Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Beļģija - Latvija (65:66 spēle galā)

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Teksta tiešraide: Beļģija - Latvija (65:66 spēle galā)
Foto: LBS un FIBA

Šovakar 2023. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros Latvijas vīriešu basketbola izlase aizvadīs trešo spēli A grupā, viesos Monsā spēlējot pret Beļģijas valstsvienību. Spēles sākums pulksten 21:30. Portāls Sportacentrs.com piedāvās teksta tiešraidi.

40' Nervus kutinošā galotnē Latvija izcīna uzvaru ar 66:65. Obasohans ilgi nodriblēja un piespēlēja partnerim, kuru groza apakšā ierobežoja Gražulis un Kurucs.

40' Tiesneši tā vietā, lai nosvilptu sodu, fiksē nostaigātu Lomažam. 17 sekundes, bumba Beļģijai.

40' Bertāna trejacis ir neprecīzs, ātrajā uzbrukumā beļģi gūst 2+1. 29 sekundes līdz beigām 66:65.

40' Ātra pāreja beļģiem un trīspunktnieks pēc pikenrola, kurā Gražulis pārkāpj noteikumus pret Lekomtu. Lietuvā spēlējošais aizsargs trāpa trīs no trīs - 66:62.

39' Pēc otrā soda metiena Obasohans pārkāpj noteikumus pret Dairi, kurš stājas uz brīvmetienu atzīmes otrā galā. Kapteinis ir precīzs vienā no diviem.

39' Lomažs gara uzbrukuma beigās netrāpa. Stiepts Obasohana caurgājiens rezultējās Strautiņa piezīmē. Beļģis netrāpa nevienu, minūti un piecas sekundes līdz beigām 65:60.

39' Obasohans atbruņo Gražuli un izceļas ar vēl vienu slam-dunk ātrajā uzbrukumā - 65:59. Minūtes pārtraukums Lukam Banki, jāspēlē 1:47.

38' Pēc pikenrola Bērziņš raujas uz grozu un saķeras ar Obasohanu. Tiesneši fiksē uzbrukuma piezīmi, Beļģija pieprasa minūti. Jāspēlē 2:32, Latvijai plus astoņi - 65:57.

37' Sarežģīts un ilgs Beļģijas uzbrukums noslēdzas ar Rodiona Kuruca bloķētu metienu. Latvieši uzbrukumā
punktus negūst, aizmet garām arī Obasohans, kurš pēdējos uzbrukumos daudz spēlē individuāli.

36' Obasohana soda metieni panāk 65:57. Otrā galā Bērza neprecīza piespēle un tiesnešu kļūda atdod bumbu beļģiem.

36' Strautiņš turpina uzņemties un slauka nost no ceļa pretspēlētājus, tiekot pie diviem sodiņiem, abus netrāpot - 65:55 joprojām. Latvija cīņā par bumbu saglabā to.

34' Pēc pamatīga karuseļa cīņā par bumbu Beļģijai padodas ātrais uzbrukums, kas latviešu pārsvaru samazina līdz septiņiem punktiem. Trejaci pāri rokām realizē Strautiņš, apklusinot mājiniekus - 65:55.

33' Beļģi reto reizi trāpa abus sodiņus, bet brīdi vēlāk Obasohans izprovocē vēl divus soda metienus. Sods Gražulim. Obasohans trāpa abus - 62:53.

33' Klāvs Čavars apstādina ātro uzbrukumu un tiesneši piešķir nesportisko piezīmi. Latvijas izlases centrs saķer plecu.

32' Latvijas izlases kapteinis turpina uzņemties iniciatīvu un trāpa ļoti sarežģītu trīspunktnieku no stūra.

32' Kapteinis Bertāns sarežģītā caurgājienā atjauno plus 12, bet Beļģija atbild. Žilē metienu grozs iesūc - 59:49.

31' Lomažs turpina spēlēt kā rūdīts veterāns. Rihards izmanto mazos knifiņus un izprovocē piezīmi, taču pēc tam netrāpa trejaci. Beļģis tēlo kritienu cīņā par bumbu un tiek sodīts ar tehnisko pārkāpumu. Soda metienu Lomažs gan netrāpa, bet Latvijai paliek bumba.

31' Sākusies ceturtā ceturtdaļa. Lekomts pirmajā uzbrukumā caurgājienā Latvijas pārsvaru samazina līdz desmit punktiem.

30' Klubu līmenī Itālijā spēlējošais Strautiņš trāpa vienu no diviem. Beļģija pēdējā uzbrukumā netrāpa, Latvijai plus 12 pēc trešās desmitminūtes - 57:45.

30' Tiesneši Vītola darbībās saskata tēlošanu un piešķir tehnisko piezīmi. Beļģija soda metienu netrāpa, taču saglabā bumbu. Švarcs spēlē viens pret vienu, izpilda trejaci un Mejeris pārkāpj noteikumus. Švarcs netrāpa nevienu no trīs soda metieniem, Strautiņš savāc atlēkušo bumbu un uzreiz nopelna iespēju mest divus soda metienus.

30' Trešās ceturtdaļas pēdējās minūtes ievadā pavirša Mejera piespēle noved pie kļūdas un Žilē triec no augšas. Latvijas izlases uzbrukums iestrēdzis, beļģi tuvojas - 56:45.

29' Beļģi uz soda robežas sedz Vītolu, kurš kļūdās. Tas rezultējas Obasohana trīspunktniekā un Luka Banki pieprasa minūtes pārtraukumu.

28' Beļģijas basketbola līdzjutēji ne tuvu nav līdzīgi sarkano velnu futbola faniem. Monsas arēnā kārtējo reizi ļoti labi dzirdams ''Latvija, Latvija!''.

28' Uzbrukuma beigās Artūrs Strautiņš pēc izskrējiena realizē trejaci, dodot plus 17. Beļģiem kārtējais pārtraukums.

27' Beļģijas basketbolisti pirmo reizi mačā divos uzbrukumos pēc kārtas trāpa trejačus, Latvijas pārsvars sarūk līdz 14 punktiem - 52:38.

26' Uz Obasohana precīzo trejaci Rodions Kurucs atbild, trāpot pustālo metienu ar sodu.

25' Beļģi turpina slikti mest soda metienus - Lekomts realizē vienu no diviem. Otrā galā Lomažs atrod kapteini, kurš ir precīzs no distances - 49:32.

23' Ar to pašu nākamajā uzbrukumā atbild Andrejs Gražulis, kurš triec bumbu pāri Kevinam Tumbā - 46:29.

22' Lieliska Leimaņa piespēle pēc pikenrola zem groza esošajam Čavaram, kurš izprovocē piezīmi un trāpa vienu soda metienu. Kurucs savāc atlēkušo bumbu, taču Lomažs kļūdās un Obasohans ātrajā uzbrukumā iedanko.

22' Latvijai 24 sekunžu pārkāpums, beļģi ātrajā uzbrukumā nostaigā.

21' SĀCIES OTRAIS PUSLAIKS!

Pirmajā puslaikā Latvijas izlasē ar 12 punktiem un trīs piespēlēm produktīvākais ir Rihards Lomažs. Centrs Klāvs Čavars sakrājis 11 punktus un četras bumbas zem groziem. Laukumā vismaz minūti pavadījuši visi 12 mačam pieteiktie basketbolisti.

Beļģiem pa astoņiem punktiem sametuši Hanss Vanveins un Endijs Van Vlīts. Līderis Obasohans noturēts uz četriem punktiem, viņam trāpot vienu no četriem metieniem.

Pirmā puslaika statistika

StatistikaLatvijaBeļģija
Divpunktnieki52.9% (9/17)47.1% (8/17)
Trīspunktnieki50% (6/12)15.4% (2/13)
Soda metieni63.6% (7/11)33.3% (3/9)
Atl. bumbas2517
Piespēles114
Bloki03
Kļūdas77
Pārtv. bumbas34
Piezīmes1211

20' Latvijas izlases noslēdzošajā uzbrukumā Lomažs netrāpa pirmo trejaci, Čavars savāc atlēkušo bumbu un izspēlē to neviena nepieskatītajam Lomažam, kurš līdz ar puslaika beigu signālu ir precīzs, ļaujot gavilēt Latvijas līdzjutējiem. Pēc pirmā puslaika Latvijas vadībā ar plus 18 - 43:25.

20' Pirmā puslaika pēdējā minūtē ilgstošu Latvijas uzbrukumu ar trejaci no stūra noslēdz tikko laukumā nākušais Artis Ate - 40:25

18' Cēsnieks Kurucs nodemonstrē savu daudzpusību - uzņem ātrumu un ar driblu tiek no viena gala līdz otram, izpelnoties divus soda metienus, ko arī trāpa.

17' Beļģu izrāvienu pārtrauc Klāvs Čavars, gūstot savu desmito punktu un atjaunojot 13 punktu pārsvaru - 34:21.

17' Pieci punkti pēc kārtas Beļģijai mūsējo pārsvaru samazina līdz 11 punktiem. Pirmo sapulci uz sava soliņa sasauc arī Luka Banki - 32:21.

16' Luka Banki dod iespēju vēl vienam debitantam. Laukumā pirmo reizi vīriešu izlasē dodas 20 gadus vecais ''Manresa'' spēka uzbrucējs Mārcis Šteinbergs.

15' Lomažs turpina svilināt Moncas grozu tīkliņus un trāpa trejaci. Beļģiem taimauts, Latvijai plus 18 - 32:14.

14' Beļģi rīko bloku ballīti. Divi bloki īsā laikā Loikam Švarcam.

13' Vītols trāpa trīspunktnieku. Otrā galā beļģiem divi punkti ar sodu, bet sodiņš - neprecīzs.

12' Mejeris no groza apakšas atjauno 13 punktu pārsvaru Latvijai. Pusātrajā uzbrukumā Lomažs izprovocē trešo piezīmi beļģiem divu minūšu laikā.

12' Rēķinu otrajā ceturksnī atklāj beļģi, kas pēc Vītola kļūdas noslēdz ātro uzbrukumu.

11' Vītols, otrajai ceturtdaļai vēl nesākoties, izprovocē uzbrukuma piezīmi. Ar bumbu Latvija, uz tablo joprojām 10:00 minūtes.

10' Ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā Obasohans izprovocē piezīmi un stājas uz līnijas, esot precīzs abos. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas vadībā ar 23:10.

10' Beļģu piezīmju normu izmanto Lomažs un realizē divus soda metienus, gūstot savus pirmos punktus. Nākamajā uzbrukumā Rihardam precīzs tālmetiens.

9' Bērzs visu izdara perfekti, taču ne līdz galam un netrāpa no groza apakšas. Mejeris iesaistās cīņā par bumbu un izprovocē divus soda metienus, nevienu netrāpot.

9' Laukumā nāk arī Mārcis Vītols un izlases vecākais vīrs Kaspars Bērziņš. Beļģi pārtrauc sausuma periodu un gūst punktus pēc ilgāka pārtraukuma. Precīzs pustālais atlēcienā Hansam Vanveinam.

8' Mejeris pēc lieliska bloka un ierāviena cenšas efektīgi triekt bumbu grozā, tomēr pie stīpas viņu aptur Kevins Tumbā. Nākamajā uzbrukumā Mejeris ieraujās pa gala līniju un neviena netraucēts panāk plus 11 - 18:7.

6' Spēlē iesaistās arī Eiropas kvalifikācijas rezultatīvākais vīrs Rihards Lomažs.

6' Pirmās maiņas - atpūta dota Kurucam un Gražulim, kuru vietā laukumā Strautiņš un Mejeris. Strautiņam aizsardzībā jācīnās pret eksplozīvo Obasohanu.

6' Čavars turpina dominēt groza apakšā. Pacietīga spēle ar muguru pret grozu, māņkustība un 2+1 gājiens. Latvijai plus deviņi - 16:7.

5' Pēc Kuruca kļūdas piespēlē Obasohans tiek pie ātrā uzbrukuma, bet punktus negūst, jo viņu atbruņo Dairis Bertāns.

4' Seši punkti pēc kārtas Latvijas centram Klāvam Čavaram un mājinieki ir spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu - 13:5.

3' Kapteinis Bertāns ir precīzs pirmajā mēģinājumā no distances. Otrā galā to pašu paveic Van Vlīts - 7:5 Latvijai.

2' Kā jau bija gaidāms, beļģu bīstamākais vīrs Retins Obasohans aizsardzībā uzticēts Rodionam Kurucam. Ikdienā Izraēlā spēlējošais beļģis pēc pikenrola gūst pirmos punktus mājiniekiem.

2' Beļģu fani sākumā nav dzirdami. Monsas arēnā skan ''Latvija, Latvija!''

1' Lielisks Rodiona Kuruca eirosolis un precīzs metiens panāk 4:0 Latvijai.

1' Debitants Leimanis ar pirmo floutera metienu izvirza Latviju vadībā, pēcāk aizsardzībā savāc atlēkušo bumbu aizsardzībā un iesāk nākamo uzbrukumu.

1' SPĒLE SĀKUSIES!

Beļģijas starta sastāvā laukumā dodas Emanuels Lekomts, Retins Obasohans, Žans Salimū, Pjērs Žillē un Endijs Van Vlīts.

Luka Banki Latvijas izlases pamatpieciniekā laukumā sūtīs kapteini Dairi Bertānu un debitantu Tomu Leimani, uzbrucējus Rodionu Kurucu un Andreju Gražuli, un centra spēlētāju Klāvu Čavaru.

Pirmsspēles apskats lasāms ŠEIT.

Latvijas izlases sastāvs 25. februāra spēlē pret Beļģiju

VārdsPoz.GadsAugumsKlubsSpēlesPunkti
Mārcis Vītols1.1992185Kalev/Cramo (EST)34
Toms Leimanis1.1994188Odessa (UKR)
Dairis Bertāns2.1989193Real Betis (ESP)1171134
Rihards Lomažs2.1996190Yukatel (TUR)23269
Artis Ate3.1989193VEF Rīga2798
Artūrs Strautiņš3.1998198Reggio Emilia (ITA)930
Rodions Kurucs3./4.1998206Partizan (SRB)46
Mareks Mejeris4.1991207Parma (RUS)94435
Andrejs Gražulis4.1993202Allianz Trieste (ITA)32180
Mārcis Šteinbergs4.2001205Baxi Manresa (ESP)22
Kaspars Bērziņš4./5.1985211Lietkabelis (LTU)1231091
Klāvs Čavars5.1996205Astoria (POL)1363

Beļģijas izlases sastāvs 25. februāra spēlei pret Latviju

PozīcijaSpēlētājsAugumsSvarsDz.gadsKlubs
AizsargsManu Lekomts178 cm79 kg1995.Jonava (Lietuva)
Retins Obasohans186 cm95 kg1993.Hapoel Jerusalem (Izraēla)
Aleksandrs Libērs187 cm1990.Spirou (Beļģija)
Kantēns Serrons193 cm90 kg1990.Boulazac (Francija-2)
Žans Salumū195 cm87 kg1990.Chalons-Reims (Francija)
UzbrucējiŽans Marks Mvemā196 cm104 kg1989.Antwerp Giants (Beļģija)
Loiks Švarcs198 cm80 kg1992.Orleans (Francija)
Pjērs Antuāns Žillē206 cm105 kg1991.Oostende (Beļģija)
Hanss Vanveins207 cm93 kg1995.Zaragoza (Spānija)
Žonass Delaljē205 cm90 kg1992.Limburg United (Beļģija)
Vrenzs Bleijenbergs208 cm95 kg2000.-
CentriEndijs Van Vlīts213 cm107 kg1995.Bnei Herzliya (Izraēla)
Hariss Bratanovičs209 cm110 kg2001.Oostende (Beļģija)
Kevins Tumbā206 cm111 kg1991.Fos-sur-Mer (Francija)

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Beļģija2-0+30
2.Serbija1-1-3
3.Latvija1-1+7
4.Slovākija0-2-34
1 2 50 komentāri

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:34, pirms 2 gadiem
Leimanis debijas spēlē jau pirmajā uzbrukumā gūst punktus

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:35, pirms 2 gadiem
Iemetat lūdzu linku kāds uz spēli

  -1 [+] [-]

, 2022-02-25 21:35, pirms 2 gadiem
Kādam vēl tet+ neiet?

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:37, pirms 2 gadiem
Iemet kaads linku
Izmeegjinaaju savus neviens neiet

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:38, pirms 2 gadiem
kamēr tālos tupi netrilina tikmēr ir ok..

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:38, pirms 2 gadiem
Pagaidām mūsējie spēlē ar galvu

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:38, pirms 2 gadiem
Leimanis izskatās kā apmaldījies puišelis mežā.

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:39, pirms 2 gadiem
Nevienam tet neiet..

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:40, pirms 2 gadiem
Šis strādā:
Бельгия

  +1 [+] [-]

, 2022-02-25 21:40, pirms 2 gadiem
Belgium

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:40, pirms 2 gadiem
Aiziet. Būs sīva cīņa,uzvarēs stiprākais kam ir lielāka motivācija, beļģu lauvas

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:45, pirms 2 gadiem
beļģiem mūsu sindroms - žarī tik garām trīņus...

toties diemžēl groza apakšā jau divi bloki pret mūsējo dankiem

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:51, pirms 2 gadiem
afiģeķ kas par Lomaža trīni

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:53, pirms 2 gadiem
https://lshunters.top/basketball/be...

bez komentētājiem, bet iet

     [+] [-]

, 2022-02-25 21:55, pirms 2 gadiem
pie beļgiem tonijs pārkers spēlē?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-25 21:58, pirms 2 gadiem
Centri tik tizli mums Bērziņam vairs nav ko darīt izlasē..lai iet uz Ogri spēlēt...

  -4 [+] [-]

, 2022-02-25 22:05, pirms 2 gadiem
kādam mazohistam jābūt lai šo skatītos?

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:06, pirms 2 gadiem
Lomažs atkal velk

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:07, pirms 2 gadiem
mūsējiem krīt iekšā, pretiniekiem nekrīt... labāk garlaicīga uzvara nekā skaists...

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:08, pirms 2 gadiem
Latvija

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:09, pirms 2 gadiem
Izvelies un aiziet https://www.sportshub.fan/event/b%D...

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:14, pirms 2 gadiem
Kāds var pateikt kā Kurucs tika NBA?

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:22, pirms 2 gadiem
Lomažs monstrs, plosa tos nabaga beļģus

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:24, pirms 2 gadiem
jeepis59 rakstīja: Kāds var pateikt kā Kurucs tika NBA?
viņu nodraftēja

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:27, pirms 2 gadiem
Kur var spēli redzēt, please linku

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:28, pirms 2 gadiem
Pagaidām labi! Bet būs brīdis, kas pretiniekam sāks krist. Cerams, ka tajā brīdī arī mums turpināsies rezultatīvs uzbrukums. Lomžs, Čavars pagaidām velk. Meijerim sm 1/4, šausamas. Bērzs pašavaks, arī Gražulim pagaidām neiet.

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:30, pirms 2 gadiem
MigelsElo rakstīja: Nevienam tet neiet..
Vakar arī negāja.
Pasakiet kāda ir kombinācija, lai dusmīgo emoji te uzliktu?

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:32, pirms 2 gadiem
berimors rakstīja: Vakar arī negāja.
Pasakiet kāda ir kombinācija, lai dusmīgo emoji te uzliktu?
: @

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:38, pirms 2 gadiem
lagoss rakstīja: Kur var spēli redzēt, please linku
bla 2linki ar pirkstu jabaksta

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:43, pirms 2 gadiem
atnāku mājās, ieslēdzu strīmu, pirmais ko redzu - Kuruca "lieliskais" 1vs1 ātrais trademark

  +1 [+] [-]

, 2022-02-25 22:51, pirms 2 gadiem
Kuurikuu rakstīja: bla 2linki ar pirkstu jabaksta
4 linki iedoti no 30 komentāriem, tāpat pa maz!

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:55, pirms 2 gadiem
Kas ir mūsu treneris? Roberto Meloni?

     [+] [-]

, 2022-02-25 22:55, pirms 2 gadiem
loders rakstīja: 4 linki iedoti no 30 komentāriem, tāpat pa maz!
Nepieciešami 30 linki no 4 komentāriem

     [+] [-]

, 2022-02-25 23:02, pirms 2 gadiem
loders rakstīja: 4 linki iedoti no 30 komentāriem, tāpat pa maz!
Laikam viena no interneta laikmeta īpašībām ir ietekme uz loģiskajām spējām un lemtspēju. Dažiem tā strādā pozitīvā, citiem - negatīvā virzienā.

Klasisks piemērs būtu SC multiprofilu trollis, kurš citos laikos būtu iebāzsts ārstnieciskajā iestādē (ja nopietns gadījums) vai vienkārši apzinātos, ko nozīmē ''sevi apkaunot'' (ja mazāk nopietns).

     [+] [-]

, 2022-02-25 23:08, pirms 2 gadiem
Tiešana atkal sviests FIBA vienkārši kārtējo reizi
1 2 50 komentāri