Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Habana paliek tukšā, DĀR izcīna trešo vietu

Juris Miņins
Juris Miņins

Habana paliek tukšā, DĀR izcīna trešo vietu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar, Londonas Olimpiskajā stadionā, tika aizvadīta pirmspēdējā spēle 2015. gada Pasaules kausā regbijā un šajā cīņā, kurā noskaidrojās turnīra trešās vietas ieguvēji, DĀR pārspēja Argentīnu ar 24:13.

Lai arī spēli par trešo vietu sauc par cīņu, kurā negrib piedalīties neviens sportists, bet DĀR komandas pārstāvji šo konkrēto maču nosauca par "bezjēdzīgu" (pēc tam gan atvainojās, sakot, ka to domāja vispārīgi – aut.), nevarētu teikt, ka komandas uz laukuma darbojās negribīgi.

Tiesa, pretēji gaidītajam, tieši DĀR bija tie, kuri rādīja labāku spēli un mača sākumā viņiem bija nospiedošs pārsvars. Tiesa, tas arī ir saistīts ar Argentīnas izlases nopelnīto dzelteno kartīti, taču pirmais puslaiks kopumā pagāja dienvidāfrikāņu zīmē un, lai arī dienvidamerikāņi spēja ik pa laikam izveidot potenciāli bīstamus uzbrukumus, līdz no rezultatīvam noslēgumam nenonāca.

Turpretim DĀR komandai var teikt, ka neveicās, jo vairāki uzbrukumi tika "norauti" pēdējā brīdī. Visvairāk gan neveicās Braienam Habanam, kuru pēdējā brīdī apturēja vairākas reizes. Atgādināsim, ka 32 gadus vecajam Habanam vajag gūt vēl tikai vienu mēģinājumu, lai kļūtu par visu laiku labāko piezemējumu guvēju Pasaules kausu finālturnīru vēsturē, jo pašlaik viņš dala pirmo vietu ar leģendāro Džonahu Lomu.

Pirmā puslaika vienīgo piezemējumu jau mača piektajā minūtē guva Džons-Pols Pītersens, bet pārējie punkti tika gūti pēc Andrē Polarda sitieniem.

Otrais puslaiks sākās ar nelielu argentīniešu ofensīvu pirmajā uzbrukumā, kas noslēdzās ar Nikolā Sančeza dropgolu, tādējādi arī jaunās pasaules komanda tika pie punktiem. Tiesa, jau nākošajā uzbrukumā Ībens Etzebets piezemēja bumbu Argentīnas ieskaites zonā, rezultāta starpību ne tikai atjaunojot iepriekšējā līmenī, bet arī palielinot.

Turpinājumā nekādu globālu izmaiņu spēles gaitā nebija, vien, tuvojoties spēles beigām, komandas vēl gribēja parādīt muskuļus un iesaistījās nelielos asumos.

67. mača minūtē Braiens Habana tika nomainīts un tas nozīmēja, ka šī PK laikā dienvidāfrikānis gūto piezemējumu rekordu noteikti nelabos. Iespējams, ka šī arī bija pēdējā regbista spēle Pasaules kausa finālturnīros, jo pēc četriem gadiem viņam būs jau 36 un, lai arī nebūt nav izslēgts, ka Habana spēlēs visaugstākajā līmenī, 36 gadi šajā sporta veidā ir ļoti pieklājīgs vecums, lai runātu par karjeras (vismaz starptautiskās) noslēgšanu.

Atlikušajās minūtēs, argentīnieši izlīdzināja spēli un, pateicoties savai spēcīgākajai pusei, proti, spēles disciplīnas ievērošanai, prata bumbu nogādāt ieskaites zonā, gūstot prestiža punktus. Tiesa, tas vairs neko nemainīja uzvarētāja noteikšanā un, pateicoties dominantai pirmajai spēles pusei, DĀR 2015. gada Pasaules kausā izcīnīja trešo vietu.

Argentīna – DĀR 13:24 (0:16)

Piezemējumi: Orlandi (81) - Pītersens (5), Etzebets (42)
Realizācijas: Sančezs (81) - Polards (6)
Soda sitieni:Sančezs (51) - Polards (13, 32, 40, 47)
Dropgols: Sančezs (41) -

  -3 [+] [-]

, 2015-10-31 00:03, pirms 8 gadiem
Žēl āfrikāņiem bija jāpaliek bez medaļām

  +2 [+] [-]

, 2015-10-31 00:14, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Žēl āfrikāņiem bija jāpaliek bez medaļām
Jo?

  +2 [+] [-]

, 2015-10-31 02:34, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Žēl āfrikāņiem bija jāpaliek bez medaļām
tu kaut vienu speli esi redzejis?

  -1 [+] [-]

, 2015-10-31 06:46, pirms 8 gadiem
Vai tad bronza nav medaļa...?