Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna cer uz vēsturisku sasniegumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna cer uz vēsturisku sasniegumu
Argentīnas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar, 18:00 pēc Latvijas laika, Anglijā tiks izspēlēta Pasaules kausa regbijā otrā pusfināla spēle, kurā tiksies Argentīna un Austrālija.

Pirms astoņiem gadiem Argentīna pārsteidza regbija pasauli, iekļūstot 2007. gada Pasaules kausa pusfinālā, tāpēc šī gada komandas sniegums, lai arī ir negaidīti labs, taču par pārsteigumu nez vai ir nosaucams.

Ja iepriekš argentīniešu spēks bija dominanta uzbrucēju līnija, tad pēc tam kā viņi pievienojās "The Rugby Championship" turnīram, kas iepriekš bija pazīstams kā Triju nāciju kauss, komanda ir uzlabojusi savu spēli un pašlaik, kā redzams, argentīnieši spēj cīnīties ar augstākās raudzes oponentiem, piedāvājot viņiem dažādāku spēli. Šajā turnīrā, piemēram, komanda, lai arī vēl aizvien ir lieliska priekšējā līnijā, rāda ātru spēli un izpilda trenera dotos uzdevumus, kas arī ir atslēgas moments viņu panākumiem.

Ko var likt pretī Austrālija? Jāsaka, ka viņu iekļūšana pusfinālā, ko arī atzina Starptautiskās federācijas pārstāvji, drīzāk bija nelaimes gadījums, t.i., austrāliešiem cīņu pret Skotiju palīdzēja uzvarēt tiesneša kļūda, kā arī nevar teikt, ka zaļā kontinenta komanda pašlaik ir pilnīgi gatava cīnīties par titulu, jo vienībā ir arī daudz traumēto spēlētāju.

No otras puses, Austrālija ir pierādījusi, ka šajā turnīrā var uzvarēt, jo tieši viņi uzvarēja tā sauktajā "Nāves grupā", pieveicot gan mājniekus, angļus, gan arī Velsu. Tāpat, lai arī abu komandu cīņas pēdējos gados ir bijušas diezgan spraigas, Argentīna tikai divas reizes no 12 mačiem ir pratusi uzveikt Austrāliju.

Tāpat, runājot par šīs spēles iznākumu, nevar nepieminēt to, ka Argentīnas "Pumas", lai arī jau pašlaik rāda labu spēli, tomēr ir salīdzinoši jauna komanda un, kā atzīmē daudzi eksperti, šīs komandas laiks pienāks vēl pēc četriem gadiem, kad izlase būs vēl vairāk apbružājusies spēcīgāko dienvidu puslodes valstsvienību sabiedrībā, kā arī klubu līmenī Argentīnas regbistiem būs jau vairākas sezonas spēcīgajā "Super rugby" čempionātā.

Runājot par cīņu, kurai būtu jāseko līdzi, protams, ir jāizceļ divu kluba biedru Meta Gito un Huana Martina Hernandeza cīņa. Abi divi ir pēdējo gadu labākie "saspēles vadītāji" regbijā un, lai arī vairs nav nekādi jaunie, vēl aizvien rāda ļoti labu sniegumu, tāpēc, lai arī, visdrīzāk, daudz ko izšķirs uzbrucēju cīņa, Gito un Hernandezs var būt tie, kuri izšķir spēles ritējumu atbildīgākajos momentos.

Spēles sākums pēc Latvijas laika ir paredzēts 18:00. Tā, tāpat kā pirmais pusfināls, notiks Londonas Tvikenhemas stadionā.

Atgādināsim, ka vakardien, pirmajā pusfinālā, Jaunzēlande ļoti aizraujošā un sīvā cīņā ar 20:18 pārspēja DĀR, tādējādi kvalificējoties savam ceturtajam finālam astoņu Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Savukārt DĀR izlasei šis ir ceturtais turnīrs, kurā viņi ierindosies ne zemāk kā ceturtajā vietā.

Kura komanda uzvarēs Pasaules kausa otrajā pusfinālspēlē?

  • 34

  • 35


  +1 [+] [-]

, 2015-10-25 12:10, pirms 9 gadiem
Malači vismaz šodien ir raksts ka gaidāma spēle!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 13:17, pirms 9 gadiem
Pumas pret ķenguriem, būs jautri... Es domāju ka austrāļi savu iespēju garām nelaidīs taču kautvai AUS SCO spēle parādīja ka grūti kautko prognozēt, vēl vairāk, ka šīs jau ir pusfināla spēles. Vakar arī, vēl līdz finālsvilpei nebija viss droši zināms

     [+] [-]

, 2015-10-25 15:54, pirms 9 gadiem
Te, visu izšķirs pieredze, tā pat kā vakar Jaunzēlande, pielika 2. puslaikā, atspēlējās un nosargāja pārsvaru. Es, uzskatu, ka Austrālija iekļūs finālā.

     [+] [-]

, 2015-10-25 17:34, pirms 9 gadiem
Kura komanda uzvarēs Pasaules kausa otrajā finālspēlē? All Blacks kāds ir no turienes izmetis? =)