Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Melnkalne - Latvija 74:80 (spēle noslēgusies)

Emils Ozerinskis

Tiešraide: Melnkalne - Latvija 74:80 (spēle noslēgusies)
Jānis Strēlnieks. Foto: FIBA

Pasaules kausa kvalifikācijas izšķirošo spēli šovakar aizvada Latvijas valstsvienība, Podgoricā tiekoties ar Melnkalnes izlasi. Lai iegūtu ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu Ķīnā, Arņa Vecvagara trenētajai komandai nepieciešams panākums ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.

Latvijas izlase uzvar ar 80:74, bet uz Pasaules kausu dodas Melnkalne!

40' - Todorovičs groza apakšā pārmet pāri Latvijas komandas aizsargam un panāk Melnkalnei derīgu rezultātu. Pie pretējā groza Timma saņem piezīmi uzbrukumā. 50 sekundes līdz spēles beigām rezultāts ir 75:68. Pusminūti līdz spēles beigām Popovičs lauž latviešu sirdis, raidot grozā trīs punktu metienu. Pret Bertānu tiek pārkāpti noteikumi tālmetiena izpildīšanas brīdī - 16 sekundes līdz beigām rezultāts ir 78:71. Nīthems aizmet garām vienu no diviem soda metieniem. Latvijas izlasei nepieciešams gūt trīs punktus. Pēc Bertāna neprecīza trejača bumbu grozā ielabo Ate, sasniedzot astoņu punktu starpību. Nīthems dodas uz soda metiena līnijas, trāpot abus. Spēles pēdējā uzbrukumā Bertānam neprecīzs trīs punktu metiens un iegūta nederīga uzvara ar 80:74.

39' - Sākoties pēdējām divām minūtēm, Meiers pēc pagrieziena groza apakšā gūst divus punktus un sasniedz astoņu punktu pārsvaru. Visus spēkus uz laukuma atdod Strēlnieks, par spīti sāpīgām epizodēm un nogurumam saspēles vadītājs sasniedz +9.

38' - Avantūriska Timmas piespēle nonāk groza apakšā pie Meiera, kuram disbalansā izdodas raidīt bumbu grozā. Rezultāts 70:63. Pēc minūtes pārtraukuma Todorovičs izlaužas līdz groza apakšai un veic trīs punktu gājienu. Strēlnieks tiek līdz pustālajam metienam - 72:66.

37' - Kārtējo reizi Melnkalnes izlase izcīna atlēkušās bumbas pie Latvijas groza. Cerību par spēlēšanu Pasaules kausā dzīvu uztur Strēlnieks, kurš vēlreiz gūst divus punktus ar sodu, bet brīvmetiens šoreiz grozā nekrīt. Rezultāts 68:63.

36' - Negribīgi grozā ieveļas Mejera izpildītais stūra trīs punktu metiens. Laukumā risinās haotiska cīņa. Latvija vadībā ar 66:63.

35' - Noslēdzošās ceturtdaļas vidū rezultāta starpība sarukusi līdz vairs tikai diviem punktiem.

34' - Latvijas izlase zaudē cīņu zem groziem, dodot Melnkalnei otro uzbrukumu iespējas. Siliņš saņem piekto personīgo piezīmi, noslēdzot spēli priekšlaicīgi. Dubļevičs raida grozā ļoti sarežģītu trejaci, samazinot starpību līdz trīs punktiem - 63:60. Pagaidām ceļazīme uz Ķīnu ir melnkalniešu rokās.

33' - Septiņas minūtes līdz mača beigām komandas šķir seši punkti, kas pagaidām uz Pasaules kausu ļauj braukt melnkalniešiem. Rezultāts 63:57.

32' - Dubļevičs bloķē Meiera mēģinājumu iekarot grozu. Ate nepaspēj ievadīt bumbu piecu sekunžu laikā - kļūda auta izspēlē.

31' - Radovičs kļūdās abos soda metienos noslēdzošās ceturtdaļas sākumā. Mājinieki pārkāpj noteikumus pret Strēlnieku tālmetiena izpildīšanas brīdī. Ar trīs precīziem soda metieniem Latvijas izlases saspēles vadītājs individuāli sasniedzis 20 gūtus punktus. Rezultāts 63:55.

Trešā ceturtdaļa
30' - Trešā ceturkšņa noslēgums atkal labāks padevies mājinieku komandai, kas pietuvojas līdz četru punktu starpībai. Pirms ceturkšņa izskaņas Peiners izprovocē notiekumu pārkāpumu un realizē vienu no diviem soda metieniem. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm Latvijas izlase vadībā ar 60:55, bet pārsvars jāpalielina par četriem punktiem.

29' - Balkānu komanda nespēj rast pretargumentus Strēlniekam, kurš izprovocē pretinieku uz notiekumu pārkāpumu un ar soda metieniem atjauno +10.

28' - Rezultāta starpība turpina svārstīties abpusēji deviņu punktu starpībai. Kārtējais Nīthema precīzais metiens dod Melnkalnei labvēlīgu rezultātu - 56:49.

27' - Strēlnieks statistikā jau sakrājis "double-double" rādītājus, atzīmējoties ar savu desmito rezultatīvo piespēli. Šmits trāpa vienu no diviem soda metieniem, sasniedzot rezultātu 56:45.

26' - Melnkalnei padevies sešu punktu izrāviens, samazinot starpību līdz septiņiem punktiem. Krīzi Latvijas uzbrukumā palīdz pārvarēt Strēlnieks, gūstot divus punktu ar sodu un trāpot brīvmetienu. Rezultāts 53:43.

25' - Melnkalne pacietīgi veido savus uzbrukumus. Popovičs uzbrukuma laika pēdējā sekundē realizē caurgājienu, bet Tedorovičs iespiež pretspēlētāju groza apakšā ar muguru. Atkal slidena rezultāta starpība - deviņi punkti.

24' - Ar divu cilvēku slazdiem Latvijas aizsargi izstumj Dubļeviču no laukuma robežām. Dubļevičs piespēlē tieši rokās latviešiem, kuri aizskrien pusātrajā, atrodod brīvo Siliņu uz tālmetiena līnijas. Rezultāts 50:37.

23' Melnkalne spiež uz groza apakšu, spējot samazināt rezultāta starpību. Ar precīzu tālmetienu Latvijas komandas rindās atbild šovakar ne reizi garām neaizmetušais Strēlnieks - 47:37. Meiers dodas uz maiņu pēc savas trešās personīgās piezīmes saņemšanas, trīs pārkāpumi ir arī Šmitam.

22' - Bez garām sadarbībām - Timma saņem bumbu pie tālmetiena līnijas un ir nekļūdīgs divos uzbrukumos pēc kārtas - 44:35.

21' - Otrā puslaika pirmajā uzbrukumā ilgi ar bumbu driblē Nīdhems, kurš caurgājienā tiek garām Timmam un gūst divus punktus no apakšas. Meiers atbild ar diviem precīziem soda metieniem - 38:33.

Lai aizbrauktu uz Pasaules kausu Ķīnā, Latvijas izlasei otrajā puslaikā rezultāta pārsvars jāpalielina vismaz par četriem punktiem.

Otrā ceturtdaļa
20' - Savu individuālo meisterību pēc dribla trāpot trejaci apliecina Strēlnieks, bet arī Nīdhems otrā laukuma pusē atbild ar to pašu. Puslaiks noslēdzas ar Dubļeviča metienu no groza apakšas. Pārtraukumā komandas dodas pie rezultāta 36:31, kas šobrīd ir derīgs mājinieku komandai.

19' - Melnkalnes izlases vadošais spēlētājs Dubļevičs caurgājienā tiek līdz groza apakšai un sasniedz vairs tikai četru punktu starpību. Melnkalnes skaļie fani ar savu svilpšanu noslāpē katru Latvijas līdzjutēju mēģinākumu saukt savus saukļus.

18' - Nīdhems kā pirmais no visiem spēles dalībniekiem pārsniedz individuāli desmit gūto punktu robežu. Starpība samazināta līdz sešiem punktiem.

17' - Pēc mājinieku komandas minūtes pārtraukuma komandas atgriežas laukumā ar precīzu Sehoviča trīs punktu metienu. Pēcāk naturalizētais amerikānis Nīdhems raida grozā vēl vienu trejaci, dodot Melnkalnei derīgo astoņu punktu starpību - 30:22.

16' Dubļevičs pašaizliedzīgi metās pakaļ mirušajai bumbai ārpus laukuma robežām, pamatīgi nobaidot laukuma malā sēdošo fotogrāfu. Ar pustālo metienu Siliņš panāk rezultātu 28:16.

15' - Ar trīs punktu metienu punktu guvēju sarakstā pierakstās arī Siliņš - 26:16.

14' - Ate ar precīzu trīs punktu metienu atjauno Latvijas izlasei vajadzīgo deviņu punktu pārsvaru, rezultāts 23:14. Ar savstarpējām "laipnībām" pie Latvijas groza apmainas Timma un Sehovičs, tomēr abpusēja piezīme neseko.

13' - Melnkalne izspēlē sadarbūbu brīvam Sehoviča tālmetienam, kas krīt grozā. Latvijas valstsvienība atbild ar Meiera bumbas triecienu grozā - 20:14.

12' - Latvijas valstsvienība spēlē ātru basketbolistu, pie katras iespējas cenšoties veidot ātros uzbrukumus. Izpildot noteikumu pārkāpumu pret Timmu, mājinieki ātri sakrājuši četras komandas piezīmes. Timma ar soda metieniem panāk rezultātu 18:11.

11' - Otrās ceturtdaļas ievadā Melnkalne realizē savu pirmo tālmetienu šajā mačā, ar trejaci izceļoties Vrjaņešam. Rezultāta starpība sarukusi līdz pieciem punktiem - 16:11.

Pirmā ceturtdaļa
10' - Pret Meieru groza apakšā tiek pārkāpti noteikumi, bet Latvijas valstsvienības centrs netrāpa nevienu no abiem soda metieniem. Līdz ar cetrukšņa beigu signālu Mejeris uzbrūk no savas laukuma puses, taču nedaudz pietrūkst lai bumba ielidotu grozā. Pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāts ir 18:6.

9' - Nīdhems ar reaktīvu pirmo soli tiek garām savam pretspēlētājam, tiekot līdz groza apakšai un gūstot divus punktus. Tas pēc ilgāka laika ļauj Melnkalnei panākt sev derīgo astoņu punktu deficītu. Vecvagars pie rezultāta 16:8 pieprasa minūtes pārtraukumu.

8' - Kuriozu metienu izpilda Popovičs, trāpot bumbu pa groza vairoga augšējo malu. Bumba atlec gandrīz līdz laukuma centram, kur to pārķer Strēlnieks, kurš aizskrien ātrajā uzbrukumā un gūst divus punktus.

7' - Saspēlē Latvijas izlase paniski saglabā bumbu un Strēlnieks nolemj lauzt sadarbību, individuāli izdancinot pretinieku un raidot grozā pustālo metienu - 14:2.

6' - Iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, Šmits ar aukstām rokām nerealizē savu pirmo uzbrukumu šajā spēlē, izdarot īsu trīs punktu metienu. Rezultāts vēl aizvien Latvijai labvēlīgs - 12:2.

5' - Ātrajā uzbrukumā tālu piespēli saņem Meiers, pabeidzot izrāvienu ar diviem punktiem un sasniedzot rezultātu 10:0. Mājinieku komandas galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs sasauc minūtes pārtraukumu. Tieši piecas minūtes bija neieciešamas, lai Melnkalne gūtu savus pirmos punktus. Nīdhems caurgājienā uzlauž Latvijas aizsardzību, gūstot divus punktus.

4' - Caurgājienā Strēlnieks pārmet bumbu pāri savam pretspēlētājam un pietuvo Latvijas izlasi minimālā attālumā līdz nepieciešamajam deviņu punktu pārsvaram - rezultāts 8:0.

3' - Meiers pārkāpj noteikumus pret Dubļeviču mājinieku komandas līdera garāmgājienā. Pirmā piezīme vienīgajam Latvijas centram. Mājiniekiem neveicas metienos, bet regulāri melnkalnieši izcīna atlēkušās bumbas uzbrukumā, liekot latviešiem ilgi spēlēt aizsardzībā.

1' - Spēli ar uzbrukumu uzsāk Melnkalnes izlase, cenšoties izspēlēt bumbu līdz groza apakšai, bet Sehovičs bumbu nenotver un pazaudē spēles rīku. Mača rezultātu otrā laukuma pusē ar trīs punktu metienu atklāj Mejeris, bet Timma pievieno trejaci ar atsitienu pret vairogu. Mača sākumā rezultāts 6:0.

Spēles šākumsastāvi
Latvija: Strēlnieks, Ate, Timma, Mejeris, Meiers.
Melnkalne: Nīthems, Šehovičs, Popovičs, Sekuličs, Dubļevičs.

Šajā mačā tiks noskaidrota pēdējā Eiropas izlase, kura izcīnīs vietu Pasaules kausā. Iepriekš planētas meistarsacīkstēm no Eiropas jau kvalificējušās Lietuvas, Spānijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Krievijas, Turcijas un Serbijas izlases.

No 13 uz Melnkalni aizbraukušajiem Latvijas izlases spēlētājiem ārpus pieteikuma atstāts Ronalds Zaķis, vienīgo nominālo centru komandā atstājot Mārtiņu Meieru. Paredzems, ka Latvijas izlases centīsies spēlēt ātru basketbolu, lai noskrietu spēcīgos Melnkalnes garā gala spēlētājus.

Podgoricas arēnā visas biļetes maksājot vienu cenu un biļetēs nav norādītas konkrētas sēdvietas, pieturoties pie principa - kurš pirmais nāk, tas izvēlas savu sēdvietu. Tādēļ līdzjutēji arēnā ierodas ļoti laicīgi.

No Melnkalnes pienākusi informācija, ka Latvijas valstsvienības fani aizvadītajā naktī darījuši visu iespējamo, lai palīdzētu savai komandai, cenšoties bojāt naktsmieru Melnkalnes izlases spēlētājiem.

Latvijas valstsvienība

#SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
4Ojārs SiliņšUzbrucējs204 cm1993Sidigas Avellino (Itālija)
5Mareks MejerisUzbrucējs207 cm1991VEF Rīga
7Jānis BlūmsAizsargs190 cm1982Parma (Krievija)
9Dairis BertānsAizsargs193 cm1989Olimpia (Itālija)
10Jānis TimmaUzbrucējs201 cm1992Olympiacos (Grieķija)
11Rolands ŠmitsUzbrucējs207 cm1995Barcelona (Spānija)
13Jānis StrēlnieksAizsargs190 cm1989Olympiacos (Grieķija)
15Artis AteAizsargs193 cm1989VEF Rīga
19Rihards LomažsAizsargs190 cm1996Ventspils
21Aigars ŠķēleAizsargs192 cm1992Antibes Sharks (Francija)
31Žanis PeinersUzbrucējs204 cm1990Darussafaka (Turcija)
33Mārtiņš MeiersCentrs208 cm1991Enisey (Krievija)

Melnkalnes izlase

#SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
5Dereks NīdhemsAizsargs180 cm1990Monaco (Francija)
6Suads ŠehovičsAizsargs197 cm1987Budučnost
8Dino RadončičsUzbrucējs201 cm1999UCAM Murcia (Spānija)
9Blagota SekuličsUzbrucējs209 cm1982Gipuzkoa (Spānija)
10Aleksa PopovičsUzbrucējs201 cm1987Lovcen
11Nemaņa RadovičsUzbrucējs204 cm1991Zaragoza (Spānija)
14Bojans DubļevičsUzbrucējs207 cm1991Valencia (Spānija)
19Marko TodorovičsUzbrucējs206 cm1992Joventut (Spānija)
21Nemaņa VrjaņešsAizsargs191 cm1988Mornar Bar
24Seads ŠehovičsAizsargs200 cm1989Budučnost
30Petars PopovičsAizsargs189 cm1996Budučnost
42Nemaņa DžurišičsUzbrucējs203 cm1992Oostende (Beļģija)

Pirmsspēles apraksts: Latvija Pasaules kausā - vai sapnis kļūs par realitāti?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 484 komentāri

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:43, pirms 5 gadiem
Būs!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 19:43, pirms 5 gadiem
Ja nu tomer kadam nav kur redzet - Watch TV6 online - Visi kanali - Interneta...

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:44, pirms 5 gadiem
Varam uzvarēt gan ar +10, gan ar +20. Uzminiet, kurš to teicis?

  -4 [+] [-]

, 2019-02-25 19:46, pirms 5 gadiem
Man vienīgajam liekas, ka Latvija zaudēs?

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:47, pirms 5 gadiem
https://twitter.com/Best4SportTV/st...

Intersants viedoklis, kāpēc Blūms nespēlēja vairak pret Spāniju. Es sliecos tam piekrist, jo atceros, kad vecais uz Žani dusmojās.

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varam uzvarēt gan ar +10, gan ar +20. Uzminiet, kurš to teicis?
Tu vai Vecvagars? Vai pensionārs Valters? Vai viņa aizbēgusī atvase?

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varam uzvarēt gan ar +10, gan ar +20. Uzminiet, kurš to teicis?
Valteru dzimtas koks?

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:47, pirms 5 gadiem
Šodien manuprāt tiešām 3 punktus būs jāšauj no distance, jo melnkalnieši diez gan gari!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-25 19:47, pirms 5 gadiem
Par lielisku spēli un Latvijas uzvaru!

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:48, pirms 5 gadiem
Varam pat uzvarēt ar plus 10 bet arī vram pakāst ar - 10 nezinu, ko gaidīt!

  -1 [+] [-]

, 2019-02-25 19:49, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu vai Vecvagars? Vai pensionārs Valters? Vai viņa aizbēgusī atvase?
Lauva saka, ka esam gatavi uzvarai arī ar +20.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-25 19:50, pirms 5 gadiem
Pa lielam, ticu ka būs uzvara ar plus 10, jo mājas spēlēs kaut kā pēdējā laikā neesam uzvarējuši daudzos mačos! Nesen piemēram hokejā Olimpiskajā kvalifikācijā pakāsām, vai arī Briedis mājās Usikam zaudēja! LAtvija kaut kā mentāli dažreiz izbraukumā ir stiprāka!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 19:51, pirms 5 gadiem
esmu satraucies reāli!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 19:51, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varam uzvarēt gan ar +10, gan ar +20. Uzminiet, kurš to teicis?
var arī ar +1 vai +30

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:51, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Lauva saka, ka esam gatavi uzvarai arī ar +20.
Apšaubu ko tādu. Vienīgais, ja mūsu spēlētājiem būs krītamā diena, tad gan, jo mums tur ir stabili 6 spēlētaji, kuri trīņus var samest

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:53, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Pa lielam, ticu ka būs uzvara ar plus 10, jo mājas spēlēs kaut kā pēdējā laikā neesam uzvarējuši daudzos mačos! Nesen piemēram hokejā Olimpiskajā kvalifikācijā pakāsām, vai arī Briedis mājās Usikam zaudēja! LAtvija kaut kā mentāli dažreiz izbraukumā ir stiprāka!
šim var pat reāli piekrist ,ka izbraukumā jeb kuram Latvijas sportistam kaut kā labāk veicās

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:53, pirms 5 gadiem
Tā mazā zāle var mūs nospiest....

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:55, pirms 5 gadiem
Wtf, kāpēc himnu jāķēmo?

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:56, pirms 5 gadiem
Nu tad skatamies ko izdarīs divu gadu svarīgāka spēlē mūsu bāleliņi !
Ticam un ceram uz to labāko

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:57, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Melnkalniešu dziedātājai, taču vai labāk tomēr Latvijas Valsts himmnu nevajadzēja atskaņot ierakstā, ar precīziem vārdiem?

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:57, pirms 5 gadiem
Himnas zākāšana!

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:57, pirms 5 gadiem
Tā mūsu himna ne visai man patika

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:57, pirms 5 gadiem
wolgach rakstīja: Himnas zākāšana!
Par to ir jāsoda nigeru naturalizētājus laukumā !

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:58, pirms 5 gadiem
anatolsins rakstīja: Ja nu tomer kadam nav kur redzet - http://www.hokejatv.com/publ/tv6/1-1-0-8
paldies

     [+] [-]

, 2019-02-25 19:59, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Par to ir jāsoda nigeru naturalizētājus laukumā !
nevari normāli izteikties?

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:02, pirms 5 gadiem
Man tikai pirmie Rīgas kanāli. Kāds nezina kur netā var redzēt?

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:02, pirms 5 gadiem
Soleo rakstīja: Man tikai pirmie Rīgas kanāli. Kāds nezina kur netā var redzēt?
skaties.lv

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:03, pirms 5 gadiem
saak krist ZILIE jau no pirmās minūtes ! Tā ir laba pazīme !

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:04, pirms 5 gadiem
Raustās riktīgi mūsējie no Dublevicha

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:05, pirms 5 gadiem
Bet grozu savu atkal papi$am, bet nu tas jau bij gaidāms pret Melnkalnes kuiljiem

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:05, pirms 5 gadiem
Labi, ka tiesneši mūs žēlo, divreiz varēja Meieram otro sodu iedot

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:06, pirms 5 gadiem
Pat neticami labs sākums ! :O

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:07, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Pat neticami labs sākums ! :O
Mani tas baida

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:07, pirms 5 gadiem
pipec reāli viss MLN pārsvars atgūts jau

     [+] [-]

, 2019-02-25 20:07, pirms 5 gadiem
Meijerim jabeidz puljiit troikas
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 484 komentāri