Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lilards: "Nevēlējos, lai spēles likteni izšķirtu tiesnešu lēmums"

Rolands Eliņš

Lilards: "Nevēlējos, lai spēles likteni izšķirtu tiesnešu lēmums"
Deimiens Lilards. Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba Portlendas „Trail Blazers” līderis Deimiens Lilards pēc sava iespaidīgā snieugma uzvarā pār „Thunder”, kas noveda pie Portlendas iekļūšanas nākamajā kārtā, medijiem norādīja, ka uzvaras metiena brīdī speciāli ieturējis distanci no tuvākā aizsarga, lai būtu drošs, ka tiesnešiem nevajag pieņemt lēmumu par piezīmes fiksēšanu.

„Kad bumba atstāja manas rokas, man bija lieliska sajūta. Jutos patiešām labi,” sacīja Deimiens Lilards, kurš pēdējās sekundēs trāpīja ļoti tālu tālmetienu un izrāva „Trail Blazers” uzvaru. Lilards pirms tam bumbu ilgi driblēja, taču izvēlējās nedoties tuvāk tālmetiena līnijai vai caurgājienā, lai gan uzvarai būtu pieticis arī ar vienu punktu.

„Nevēlējos, lai spēles liktenis nonāktu tiesnešu rokās,” paskaidroja Lilards. „Ja būtu bijis kontakts ar sedzēju, man varbūt sanāktu grūtāks metiens, bet tiesneši tāpat nevēlētos būt tie, kas izšķir spēles iznākumu. Tāpēc es paliku stāvot tālu no groza, labi redzēju groza stīpu un jutu, ka šis ir labs attālums.”

Lilards pastāstīja, ka jau iepriekš treniņos kluba trenera asistents aicinājis viņu biežāk izpildīt patiešām tālus tālmetienus: „Viņš man teica, ka vienu es gan jau iemetīšu. Kad pienāca īstais brīdis, es sajutu, ka tagad patiešām metīšu no šāda attāluma. Pols Džordžs bija nedaudz atkāpies no manis, redzēju to un nodomāju, ka šis ir īstais brīdis iet uz metienu.”

Savukārt Pols Džordžs tik un tā izteicās, ka Lilarda izvēle bijusi slikta: „Tas bija patiešām slikts metiens. Man vienalga, ko citi saka. Izdarīt tādu metienu ir slikta izvēle. Bet jā, viņš iemeta. Stāsts, ko cilvēki atcerēsies, nebūs par to, ka Lilards izvēlējās mest sliktu metienu. Mums ar to jāsadzīvo.”

Lilards arī paskaidroja, kādēļ pamājis a roku atvadas „Thunder” spēlētājiem pēc sava realizētā uzvaras metiena: „Pēc sērijas trešās spēles „Thunder” basketbolisti, Deniss Šrēders starp viņiem, pēc uzvaras visādi svinēja un izrādījās. Mēs saglabājām mieru, kamēr viņi pēc savas pirmās uzvaras jau nolēma, ka var sākt svinēt. Mums savukārt doma bija tāda – uzvarēsim četras spēles, varēsim svinēt. Šajā sērijā bija daudz cīņas, daudz vārdu apmaiņas un vēl visa kā, bet pēdējais vārds piederēja man. Tieši tas arī bija mans metiens – pēdējā vārda pateikšana.”

Izmantotie resursi:
Lillard on 37-foot buzzer shot—'The last word'

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:11, pirms 5 gadiem
Varam vertet un teikt, ka slitka metiena izvele, bet Lilards iemeta un nevienu vairs neinterese vai tas bija labs vai slikts metiens.

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:23, pirms 5 gadiem
Varu saderēt, ka PG vēl ilgi tas metiens murgos rādīsies

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:45, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Varam vertet un teikt, ka slitka metiena izvele, bet Lilards iemeta un nevienu vairs neinterese vai tas bija labs vai slikts metiens.
Tajos sliktajos metienos viņam 8/12 precizitāte tikai

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 18:46, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Varu saderēt, ka PG vēl ilgi tas metiens murgos rādīsies
Ilgi murgos rādīsies kāpēc viņš palika OKC pie Rasela

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:51, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tajos sliktajos metienos viņam 8/12 precizitāte tikai
Nu tas gan. Šogad labi pielicis. Un tie pat nav Karija stila 2m aiz līnijas. Tie ir vēl tālāki. Atstāj tikai brīvu

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:53, pirms 5 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=wyO...

Labs video.

     [+] [-]

, 2019-04-24 18:55, pirms 5 gadiem
Un būtībā tā ir atbilde par Bertānu vecāko - nav ko čīkstēt, ka 3pt metiens tālāks kā Eiropā (es gan nezinu vai viņš to pats teicis, bet te komentāros daudziem tāds viedoklis). Ja tu esi snaiperis tad tev jālādē ne tikai no pašas līnijas.

     [+] [-]

, 2019-04-24 22:59, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Un būtībā tā ir atbilde par Bertānu vecāko - nav ko čīkstēt, ka 3pt metiens tālāks kā Eiropā (es gan nezinu vai viņš to pats teicis, bet te komentāros daudziem tāds viedoklis). Ja tu esi snaiperis tad tev jālādē ne tikai no pašas līnijas.
Jā, bet Lilards pie tādas līnijas dzīvo visu karjeru, bet Bertāns vēl tikko meta no tuvākas distances, bet te pēkšņi 2 nedēļu laikā jāiemācās mest talāk... Nav tik vienkārši + vēl vispār pierašana pie šī basīša utt... Ja dos iespēju arī nākamgad, esmu pārliecināts, ka būs labāk.