Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dikeulakoss: "Mēģināju pierunāt Meļņiku pārstāvēt Grieķiju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dikeulakoss: "Mēģināju pierunāt Meļņiku pārstāvēt Grieķiju"
Zenta Meļņika un Kristīne Vītola: jauni spēki groza apakšā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Parādījām labu agresivitāti aizsardzībā, taču pietrūka ātruma. Kad sākām spēlēt pozicionāli, mums bija mazāk variantu, savukārt ātrā spēlē izrādījāmies pārāki," Ainars Zvirgzdiņš jauno darba cēlienu sāka ar uzvaru pār Grieķijas valstsvienību un veltīja labus vardus Latvijas sieviešu basketbola izlases debitantēm.

Ainars Zvirgzdiņš, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Pirmā spēle pagāja, meklējot sapratni laukumā. Komandas sastāvs ir jauns un mums nav lielas iestrādes. Grieķijai saspēlētība bija labāka, jo Rīgā ieradušās spēlētājas, kuras pagājušajā gadā izcīnīja pirmo vietu Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas turnīrā. Viss notiek pakāpeniski.

Zentai Meļņikas debijas spēlē bija grūtāk nospēlēt, jo viņa kā spēlētāja uzauga Grieķijā un grieķietes viņu labi pazīst. Izpaudās pirmās spēlēs uztraukums, taču esmu pārliecināts, ka nākamajās spēlēs viņa spēs dot lielāku pienesumu. Zentas priekšrocības pret citām komandām būs labāk redzamas. Patika Kates Krēsliņas spēle aizsardzībā. Viņas sniegumā bija redzama darbība un pārliecība, bet nākamajās spēlēs būs iespējas izpausties arī uzbrukumā."

Džordžs Dikeulakoss, Grieķijas valstsvienības galvenais treneris

"Esmu priecīgs atgriezties Latvijā, neskatoties uz to, ka šoreiz daru to kā viesu komandas galvenais treneris. Saku to no visas sirds. Priecājos, ka varam palīdzēt Latvijas sagatavošanās posmā. Pirmā spēle izdevās, vienīgi vajadzēja būt uzmanīgākiem cīņā par par atlēkušajām bumbām uzbrukumā.

Mūsu komanda kopā trenējas 10 dienas, tomēr ar pārādīto sniegumu esmu apmierināts. Neesam superkomanda, taču radām pretiniekiem daudz problēmu. Komanda atrodas atjaunošanas posmā, piemēram, sastāvā ir divas septiņpadsmitgadnieces Fasula Hristinaki.

Zentu Meļņiku zinām no 11-12 gadu vecuma, kad viņa ieradās Grieķijā. Neslēpšu, ka mēģināju viņu pierunāt pārstāvēt Grieķiju, taču Zenta pauda vēlmi pārstāvēt Latviju. Šodien viņa spēlēja uztraukuma apstākļos un esmu pārliecināts, ka pret citām komandām viņai veiksies labāk."

Pārbaudes spēļu kalendārs

DienaVietaSpēleRezultāts
25.05ArēnaLatvija – Grieķija73:68
26.05OSCLatvija – Grieķija-
27.05OSCLatvija – Grieķija-
30.05PanevēžaLatvija – Ķīna-
04.06ĶedaiņiLatvija – Lietuva-

  +6 [+] [-]

, 2014-05-25 20:46, pirms 10 gadiem
Man ir aizdomas, ka Džordžs Elīnīti arī gribētu pierunāt pārstāvēt Grieķiju

  +2 [+] [-]

, 2014-05-25 22:02, pirms 10 gadiem
Man ir aizdomas ka jau mēģināja Elīnīti pierunāt. Jābriinas ka neizdevās

  +2 [+] [-]

, 2014-05-25 22:16, pirms 10 gadiem
Man ir aizdomas,ka viņam vienkārši patīk mūsu zeltenes, kā gan var nepatikt

  +2 [+] [-]

, 2014-05-25 22:28, pirms 10 gadiem
Man ir aizdomas, ka viņam vienkārši patīk latvju zeltenes. Un nevar jau par to viņu vainot.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-25 23:55, pirms 10 gadiem
Man ir aizdomas, ka Jums ir tikai aizdomas...

  +3 [+] [-]

, 2014-05-26 00:10, pirms 10 gadiem
ManPo rakstīja: Man ir aizdomas, ka Jums ir tikai aizdomas...
Man ir aizdomas, ka tavas aizdomas par viņu aizdomām ir pareizas!