Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Ja atkal būs problēmas ar riepām, cīnīties par uzvaru būs grūti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Ja atkal būs problēmas ar riepām, cīnīties par uzvaru būs grūti"
Šarls Leklērs sacīkšu vadībā. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens un Šarls Leklērs ir apņēmīgi šodien Emīlijas-Romanjas F1 posmā cīnīties par uzvaru, taču abiem ir bažas par iespējamajām problēmām. "Red Bull" gadījumā tas ir starts, bet "Ferrari" pilots uztraucas, vai riepas atkal pastiprināti nenodils, kā tas bija sprinta sacensībās.

Verstapens startēja no pirmās pozīcijas, bet pirmajā līkumā jau iebrauca aiz Leklēra. Kādu laiku turējies atstatumā, beigās pērnās sezonas čempions bija pietuvojies un apdzina konkurentu, kļūstot par uzvarētāju.

"Startā riteņi par daudz izspolēja, bet pēc notikušā man bija jāsaglabā vēss prāts, lai gan sākumā šķita, ka Šarlam ir nedaudz labāks temps par mums," runājot par sprinta sacīkstēm, stāsta Verstapens. "Manuprāt, viņam nodila riepas, tad varēju viņam pietuvoties un otrajā līkumā veikt apdzīšanu. Es apzinos, ka svētdienas sacīkstēs situācija var būt citāda, bet šajā reizē braukšana ar šīm riepām nostrādāja mūsu labā. Par šodienu esmu apmierināts, taču rīt būs jāizmanto arī citas riepas un situācija var mainīties."

Verstapens atzīst, ka gadījumā, ja viņam atkal nepadosies starts, šodien cīnīties par uzvaru būs grūtāk. Leklērs skaidro, ka nav varējis noturēt ātrumu, jo riepas, sevišķi viena no tām, sākusi lobīties.

"Man padevās ļoti labs starts," stāsta Leklērs. "Pirmajā līkumā pat nebijām blakus un no tā brīža varēju koncentrēties tikai uz savu veikumu trasē. Sākumā mēģināju braukt iespējami ātri, lai iekrātu pārsvaru un Makss nebūtu DRS zonā, jo tad es būtu neaizsargāts. Tomēr par to vēlāk bija jāmaksā augsta cena, jo riepas sāka lobīties un pēdējos divos, trīs apļos tas radīja nopietnas problēmas. Domāju, ka abu komandu ātrums ir līdzīgs. Tas, kas radīja mūsu sniegumā atšķirību, bija riepu nodilums, kas mūs piemeklēja. Ja uz svētdienas sacīkstēm izdosies to novērst, esmu pilnīgi pārliecināts, ka cīnīsimies par uzvaru. Ja nē, būs daudz grūtāk."

Sprinta sacīkstēs, kas ir 100 km garas, obligātās riepu maiņas nav paredzētas, līdz ar to sportisti visu braucienu aizvada ar vienu riepu komplektu. Gandrīz visi piloti sestdien Imolā startēja ar mīkstā sastāva riepām, bet šodien būs jāizmanto arī citas cietības pakāpes gumija.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Commentary, Standings &...

     [+] [-]

, 2022-04-24 10:10, pirms 2 gadiem
Daudz kas būs atkarīgs no laikapstākļiem. Lietus varbūtība it 50:50. Ja līs, tad visas diskusijas par riepām vairs nebūs tik svarīgas. Ceru uz ļoti aizraujošām sacīkstēm.

     [+] [-]

, 2022-04-24 11:01, pirms 2 gadiem
Mana ideālā gonka būtu-sauss-lietus-sauss, bet pa lielam arī bez lietus bet salīdzinoši vēsāks laiks ļaus taupīt riepas

     [+] [-]

, 2022-04-24 16:12, pirms 2 gadiem
Eh, nabaga Sainss. Tāda skāde.