Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes basketbola zvaigzne Vučevičs vēlas spēlēt Pasaules kausā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Melnkalnes basketbola zvaigzne Vučevičs vēlas spēlēt Pasaules kausā
Nikola Vučevičs. Foto: SIPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas ''Bulls'' viens no līderiem Nikola Vučevičs atklājis, ka viņš vēlas spēlēt Melnkalnes izlases sastāvā 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas šī gada vasaras beigās notiks Japānā, Filipīnās un Indonēzijā.

Jau otro reizi pēc kārtas Pasaules kausam basketbolā kvalificējusies Melnkalnes vīriešu basketbola izlase. Pirms četriem gadiem Ķīnā tā uzvarēja vienā no trijiem mačiem apakšgrupā, apspēlējot Japānu, kamēr neveiksmes tika piedzīvotas pret Brazīliju un Jaunzēlandi.

Tobrīd viens no vadošajiem spēlētājiem bija Čikāgas ''Bulls'' spēlējošais Nikola Vučevičs, kurš vidēji spēlē guva 14.6 punktus, kā arī izcīnīja 6.4 atlēkušās bumbas zem groziem. Vienā no intervijām viņš norādījis, ka labprāt spēlētu finālturnīrā arī šogad, taču par to vēl ar nevienu nav runājis. ''Mums tas ir lielisks rezultāts. Apsveicu visus, kuri pielika savu artavu. Es gribētu spēlēt turnīrā, taču vēl neesmu par šo tēmu runājis ar izlases galveno treneri un federācijas prezidentu.''

''Līdz šim treneri tikai apsveicu ar iekļūšanu Pasaules kausā. Ticu, ka jau drīzumā sazināsimies viens ar otru, lai izrunātu sagatavošanās plānu finālturnīram,'' turpināja Melnkalnes izlases potenciālais līderis. Vučevičs šajā sezonā ir arī viens no ''Bulls'' vadošajiem basketbolistiem. 70 spēlēs viņš ticis pie 17.7 punktiem un 11.3 atlēkušajām bumbām pie groziem. Vēl viņš NBA karjeras laikā spēlējis arī Filadelfijas ''76ers'' un Orlando ''Magic'' rindās.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

     [+] [-]

, 2023-03-20 22:42, pirms gada
Ļooooti labs raksts!