Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Motejūns: "Daudzi Eiropas klubi man piedāvāja līgumus"

Andrejs Siliņš

Motejūns: "Daudzi Eiropas klubi man piedāvāja līgumus"
Divi no četriem lietuviešiem NBA - Jons Valančūns un Donāts Motejūns
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Lietuviešu spēka uzbrucējs Donāts Motejūns, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Ņūorleānas "Pelicans", atzinis, ka sezonas pirmajā pusē, kad nespēja vienoties par līgumu ar Hjūstonas "Rockets", nopietni apsvēris iespēju atgriezties Eiropā.

26 gadus vecais Motejūns pagājušajā vasarā kļuva par ierobežotu brīvo aģentu un ilgu laiku nespēja vienoties ar Hjūstonas "Rockets" par jaunā līguma nosacījumiem. Decembrī Motejūns vienojās ar Bruklinas "Nets" par četru gadu līgumu 37 miljonu apmērā, taču "Rockets" piedāvāja tādus pašus nosacījumus, līdz ar to Motejūnam nebija iespējas doties uz Ņujorkas vienību.

Taču tobrīd jau tilti starp Motejūnu un "Rockets" bija nodedzināti un vēl vienu ugunskuru zem vēl palikušajiem pamatiem sarīkoja Hjūstonas klubs. Proti, "Rockets" bija ar mieru maksāt par sešiem miljoniem mazāk - 31 miljonu, kas bija nemaināmā summa "Nets" piedāvājumā (atlikušos sešos miljonus "Nets" būtu maksājuši kā bonusus, ko "Rockets" nevēlējās darīt un arī drīkstēja nedarīt).

Sekoja jaunas pārrunas starp Motejūnu un "Rockets", kas noslēdzās ar četru gadu līgumu par 35 garantētajiem miljoniem un vēl diviem bonusos, tomēr pēc medicīniskajām pārbaudēm komandas personāls atteicās no līguma un tiesībām uz Motejūnu, līdz ar to lietuvietis beidzot kļuva par neierobežotu brīvo aģentu. Šī gada sākumā Motejūns parakstīja līgumu līdz sezonas beigām ar "Pelicans" par aptuveni 600 000 dolāru.

Lietuvas izlases spēka uzbrucējs Motejūns atzinis, ka sezonas pirmajā pusē domājis par iespēju atgriezties Eiropā: "Ilgu laiku bija jāiztiek bez basketbola spēlēšanas. Bija daudz dažādu iespēju. Domāju par spēlēšanu Eiropā, daudzas komandas man piedāvāja līgumus."

Eiropā Motejūns spēlējis Kauņas "Žalgira" sistēmā, Trevīzo "Benetton" Itālijā un Gdiņas "Assco Prokom" Polijā. 2011. gada draftā viņu ar 20. numuru izvēlējās "Timberwolves", bet atdeva tiesības Hjūstonai, kur arī Motejūns pavadīja pirmās četras sezonas NBA, vidēji gūstot 7,8 punktus un izcīnot 4,0 atlēkušās bumbas. Pievienošanās Ņūorleānai izskatījās daudzsološa no individuālā snieguma uzlabošanas perspektīvām, taču...

Nepilnus divus mēnešus vēlāk "Pelicans" maiņas darījumā ieguva Demarkusu Kazinsu un nu Motejūns palicis teju bez spēles laika. Šajā sezonā lietuvietim vidēji 13,6 minūtēs 4,0 punkti un 3,1 atlēkusī bumba.

Izmantotie resursi:
ESPN