Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Žanis Peiners: "Redzot, kas notiek ar mūsu pretiniekiem, sūdzēties būtu nevietā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žanis Peiners: "Redzot, kas notiek ar mūsu pretiniekiem, sūdzēties būtu nevietā"
Žanis Peiners spēlē pret Čehiju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Spēlēt kā uzbrucējam man šobrīd ir ērtāk nekā aizsargam, jo, spēlējot kā viens-divi, aiziet ļoti daudz enerģijas. Īpaši, nākot no soliņa – vēl nejūtot spēli, jāmēģina apgādāt visus ar piespēlēm, tāpēc labāk jūtos kā trešais-ceturtais numurs," pēc uzvaras pār Čehiju iespaidos dalījās Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Žanis Peiners.

Čehiem nebija četri svarīgi vīri – Satoranskis, Veselijs, Balvins, Šilbs. Kādus akcentus spēlei izvēlējās treneri?
Nospēlēt savu spēli, nedomājot par pretiniekiem – kas viņiem būs, kas nē. Treneri vēlējās kvalitatīvu izpildījumu un ceturtdien tas izdevās.

Pārbaudes spēlēs Rīgā komandai bija problēmas ar atbloķēšanu – netika savāktas atlēkušās bumbas aizsardzībā. Ko varam uzlabot?
Domāju, tādi cipari radās, jo paši bloķējām daudzus metienus. Daudz ejam uz palīdzībām, mūsu garajiem spēlētājiem ir garas rokas – viņi var nobloķēt. Ja nobloķējam, pretiniekiem rodas iespēja savākt bumbu. Ja ejam palīgā, gadās, ka viens cilvēks paliek brīvs – basketbolā tā notiek. Piekrītu, ka katrā spēlē ir šī problēma un jāmēģina to risināt.

Pret Lietuvu spēlēji kā uzbrucējs, pret rumāņiem kā pirmais numurs, šodien atkal malā. Kur pats jūties labāk?
Ceturtajā ceturtdaļā pret čehiem nospēlēju kā ceturtais numurs – sanāca vislabāk. Šogad mistiskā kārtā labākās spēles bijušas, spēlējot kā spēka uzbrucējam. Var dabūt daudzus “lētos” punktus, kad citi uzsit sodu. Šobrīd spēlēt pa trīs-četri man ir ērti, jo, spēlējot kā viens-divi, aiziet ļoti daudz enerģijas. Īpaši, ja uznāk no soliņa – vēl nejūtot spēli, jāmēģina visus apgādāt ar piespēlēm, tāpēc labāk jūtos, spēlējot kā trešais-ceturtais. Nepieciešamības gadījumā varu pāris minūtes spēlēt kā pirmais.

Kur tiec vairāk iesaistīts treniņos?
Tagad kā trešais numurs, jo Ojārs (Siliņš) nevar trenēties.

Galvenajam trenerim šovasar jauni palīgi. Vai tas ienesis jaunas vēsmas individuālajā darbā?
Artūrs Visockis-Rubenis ļoti daudz strādā individuāli. Palīdz visiem gan pirms, gan pēc treniņa. Kristaps (Porziņģis) nāk katru dienu papildus strādāt 40 minūtes. Pēc treniņa paliekam ar viņu un uzmetam. Treneris Visockis-Rubenis arī daudz strādā ar video, sagriež (spēles epizodes), parāda. Arnis (Vecvagars) strādā, lai labotu mūsu kļūdas – skatās un norāda, ko vajadzētu uzlabot.

Septiņas spēles, viena treniņspēle. Vai komanda ir saspēlējusies?
Pilnā sastāvā nospēlējām tikai vienu spēli (pret Lietuvu). Tas ir par maz, taču, ņemot vērā, kas notiek ar mūsu pretiniekiem, sūdzēties būtu nevietā.

Paņevēža ir gandrīz blakus Rīgai, pa vidu izlases treniņiem esi paspējis aizskriet līdz turienei?
Vēl ne. Cerams, ka nākamajās nedēļās nesanāks (smaida). Sazvanījāmies ar treneri (Artūru) Štālbergu, izrunājāmies, kādā pozīcijā varētu spēlēt, lai viņš zina, kā tālāk komplektēt sastāvu. Plašāk runājuši vēl neesam, tikai par sastāva aprisēm.

Salīdzinot ar PAOK, valstsvienībā ir cits apgādes un nodrošinājuma līmenis?
Salonikos ir ļoti laba organizācija. Viss bija nodrošināts labā līmenī, daudzie sponsori parūpējās par visādiem sīkumiem. Tur bija ļoti labi un šeit arī. Valstsvienībā man par neko nav jādomā, viss ir sarūpēts.

  -2 [+] [-]

, 2017-08-25 21:44, pirms 7 gadiem
Panis Žeiners saka pareizi

     [+] [-]

, 2017-08-25 22:10, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: Panis Žeiners saka pareizi
moš vēl Penis Žainers

  +2 [+] [-]

, 2017-08-25 23:30, pirms 7 gadiem
''3 punktu metienos esam pēdējie čempionātā''

maybe Eurobasket 2015 tā bija, kur toč mums truļi ne īsti krita un bijām 8-niekā tāpat, bet Eurobasket 2013. gadā bijām piektie truļu procentā piem.

Sorry - tas par video, kas rādās pie šitā raksta. Sākumā domāju, ka tas video kaut kā ir saistīts ar rakstu.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-25 23:38, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: ''3 punktu metienos esam pēdējie čempionātā''

maybe Eurobasket 2015 tā bija, kur toč mums truļi ne īsti krita un bijām 8-niekā tāpat, bet Eurobasket 2013. gadā bijām piektie truļu procentā piem.

Sorry - tas par video, kas rādās pie šitā raksta. Sākumā domāju, ka tas video kaut kā ir saistīts ar rakstu.
Ja čempī trīņi kristu kā tgd pārbaudes spēlēs, būtu jāiet pēc medaļas, bet kā būs - redzēsim. Snaiperi jau mums labi

     [+] [-]

, 2017-08-26 01:33, pirms 7 gadiem
Gaidam varbūt čempi-un tad rakstam!!!Jo jūtu kad tizleņi jau tagad jau aplej un mūldās lieki...Gaidām čempi..Viss būs ok!!Par Latviju!!!

     [+] [-]

, 2017-08-26 01:43, pirms 7 gadiem
Peiners labi saka!?

     [+] [-]

, 2017-08-26 10:44, pirms 7 gadiem
Ja Žani salīdzina ar pagājušo EČ , tad tagad viņš ir kā diena pret nakti,ar savu akrobātiku uzbrukumā gribu viņu salīdzināt ar Balderi hokejā,kad neko nevarēja zināt ko viņš darīs un bija gols....

     [+] [-]

, 2017-08-26 14:20, pirms 7 gadiem
norden rakstīja: Ja Žani salīdzina ar pagājušo EČ , tad tagad viņš ir kā diena pret nakti,ar savu akrobātiku uzbrukumā gribu viņu salīdzināt ar Balderi hokejā,kad neko nevarēja zināt ko viņš darīs un bija gols....
Viņš vienmēr ir tāds bijis. nedara neko pilnīgi savādāku vai jaunu, vienkārši viņam ir krietni uzlabojusies pārliecība par savu varēšanu.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-26 14:21, pirms 7 gadiem
Turies Žani, ceru,ka Tu esi to starpā, kuri brauks uz čempi un Tev arī tur izdosies nospēlēt savas labākās spēles un parādīt savu patieso vērtību, varēšanu un meistarību!