Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānija pret Islandi zaudē pieredzējušo Ļuļu – titulētais aizsargs izlaidīs Eiropas čempionātu

Agris Suveizda

Spānija pret Islandi zaudē pieredzējušo Ļuļu – titulētais aizsargs izlaidīs Eiropas čempionātu
Serhio Ļuļs. Foto: FIBA

Spānijas Basketbola federācija pavēstījusi, ka drīzumā gaidāmais Eiropas čempionāta finālturnīrs ies secen pieredzējušajam aizsargam Serhio Ļuļam, kuram novembrī apritēs 35 gadi.

Vakar Spānija Pasaules kausa atlases otro posmu sāka ar pārliecinošu uzvaru Pamplonā pār Islandi (87:57), taču Ļuļs paguva aizvadīt tikai 164 sekundes, kurās izdarīja divas rezultatīvas piespēles, aizmeta garām abus metienus un vienreiz kļūdījās. "Pēc vakar sajustā diskomforta šorīt medicīniskajās pārbaudēs tika apstiprināts muskuļa savainojums. Tas nav nopietns, taču tas liegs spēlētājam kopā ar komandu otrdien lidot uz Tbilisi," teikts federācijas paziņojumā. Ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Villijs Ernangomess, Haimem Pradiljam 14 punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet naturalizētais amerikānis Lorenzo Brauns debitēja ar četriem punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Spānijas izlase Eiropas čempionāta grupu turnīru aizvadīs Gruzijā, kur jau pēc nedēļas tiksies ar Bulgāriju. Pēc tam gaidāmas arī spēles pret Gruziju, Beļģiju, Melnkalni un Turciju. Pasaules kausa atlasē spāņi sestdien viesosies Nīderlandē. Atlases grupas divvadībā ar bilanci 4-1 ir Spānija un Itālija, ar 3-2 seko Gruzija un Islande, Ukrainai ir 1-4, bet Nīderlandei 0-5. Spānija līdzi no pirmā posma ņēma divas uzvaras pār Ukrainu un bilanci 1-1 pret Gruziju, izbraukumā pagarinājumā piekāpjoties ar 76:82.

Ļuļs ar Spānijas izlasi ir triumfējis 2019. gada Pasaules kausā, kā arī 2009., 2011. un 2015. gada Eiropas čempionātos. Viņa kontā ir arī 2013. gada Eiropas bronza, 2012. gada olimpiskais sudrabs un 2016. gada olimpiskā bronza. Ar "Real Madrid" Ļuļs divreiz triumfējis Eirolīgā un septiņreiz – Spānijas čempionātā. 2017. gadā Ļuļs tika atzīts gan par Eirolīgas, gan ACB līgas MVP. Aizvadītajā Eirolīgas sezonā Ļuļs vidēji 19,8 minūtēs atzīmējās ar 8,8 punktiem, 2,8 rezultatīvām piespēlēm, 1,7 atlēkušajām bumbām un 1,2 kļūdām.

Izmantotie resursi:
https://www.feb.es/2022/8/25/balonc...