Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

"Kurbadam" grūta uzvara Daugavpilī, "Zemgalei" panākums bullīšos pār "Junioru"

"Kurbadam" grūta uzvara Daugavpilī, "Zemgalei" panākums bullīšos pār "Junioru"
"Kurbadam" smagā cīņā pār pastarīti "Daugavpils" izcīnītā uzvara ļāva atgriezties turnīra tabulas augšgalā.
Foto: HK Kurbads

Trešdien, 23. oktobrī notika kārtējās Latvijas virslīgas hokeja čempionata regulārās sezonas spēles. HK "Kurbads" izbraukumā ar rezultātu 3:2 izcīnīja uzvaru pār "Daugavpils" hokejistiem, un HK "Zemgale/LLU" Jelgavā ar 3:2 pēcspēles metienos uzveica "Dinamo/Juniors" vienību.

HK "Kurbads" viesos uzvarēja ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) turnīra pastarīti "Daugavpils" hokeja komandu, tādējādi pakāpjoties uz turnīra tabulas pirmo vietu. Pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem. Otrās trešdaļas izskaņā viesus vadībā izvirzīja Nikolajs Jerofejevs, taču jau pēc minūtes neizšķirtu atjaunoja Maksims Osipovs. Otrajā trešdaļā "Kurbadu" vadībā vēlreiz izvirzīja Andrejs Kardašs, taču arī šoreiz "Daugavpils" atspēlējās, kad sešas minūtes pirms cīņas beigām precīzs bija Renāts Vabiščevičs. Smagu uzvaru viesiem četras minūtes pirms cīņas noslēguma nodrošināja Valerijs Fiļimonovs.

Otrajā dienas spēlē "Zemgale/LLU" pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pārspēja "Dinamo Juniors" komandu. Uzvarētāju rindās vārti Viktoram Jasionim, Klāvam Plānicam un Gatim Gricinskim, bet zaudētājiem abus vārtus guva Kirils Galoha.

«Bija jau arī paviršības, kuru dēļ, piemēram, pirmajā periodā zaudējām vārtus piecas sekundes pirms beigām. Tāpat tā vārtu zaudējuma piecas minūtes pirms spēles beigām varēja nebūt. Bet kopumā – tā nekas, un turpinām strādāt,» pēc panākuma, kas pārtraucis četru zaudējumu sēriju, komandas galvenais treneris Jevgēņijs Linkēvičs šķita pozitīvi noskaņots.

Kopvērtējumā "Kurbads" ir līderi ar 22 punktiem desmit spēlēs, bet par diviem punktiem atpaliek HS "Rīga/Prizma". Ar 17 punktiem trešajā vietā seko "Ozolnieki/Monarch", bet HK "Zemgale/LLU" un "Dinamo/Juniors" kontā ir pa 14 punktiem attiecīgi 11 un deviņās spēlēs. Tikmēr pārliecinoša sacensību pastarīte ar trim punktiem desmit mačos ir "Daugavpils".

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo sestdien, 26. oktobrī, kad HS "Rīga/Prizma" uzņems "Dinamo Juniors" (video tiešraide) un HK "Kurbads" izbraukumā sacentīsies ar HK "Ozolnieki/MONARCH"