Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks par dankiem: ''Gāju uz grozu, un partneri prata mani atrast''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasečņiks par dankiem: ''Gāju uz grozu, un partneri prata mani atrast''
Anžejs Pasečņiks aizsardzībā. Foto: FIBA

Latvijas izlases spēlētājs Anžejs Pasečņiks pēc uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlē pār Turciju portālam ''Sportacentrs.com'' skaidroja, ka mačs bijis grūts visu 40 minūšu garumā. To izdevies labi sākt, pēc kā turki ķērušies pie provokācijām, kuras izdevušās vien daļēji.

Šodien Latvijas basketbola izlase ar uzvaru pār Turciju (83:74) nodrošināja pirmo vietu I grupā. Noslēdzošo 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli valstsvienība aizvadīs pirmdien savu skatītāju priekšā pret Grieķiju.

17:22 minūtes laukumā šovakar pavadīja Anžejs Pasečņiks, kurš maču pabeidza ar deviņiem punktiem, trim atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvajām piespēlēm. Īpaši rezultatīvs garais basketbolists bija spēles sākumā, kad izcēlās ar diviem ''alley-oop'' triecieniem grozā no augšas. ''Tās vairāk bija pretinieku kļūdas aizsardzībā, kuras mēs izmantojām. Es gāju uz grozu un komandas biedri prata mani atrast,'' tā aktivitāti uzbrukumā mača ievadā portālam ''Sportacentrs.com'' komentēja Pasečņiks.

''Spēle bija saspringta un smaga visu 40 minūšu laikā,'' jau spēles gaitu komentēja basketbolists. ''Vienu brīdi jau likās, ka uzvara ir mūsu rokās, taču, ja nedaudz atslābinies, neiemet metienus, kļūdies, tad uzreiz mūsdienu basketbolā var pieraut atpakaļ. Tā arī notika, taču džeki saņēmās un prata uzvarēt spēli. Manuprāt, labi spēlējām mača sākumā - labi kustinājām bumbu uzbrukumā un laukumā izskatījāmies solīdi. Uzreiz pēc tam turki sāka spēlēt fiziskāk, netīrāk, sāka ķerties un provocēt. Nedaudz tas viņiem arī izdevās, jo es sakrāju četras piezīmes, bet Laksa piecas. Cīnījāmies pretī un parādījām, ka arī mēs varam līdzvērtīgi spēlēt.''

Pret Pasečņiku pretinieki vairākas reizes pārkāpa noteikumus, kas ļāva spēlētājam astoņas reizes izpildīt soda metienus. Grozā krita tikai trīs no tiem. ''Kopš spēlējam ar šīm bumbām mans procents ir drausmīgs. Vienkārši tā bumba man slīd ārā. Pie tam, neesmu vienīgais, kurš par to runā. Trīs dienu laikā nesanāca pie tām pierast. Iespējams, nepieciešams vairāk laika un labi, ka šovakar mani aizmestie garām sodiņi neietekmēja spēli,'' savu šī vakara 37.5 % precizitāti no soda metienu līnijas komentēja basketbolists.

Bieži vien pirmajā puslaikā varēja novērot, ka izlases garie spēlētāji pārāk daudz cenšas perimetrā spēlēt aizsardzībā pret turku aizsargiem. Tas rezultējās ar pretinieku brīvi realizētiem tālmetieniem. ''Mēs par dziļu palīdzējām uz garajiem. Ar Klāvu spēlējam agresīvi uz mazo un mūsu garais palika brīvs. Tik dziļi mums nevajadzēja iet, jo tāpēc viņi tika pie metieniem.'' Pasečņiks min, ka ierobežot brīvo metienu daudzumu bijis viens no otrā puslaika uzdevumiem, taču nozīmīgāk bija iet un cīnīties par uzvaru. ''Galvenais - bija vienkārši jāiet kapāties. Taktiski neko daudz izdarīt nevarēja - bija jāiet un jācīnās un to arī darījām.''

''Brīžiem pārtraukumā nedzirdēju, ko mums saka treneris, jo aiz mums bija mūsu līdzjutēji,'' par atmosfēru arēnā teica basketbolists. ''Paldies viņiem, ka atbrauca - viņi mums arī ļoti palīdzēja un cīnījās pret pārējiem septiņiem tūkstošiem vietējiem līdzjutējiem.'' Jau pirmdien savu skatītāju priekšā Latvija noslēgs kvalifikācijas ciklu. ''Pieļauju, ka būs līdzīga spēle. Galvenais, lai ir pilna ''Arēna Rīga''. Ja būs pilnas tribīnes, būs uzvara,'' noslēgumā teica Pasečņiks.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-24 23:28, pirms gada
Tu, Andžej PK galvenais tāpat danko... uzliku, ka Tu Gobēram pārdankosi😉🍻

  +1 [+] [-]

, 2023-02-25 05:21, pirms gada
ko tur tos kaulainos nepagrūstīt tādam tankam. skaisti lobi.

     [+] [-]

, 2023-02-25 12:30, pirms gada
Tā tikai bija spēle.

     [+] [-]

, 2023-02-25 12:30, pirms gada
fantomas rakstīja: Tu, Andžej PK galvenais tāpat danko... uzliku, ka Tu Gobēram pārdankosi😉🍻
Vajag atpakaļ uz NBA.

     [+] [-]

, 2023-02-25 12:31, pirms gada
pizdjux rakstīja: ko tur tos kaulainos nepagrūstīt tādam tankam. skaisti lobi.
Ir labs basketbols.

     [+] [-]

, 2023-02-26 14:02, pirms gada
Pasečņikam ar viņa auguma parametriem vajadzētu katrā spēlē savākt pa 10-15 rībaundiem un taisīt 2-3 blokšotus !!!