Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Bingems triumfē Austrālijā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Bingems triumfē Austrālijā
Stjuarts Bingems

Par snūkera turnīra "Australian Goldfields Open" uzvarētāju kļuvis angļu spēlētājs, pasaules ranga 17. vietas īpašnieks Stjuarts Bingems, finālā ar rezultātu 9:8 pārspējot ranga līderi, velsieti Marku Viljamsu. Bingema karjerā šī bija pirmā uzvara reitinga turnīrā.

Finālspēles sākums sekmīgāks izdevās Bingemam, un pēc pirmajiem četriem freimiem viņš atradās vadībā ar 3:1. Turklāt mača 1. freimā viņš bija atzīmējies ar 139 punktus lielu sēriju.

Viljamss tomēr prata mainīt spēles gaitu sev par labu un pēc pārtraukuma pārņēma iniciatīvu. Ar 85, 57 un 84 punktu sērijām viņš triumfēja trijos freimos pēc kārtas un lūkoja uzvarēt vēl vienā. 8. freimā viņam gan mazliet nepaveicās, un galotnē ar 64-52 pārāks bija Bingems. Un rezultāts pēc finālmača pirmās sesijas neizšķirts – 4:4.

Atgriežoties pie spēles galda pēc dažām stundām, Viljamss nebija pazaudējis savu spēles ritmu, kamēr Bingema sniegums vairāk izskatījās pēc mocībām. Velsietis guva vēl trīs panākumus pēc kārtas un panāca jau 7:4 savā labā. Pirms sekojošā sesijas pārtraukuma Bingems vienu freimu gan atspēlēja, tomēr viņa darbības joprojām nebija pārliecinošas.

Mača 13. freimā iespētais 68 punktu breiks vēl vairāk pietuvināja Viljamsu titulam, bet Bingema izredzes tika samazinātas līdz minimumam. Taču snūkers ir interesants tieši ar dažādiem pavērsieniem un negaidītiem iznākumiem, un arī šis mačs nebija izņēmums. Par vienu no pagrieziena punktiem kalpoja 14. freims, kurā Bingemam, izkļūstot no snūkera, nejauši izdevās nosnūkerot pretinieku. Viljamss gan izkļuva no snūkera bez punktu zaudējumiem, taču tūlīt pēc tam Bingems izveidoja nelielu sēriju, ar ko pietika uzvarai freimā. Nākamajās divās partijās Bingema rēķinā 69 un 76 punktu breiki, kas ļāva izlīdzināt rezultātu – 8:8.

Izšķirošā freima sākumā Bingems bija nonācis sarežģītā situācijā – baltā bumba atradās tuvu pie gala borta, sarkanās bumbas izsvaidītas teju pa visu galdu. Ne īsti uzbrukt, ne atspēlēties. Pajautājis padomu zālē sēdošajiem skatītājiem, Bingems vēl kādu brīdi apdomājās un tad izšķīrās par uzbrukumu. Ar fantastisku dupletu viņš uzsāka savu sēriju un iekrāja 47 punktus. Viņa breiku apturēja tikai lūzā kritusi baltā bumba. Freima turpinājumā abiem spēlētājiem gadījās kļūdas uzbrukumā, tomēr pamazām Bingemam izdevās palielināt atrāvienu un panākt to, ka Viljamsam jau bija nepieciešams snūkers, lai atspēlētos. Viens no šādiem snūkerošanas mēģinājumiem velsietim izvērtās pagalam neveiksmīgs un zaļā bumba tika atstāta uzbrukuma pozīcijā. Bingems nekļūdījās, noveda freimu līdz uzvarai un tika pie sava pirmā reitinga turnīra uzvarētāja titula karjerā.

Par uzvaru turnīrā Bingems nopelnījis 60000 Austrālijas dolāru (31740 LVL) lielo naudas balvu un 5000 reitinga punktus.

"Šī noteikti ir labākā nedēļa manā dzīvē. Sajūta ir neticama," emocijas pēc izcīnītā panākuma pauda Bingems. "Tas tikai pierāda, cik augsts ir pašreizējais spēles līmenis. Ikviens spēlētājs var uzvarēt turnīrā. Taču tam ir vajadzīgs smags darbs, un tas ir tas, ko esmu darījis. Vienmēr esmu teicis, ka atdeve no spēles ir proporcionāla ieguldītajam darbam."

Nākamais lielais reitinga turnīrs būs "Shanghai Masters", kas norisināsies no 5. līdz 11. septembrim. Bet vēl pirms tam tiks aizvadīti trīs "Players Tour Championship" turnīri, kā arī divi snūkera Premjerlīgas posmi.

Izmantotie resursi:
worldsnooker.com

     [+] [-]

, 2011-07-24 19:43, pirms 13 gadiem
nu binghems pēdējos freimus vienkārši nereāli spēlēja.

     [+] [-]

, 2011-07-24 20:51, pirms 13 gadiem
trileris!

     [+] [-]

, 2011-07-24 20:54, pirms 13 gadiem
man žēl Viljamsa sievu, jo vinš nevar beigt.
Sveicu Binghamiswanker ar ilgi gaidīto triumfu

     [+] [-]

, 2011-07-26 00:33, pirms 13 gadiem
kautkā vasarā grūti ilgi piesēsties pie TV lai noskatīties snookeru. Bija doma, mož palikt likmes toto, lai lielāks stimuls un interese. Bet pēc šitā turnīra ātri vien šī doma izgaisa, jo paredzēt kas uzvarēs snookerā laikam ir līdzīgi kā A. Kreipāns ir teicis par biatlonu, ka katru reizi var uzvarēt jebkurš no top sportistiem un izdarīt jebkādas prognozes ir pilnīgi bezjēdzīgi.

Jāgaida, kad snookers atgriezīsies UK un visi sāks spēlēt ar pilnu atdevi un viss sāks atgriezties vecajās sliedēs, kad Top spēlētāji sāks rādīt savu īsto spēli.