Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" nonāk uzvaras attālumā no iekļūšanas otrajā kārtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" nonāk uzvaras attālumā no iekļūšanas otrajā kārtā
Dagijs Hamiltons un Milans Lučičs
Foto: AFP/Scanpix

Uzvaras attālumā no iekļūšanas Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa otrajā kārtā nonākusi pagājušās sezonas fināliste Bostonas "Bruins", kas atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājumā ar 3:2 pieveica Detroitas "Red Wings", izcīnot otro panākumu tikpat izbraukuma mačos. Tikmēr gan Minesotas "Wild", gan Losandželosas "Kings" izmantoja sava laukuma priekšrocības.

Nacionālās hokeja līgas kluba Detroitas "Red Wings" vadošais aizsargs Niklass Kronvals ceturtās spēles dienā sagaidīja ģimenes papildinājumu un 12. minūtē, ar metienu no zilās līnijas realizējot skaitlisko vairākumu, izvirzīja mājiniekus vadībā ar 1:0. Otrās trešdaļas ievadā pēc viņa piespēles pārsvaru dubultoja centra uzbrucējs Pāvels Dacjuks, kura meita pasaulē nāca pirms vienas dienas.

Sērija starp "Red Wings" un Bostonas "Bruins" līdz šim bija vienīgā, kurā nevienai komandai nebija izdevies atspēlēties un uzvarēt. Taču viesi tradīciju lauza: Torijs Krugs vairākumā deficītu samazināja līdz minumam, bet Milans Lučičs noslēdzošās trešdaļas 75. sekundē no vārtu priekšas panāca 2:2. Pagājušās sezonas Stenlija kausa finālistei bija iespēja uzvarēt jau pamatlaikā, tomēr Breds Maršāns otro reizi mačā no dažiem metriem aizmeta garām tukšiem vārtiem.

Tomēr veiksme palīdzīgu roku sniedza pagarinājuma 14. minūtē, kad pēc aizsarga Dagija Hamiltona piespēles ripa, atsitusies pret Bostonas "Bruins" uzbrucēja Džeroma Iginlas nūju un Detroitas "Red Wings" aizsarga Denija Dekeisera kāju, atrada ceļu zviedra Junasa Gustavsona sargātajos mājinieku vārtos (pamatvārtsargs Džimijs Hovards neilgi pirms spēles saķēra gripu) - "Bruins" panākums ar 3:2, sērijā rezultātam kļūstot 3-1, turklāt nākamais mačs paredzēts Bostonā.

Tikmēr sava laukuma priekšrocības izmantoja gan Minesotas "Wild", gan Losandželosas "Kings". Pateicoties 22 gadus vecā uzbrucēja Čārlija Koila realizētajam vairākumam un trešajam rezultatīvajam metienam sērijā, "Wild" ar 2:1 pārspēja Kolorado "Avalanche", pēc pirmajās divās spēlēs piedzīvotajiem diviem zaudējumiem sērijā panākot neizšķirtu (2-2). Mājinieku vārtsargam Dārsijam Kemperam nācās atvairīt tikai 11 metienus; pēdējās sekundēs lieliski darbojās iepriekšējā mača pagarinājumā uzvaras vārtus guvušais Mikaels Granlunds, kurš bloķēja trīs metienus un neļāva ripai nonākt līdz laukuma saimnieku cietoksnim.

Savukārt 2012. gada Stenlija kausa čempione Losandželosas "Kings" pirmajā trešdaļā guva vienus vārtus, otrajā - trīs, noslēdzošajā - divus, savā laukumā ar 6:3 pieveicot Sanhosē "Sharks" un sērijā samazinot deficītu līdz 1-3. Uzvarētāju rindās ar diviem rezultatīviem metieniem izcēlās Marians Gaboriks un Džastins Viljamss; iespēja bija arī Taileram Tofoli, taču viņš tā vietā, lai raidītu ripu tukšajos sāncenšu vārtos, izdarīja rezultatīvu piespēli komandas kapteinim Dastinam Braunam, abiem sagādājot otro punktu.

Noslēdzošo 24 sekunžu laikā laukumā izcēlās vairākas saķeršanās, kuru rezultātā tiesneši piešķīra 30 soda minūtes. Sērijas četrās spēlēs gūti 34 vārti. Losandželosas "Kings" pamatvārtsargs Džonatans Kviks atvairīja 36 metienus, kamēr Sanhosē "Sharks" vārtsargs Anti Niemi pēc pieciem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts.

Naktī uz sestdienu nūjas krustos Filadelfijas "Flyers" un Ņujorkas "Rangers", Sentluisas "Blues" un Čikāgas "Blackhawks", kā arī Anaheimas "Ducks" un Dalasas "Stars" hokejisti.

Džeroms Iginla ar veiksmes un pretinieku palīdzību nodrošina Bostonas "Bruins" uzvaru

     [+] [-]

, 2014-04-25 09:12, pirms 10 gadiem
Laikam jau Alfijs kludijas izveloties RW, ceru kad nebeigs karjeru, vienu sezonu vel taka varetu

  +2 [+] [-]

, 2014-04-25 09:16, pirms 10 gadiem
kasha rakstīja: Laikam jau Alfijs kludijas izveloties RW, ceru kad nebeigs karjeru, vienu sezonu vel taka varetu
Vispār neciešu šitos pensionārus-prostitūtas, Alfijs lai dabūtu stenlija kapu aiziet uz Red Wings, Iginla uz Bruins. WTF, kauns nav??? Vai tiešām nav lielāks kaifs izcīnīt kausu savā komandā, kurā spēlējis visu mūžu, nevis pēdējos gados neveiksmīgi lēkāt no vienas komandas uz otru??

     [+] [-]

, 2014-04-25 09:40, pirms 10 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Vai tiešām nav lielāks kaifs izcīnīt kausu savā komandā, kurā spēlējis visu mūžu, nevis pēdējos gados neveiksmīgi lēkāt no vienas komandas uz otru??
tātad labāk ir neizcīnīt (necensties izcīnīt) kausu? Flames nekas nespīd jau labu laiku un nākotne neizskatās spožāka, otava lēkā kā pa viļņiem. neko nosodošu neredzu šajā lietā, ka grib tomēr to kausu.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-25 09:47, pirms 10 gadiem
Jusper rakstīja: tātad labāk ir neizcīnīt (necensties izcīnīt) kausu? Flames nekas nespīd jau labu laiku un nākotne neizskatās spožāka, otava lēkā kā pa viļņiem. neko nosodošu neredzu šajā lietā, ka grib tomēr to kausu.
ne tikai...bet komandu īpašnieki, GM un treneri grib kausu arī...tāpēc piesaista šādus spēlētājus...

     [+] [-]

, 2014-04-25 11:07, pirms 10 gadiem
Rasks ar Bostonu paņems kausu.

     [+] [-]

, 2014-04-25 12:56, pirms 10 gadiem
Rasks ar Bostonu sūkās.Dēļ lecīgās slēpes Charas un netīri spēlējošā Lučiča nepatīk Bostona,vēljovairāk tam Mudakam,vajadzēja diskābeli iedot,nevis smieklīgu sodu 5000 štukas zaļo

     [+] [-]

, 2014-04-25 15:49, pirms 10 gadiem
reinolds rakstīja: Rasks ar Bostonu sūkās.Dēļ lecīgās slēpes Charas un netīri spēlējošā Lučiča nepatīk Bostona,vēljovairāk tam Mudakam,vajadzēja diskābeli iedot,nevis smieklīgu sodu 5000 štukas zaļo
Nestāsti muļķības , nekāds tur diskābelis nemaz nespīdēja bet pa kājstarpi skaisti ielika

     [+] [-]

, 2014-04-25 19:07, pirms 10 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Vispār neciešu šitos pensionārus-prostitūtas, Alfijs lai dabūtu stenlija kapu aiziet uz Red Wings, Iginla uz Bruins. WTF, kauns nav??? Vai tiešām nav lielāks kaifs izcīnīt kausu savā komandā, kurā spēlējis visu mūžu, nevis pēdējos gados neveiksmīgi lēkāt no vienas komandas uz otru??
Te nu ir jāpiekrīt. Modano savu vērtību ļoti zaudēja pēdējajā sezonā pievienojoties RW. Skaistāk būtu bijis karjeru noslēgt klubā, kuram visu karjeru bijis uzticīgs nekā kā izmisis puišelis skriet pie pirmās...