Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR un Argentīna noskaidros Pasaules kausa trešās vietas ieguvējus

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR un Argentīna noskaidros Pasaules kausa trešās vietas ieguvējus
DĀR izlase gatavojas šīvakara mačam
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar, 22:00 pēc Latvijas laika tiks dots starts pirmspēdējais cīņai 2015. gada Pasaules kausā regbijā, kur Argentīnas un DĀR komandas cīnīsies par trešo vietu.

Lai arī kopumā trešā vieta turnīrā, protams, var tikt uzskatīta kā panākums, tomēr nez vai kāda no pusfinālā spēlējušajām vienībām vai vispār kāda no komandām, kura piedalījās šajā turnīrā sev kā mērķi uzstādīja spēlēšanu mazajā finālā, tāpēc, kā jau tas parasti sportā pieņemts, šo maču dēvē par "spēli, kurā neviens negrib piedalīties".

Ceļš līdz šodienas spēlei abām komandām bija savā ziņā līdzīgs. Argentīna, sīvā cīņā turnīra pirmajā mačā piekāpjoties Jaunzēlandei, vēlākajā turnīra gaitā rādīja pārliecinošu spēli, ierindojās otrajā vietā apakšgrupā, pārspēja Īriju ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā, savu kļūdu dēļ, piekāpās Austrālijai.

DĀR arī zaudēja savu pirmo maču turnīra, taču šis zaudējums galīgi nebija plānots un pieņemams, jo afrikāņi piekāpās Japānas izlasei, kas bija viens no visu laiku lielākajiem pārsteigumiem ne tikai regbijā, bet arī sportā kopumā. Šis notikums gan mobilizēja Āfrikas kontinenta komandu un turpmāko turnīru viņi aizvadīja gana pārliecinoši, bet pusfinālā līdz pēdējām minūtēm saglabāja iespēju pārspēt Jaunzēlandi.

Ja mēs runājam par faktoriem, kas izšķirs šīs spēles likteni, tad te ir jāmin viens – motivācija. Uzvarēs tā komanda, kurai būs lielāka motivācija spēlēt par trešo vietu. Šajā ziņā Argentīna, kurai arī trešā vieta ir uzskatāms par labu sasniegumu, noteikti ir daudz motivētāki par DĀR, kuri ir to komandu pulkā, kuriem viss, kas nav uzvara ir uzskatāms par neveiksmi. Turklāt, no Dienvidāfrikas Republikas komandas nometnes jau izskanēja doma, ka šī spēle par trešo vietu esot "bezjēdzīga".

Interesanti, ka, atskatoties uz abu komandu iepriekšējiem rezultātiem ilgākā termiņā, DĀR ir bijusi labāka absolūtajā vairākumā gadījumu, taču šī gada divās savstarpējās cīņās komandas uzvaras ir dalījušas uz pusēm, kas ļauj cerēt uz to, ka arī mazais fināls spēs piedāvāt skatītājiem lielisku regbija izrādi.

Atgādināsim, ka Pasaules kausa fināls norisināsies rītdien un tajā spēkiem mērosies kaimiņvalstis – Jaunzēlande un Austrālija.

Kura komanda izcīnīs 3. vietu 2015. gada Pasaules kausā regbijā?

  • 38

  • 20