piedalījies, spēlējot vidēji 17 minūtes, gūstot 3,1 punktu un izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu. Vairāki komandas līdzjutēji, lielākoties sociālajos tīmekļos, izteikuši netiešu aicinājumu trenerim Džeksonam starta piecinieka centra vietu atdot Ekpem Judo, kura statistikas rādītāji divos komponentos ir nedaudz labāki - 17,5 minūtes un 3,9 punkti.

Pēc mača pret Portlendu mercurynews.com korespondents Tims Kavakami tad arī adresējis līdzjutēju jautājumu trenerim Džeksonam. Atbilde bijusi izsmeļoša: "Nē." Proti, Džeksona interesēs nav mainīt starta piecinieka modeli, un tajā vieta Andrim ir bez maz vai garantēta. "Dre ir viens no labākajiem līgas aizsardzības spēlētājiem groza apakšā. Viņš diktē mūsu sniegumu aizsardzībā," savu izvēli pamato treneris.

Arī, komentējot spēli pret "Blazers", Džeksona teiktais netieši liek saprast, ka trenerim nav pretenziju pret Biedriņa pasivitāti uzbrukumā: "Mums nav problēmu gūt punktus. Neesam zaudējuši spēles tāpēc, ka nevarētu iemest. Ja skatāmies uz spēlēm, kas zaudētas, problēma bijusi tā, ka apstājamies spēlēt aizsardzībā."

Kā zināms, "Warriors" komandā šobrīd ir tikai viens izteikts centra spēlētājs Biedriņa personā. Judo, lai gan Oklendas komandā lielākoties veic centra funkcijas, vairāk tomēr ir ceturtais numurs, bet pirms sezonas parakstītais Kvame Brauns savainojuma dēļ, visticamāk, šosezon vairs laukumā nevarēs doties. Pagājušovasar draftētais (39.nr., 2.kārta) Džeremijs Tailers 20 gadu vecumā vēl nav gatavs būt pilnvērtīgs rotācijas spēlētājs, tāpat kā jau krietni pieredzējušais Ērls Barrons, kura darba pienākumos vairāk ir sparinga partnera loma treniņos.

Izmantotie resursi:
NBA.com
Home - San Jose Mercury News
Index of /

  +6 [+] [-]

, 2012-01-26 13:32, pirms 12 gadiem
Bet laikam negrasās arī palielināt spēles laiku.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 13:52, pirms 12 gadiem
nja, speeles laiku tieshaam negrasaas palielinaat. atkal misters Dzeksons nepiedomaa pie taa ko pats saka. vienu briidi saka, ka Andris diktee komandas sniegumu aizsardziibaa, jau naakamajaa briidii saka ''problēma bijusi tā, ka apstājamies spēlēt aizsardzībā''. japamegina varenajam trenerim uzlaist Andri laukumaa arii speeles beigaas (nedomaaju, ka nelaizh laukumaa deelj savaaktajaam pieziimeem, njemot veeraa to, ka peedeejaa laikaa vairak par 3 nemaz nesavaac iisti), tad arii redzees vai aizsardziiba apstaajas deelj taa, ka Andris seezh malaa, vai deelj taa, ka varenais Monta meegina taisiit crossoverus adreseejot bumbu pretspeeleetaaja kaajaas.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 13:55, pirms 12 gadiem
Tieši tā.... jo būtu nepieklājīgi likt Ellisam arī centra iemetienus vinnēt.
Ja jau Andža tik dominants aizsardzībā un spēles tiek zaudētas vājās aizsardzības dēļ, tad, loģiski piedomājot, palielinot Andra spēles laiku kaut par 6 min spēlē (17 min vidēji līdz šim) tad aptuveni par 30% uzlabotos aizsardzības sniegums. Vai nu treneris ir galīgi garīgi atpalicis un dara pretēji paša teiktajam, vai arī muld kā lauku tantiņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-01-26 14:24, pirms 12 gadiem
AlsPug rakstīja: Tieši tā.... jo būtu nepieklājīgi likt Ellisam arī centra iemetienus vinnēt.
Ja jau Andža tik dominants aizsardzībā un spēles tiek zaudētas vājās aizsardzības dēļ, tad, loģiski piedomājot, palielinot Andra spēles laiku kaut par 6 min spēlē (17 min vidēji līdz šim) tad aptuveni par 30% uzlabotos aizsardzības sniegums. Vai nu treneris ir galīgi garīgi atpalicis un dara pretēji paša teiktajam, vai arī muld kā lauku tantiņa.
Aņdžas dominance aizsardzībā ir redzama tikai statistikā (atlēcošās bumbas)...un tā ir tikai pseidodominance .....ja pretinieks reāli uzspiež savu spēli un GW ir jāizrāda reāla pretestība, tad AB salūzt kā veca sēta....

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 15:08, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: Aņdžas dominance aizsardzībā ir redzama tikai statistikā (atlēcošās bumbas)...un tā ir tikai pseidodominance .....ja pretinieks reāli uzspiež savu spēli un GW ir jāizrāda reāla pretestība, tad AB salūzt kā veca sēta....
Viena lieta - sētā nav tikai viens miets. Lai arī cik, kā Džeksons teica, dominants būtu AB aizsardzībā, viens nevar apturēt visus, kas lien virsū no visām pusēm, tāpēc vajag lai arī pārējie ik pa laikam vairāk pašansē aizsardzībā un palīdz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 18:17, pirms 12 gadiem
Tad jau mūsu Drē nav ko īpaši iespringt jo vis ir čikiniekā.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 20:40, pirms 12 gadiem
jaa...Andza tur patiesi ir ka ggeds..ja paskatas speles tiessraides..tas ir redzams...un patiesiba..komandas zaudejumos vinam ir ko gruti parmest..jo aizsardziba vins savu darbu padara godam..tas savas minutes...bet meteji patiesi Warioram ir pa pilnam....un speles var redzet..ka Andra uzdevums uzbrukuma ir meginat savakt atlekusas ja tas ir...un viss..pret Blazeri..Carijs meta perfekti.atlekuso nebija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 21:16, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: "Dre ir viens no labākajiem līgas aizsardzības spēlētājiem groza apakšā. Viņš diktē mūsu sniegumu aizsardzībā," savu izvēli pamato treneris.

Ta blin dod viņam 35 minūtes, ja tā saki!!!
Iesākumam ar 30 ar būs labi

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 21:39, pirms 12 gadiem
Nav jau vairs nozīmes vai spēlē 5niekā vai no soliņa, ja jau neiederas trenera taktikā un pie bumbas netiek. Vienkārši jāmaina klubs, kurā būs labākas iespējas sevi pierādīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-27 18:33, pirms 12 gadiem
Bet diezvai arī palielinās viņam spēles laiku!