Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Entonijs atriebjas Gārnetam ar uzvaru pār "Celtics"

Rolands Eliņš

Entonijs atriebjas Gārnetam ar uzvaru pār "Celtics"
Šodien Karmelo Entonijs Gārnetam garām paskrēja diezgan bieži
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) ietvaros tika aizvadītas trīs spēles, un visās mača uzvarētājs izšķīrās tikai pašā galotnē. Karmelo Entonijs tikai ar milzu pūlēm spēja aizvadīt Ņujorkas „Knicks” līdz uzvarai pār Bostonas „Celtics” (89:86), kuru rindās triple-double guva Reižons Rondo. Savukārt Losandželosas "Clippers" piedzīvojusi trešo zaudējumu pēc kārtas, šonakt atzīstot Fīniksas "Suns" pārākumu (88:93).

Atlantijas okeāna divīzijas duelis starp „Knicks” un „Celtics” šoreiz piesaistīja sevišķu uzmanību abu komandu līderu Entonija un Kevina Gārneta dēļ, kuri iepriekšējā savstarpējā spēlē savas emocijas sakāpināja tiktāl, ka Entonijs pat vēlējās turpināt skaidrošanos pie „Celtics” komandas autobusa, par ko vēlāk saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Šodienas spēlē gan no abu konflikta nebija ne miņas (ja neskaita „Celtics” līdzjutēju ūjināšanu katrreiz, kad Entonijs pieskārās bumbai), Entonijs vienubrīd pat bezkaislīgi pastiepa roku, lai palīdzētu mača karstumā nokritušajam Gārnetam piecelties. Iespējams, tieši šī konflikta nogludināšana bija iemesls Entonija 28 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kas saspringtā cīņā palīdzēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 89:86.

Spēles gaitā rezultāts turējās līdzīgs, spēles vadībai nomainot īpašnieku veselas 17 reizes, tiesa, ne reizi ceturtajā ceturtdaļā, kurā „Knicks” atradās vadībā pat ar 84:76. Taču Reižons Rondo četru minūšu laikā guva astoņus punktus un samazināja rezultāta starpību līdz trim punktiem (86:89), turklāt pēc Džeisona Kida neprecīza tālmetiena 40 sekundes pirms mača beigām, „Celtics” bija iespēja pēdējam uzbrukumam, taču tajā Pols Pīrss pēc Rondo piespēles nesavaldīja bumbu un tā izgāja ārpus laukuma, atstājot uzvaru „Knicks” rokās.

Šis bija jau piektais „Celtics” zaudējums pēc kārtas, tiesa, vēl viņu pārsvars pār devīto vietu Austrumu konferencē („76ers”) ir diezgan stabils. Triple-double atkal šajā spēlē savāca saspēles vadītājs Reižons Rondo, kurš guva 23 punktus, izdarīja 11 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. 22 punktus guva arī Pols Pīrss.

Savukārt „Knicks” sastāvā Karmelo Entonijs jau 27. spēlē pēc kārtas guva 20 un vairāk punktus, kas, atpaliekot tikai no Ričija Gerina un Patrika Jūinga, ir trešais labākais rādītājs „Knicks” vēsturē. Viņa komandas biedrs Amārī Stademairs, kurš joprojām spēlē saudzējošā režīmā (tikai 20 minūtes laukumā), guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, viņam arī labākais +/- rādītājs komandā (+11).

Atlantijas okeāna divīzija

V.KomandaU-V%
1.Ņujorkas „Knicks”26-14.650
2.Bruklinas „Nets”26-16.619
3.Bostonas „Celtics”20-22.476
4.Filadelfijas „76ers”17-25.405
5.Toronto „Raptors”16-27.372

Derouzans sarūgtina ”Magic” līdzjutējus

Toronto „Raptors” vakar aizvadīja veiksmīgu un reizē arī ļoti smagu spēli pret Miami „Heat”, kurā tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā. Šodien viņiem pretī stājās cita Dienvidaustrumu divīzijas komanda – Orlando „Magic”, un, pateicoties Demāra Derouzana metienam pāri diviem sedzējiem spēlēs pēdējās sekundēs, „Raptors” spēja izcīnīt uzvaru ar 97:95. Pirms tam „Raptors” spēles pēdējā minūtē bija panākuši četru punktu pārsvaru, kuru gan ar vienu veiksmīgu epizodi likvidēja Dž.Dž. Rediks, iemetot tālmetienu ar sodu.

„Raptors” šajā spēlē arī nodemonstrēja itin pieklājīgu saspēli un bumbas kustību, 25 no 39 groziem tika gūti pēc rezultatīvām piespēlēm, bet pieļautas tikai 10 kļūdas. „Raptors” šī bija tikai piektā uzvara izbraukumā šosezon, kuru attiecīgi ar 22 un 21 punktu sekmēja Derouzans un Amīrs Džonsons, bet pretinieku sastāvā seši spēlētāji guva 10 un vairāk punktus, rezultatīvākajam esot Nikolā Vucevičam (19 punkti), kuram arī 14 atlēkušās bumbas.

”Clippers” zaudē trešo maču pēc kārtas, šoreiz pret ”Suns”

Krisa Pola savainojums sāk izrādīties par arvien lielāku problēmu „Clippers” nometnē, turklāt, ja zaudējumus pret „Thunder” un „Warriors” vēl varēja saprast, tad sakāves atzīšana mačā pret Rietumu konferences vājāko komandu, kura tikko nomainījusi galveno treneri un kuras labākie spēlētājs ir Gorans Dragičs un Marcins Gortats, jau vēsta ko nepatīkamu.

Fīniksas „Suns”, kuras rindās 24 punktus guva Dragičs (arī 8 rez. p), visu maču turēja rezultātu līdzsvarā, taču vēl pusminūti pirms spēles beigām bija ieguvuši četru punktu pārsvaru. Džamals Kroufords ar veiksmīgu tālmetienu rezultāta starpību gan sadeldēja līdz minimumam, taču viņa komandas biedrs Karons Batlers pārkāpa noteikumus brīdī, kad Šenons Brauns jau bija izrāvies viens pret grozu, kas pēc NBA noteikumiem nozīmē divus soda metienus un bumbas saglabāšanu, līdz ar to „Suns” nosargāja uzvaru ar rezultātu 93:88. „Clippers” rindās rezultatīvākaisbija Kroufords, bet no sava konkurenta citā Losandželosa komandā aktīvi mācās Bleiks Grifins, kurš šonakt trāpīja tikai divus no astoņiem soda metieniem (kopā 12 punkti).

24. janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Raptors-Magic97:95Derouzans 22` Vucevičs 19`
Knicks-Celtics89:86Entonijs 28` Rondo 23`
Clippers-Suns88:93Kroufords 21` Dragičs 24`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 09:26, pirms 11 gadiem
Nu jāsaka, ka Entonija snieguma bija jūtama maza nekomforta pieskaņa.
Pāris līdz galam nenostrādātas epizodes, spilgtākā pēc Garneta bloka, kad pilnībā apstājās un atsklēdzās no spēles, pat uz bumbas pusi nepaskatījās... Tāds pārāk ieturēts, ne tas azartsa agresija, kas parasti pavada viņu epizodiski.
Bet nu spēles sākumā, sasveicinoties jau viss bija skaidrs, ka nekādi turpinājumi nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 10:37, pirms 11 gadiem
Arpus raksta bet tiesam maza uzmaniba tagad uz hetiem ir spiediens nost un pec titula
Sogad kapas clipperus un l.a
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 13:40, pirms 11 gadiem
Irbiit, kur tu esi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja