Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kārlails: "Kad sāksim gatavoties, Porziņģis un Dončičs būs kopā ar mums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kārlails: "Kad sāksim gatavoties, Porziņģis un Dončičs būs kopā ar mums"
Riks Kārlails un Gunta Baško. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Nevaru komentēt Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča atrašanās vietu, jo tā ir privāta informācija. Kad sāksim gatavoties sezonas atsākšanai, viņi būs kopā ar mums," laikraksts "Dallas Morning News" pirmdien, 25. maijā, citēja "Mavericks" galveno treneri Riku Kārlailu.

Kārlails nedēļas nogalē piedalījās “Hoops, Adjacent” podkāstā, kur dalījās pārdomās par pēdējā laika notikumiem. “Rikšotāju” stūrmanis pauda optimismu par sezonas iespējamo atsākšanu pēc vairāk nekā četru mēnešu pārtraukuma.

“Izskatās, ka lietas virzās vispārēji labā virzienā. Tas attiecas uz mūsu spēju veikt testus un kontrolēt apkārtējo vidu. Nepārzinu situāciju pilnībā, taču zinu, ka spēlētāji ļoti vēlas atsākt spēlēt un tikt līdz izslēgšanas spēlēm.”

Treneri vairāk nekā divus mēnešus sēdējuši mājās, taču domājuši par sezonas atsākšanu. “Manuprāt, NBA treneri ir ārkārtīgi racionāli un radoši. Viņi spēj izdomāt, ko darīt un kā kļūt labākiem. Daudz izmantojām “Zoom” videozvanus. Centāmies iemācīties jaunas lietas.”

“Mavericks” vadība pirms dažām dienām sazinājusies ar spēlētājiem, izmantojot “Zoom” zvanu. “Runājām par situāciju, kādā nokļuvām. Arī, vai un kad notiks treniņcentra atvēršana – kā tas varētu izskatīties ar jaunajiem piesardzības pasākumiem.

Kārlails atzina pārmaiņu laiku iestāšanos. “Visi apzimāmies, ka dzīvojam jaunā laikā. Pret notiekošo jāizturas ar lielu uzmanību, piesardzību un cieņu.”

“Pagājuši vairāk nekā divi mēneši bez komandas darba. Atgādina vasaras atvaļinājumu. Normālās vasarās spēlētāji darītu daudzas lietas, ar kurām aizņemti pārtraukuma laikā. Rēķināmies, ka regulārās sezonas pabeigšana un “play-off” aizņems divarpus mēnešus.”

Regulārās sezonas atsākšana jūlija otrajā pusē un finālsērija septembra otrajā pusē, nozīmē, ka nākamā NBA sezona sāksies ne ātrāk kā 2020. gada decembrī. “Neesam izspēlējuši sešu mēnešu sezonu. Divarpus mēneši tās pabeigšanai nozīmē, ka pirms nākamās sezonas būs apmēram divu mēnešu pārtraukums.

“Domāju, ja skatāmies uz lielo bildi, iespējams, viss nostājas savās vietās jau pirms starta. Tagadējā pauze atgādina “All Star” pārtraukumu. Viena no labajām lietām – regulārā sezona atsāksies kā vecajos laikos, “pēc astoņu vai deviņu dienu pauzes” nevis trīs vai četru dienu pārtraukuma.”

Treneris dalījās iespaidos par dokumentālo filmu “The last dance”. “Ienācu līgā 1984. gada rudenī – vienlaikus ar Maiklu Džordanu. Viņš bija trešā gada students no “North Carolina”, kamēr es – ceturtā gada students no “Virginia”. Patiesībā divus gadus spēlēju pret viņu.”

“Nokļuvu Bostonā un laimīgā kārtā tiku “Celtics” sastāvā. Tā bija komanda, kura 1984. gadā kļuva par čempioni,” atcerējās Kārlails. “Nākamajās trīs sezonās – 1985., 1986. un 1987. gadā – spēlējām finālā. Otrajā no tām Maiklam (Džordanam) bija 49 un 63 punktu spēles pret mums. Brīžiem aizsardzībā spēlēju pret viņu, darot to ar mainīgiem rezultātiem.

Kārlails izcēla Džordana veikumu. “Interesantākais bija viņa apsēstība uzvarēt. Varēja redzēt, ka Maikls tam dzīvo. Toreiz viņš publiski nerunāja par savu nepatiku, dzirdot cilvēku runas, ka viņš nevar apkārtējos padarīt labākus un nevar izcīnīt titulus. Viss grozījās ap uzvaras apsēstību.”

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

     [+] [-]

, 2020-05-25 18:17, pirms 4 gadiem
Viss Mavericks sastāvs lidos uz Liepāju un Nīcā kopā ar KP trenēsies tur covid nav!

     [+] [-]

, 2020-05-25 18:30, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Viss Mavericks sastāvs lidos uz Liepāju un Nīcā kopā ar KP trenēsies tur covid nav!
Mierīgi!