Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Hokejisti skaisti zaudēja, mēs sūdīgi uzvarējām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Hokejisti skaisti zaudēja, mēs sūdīgi uzvarējām"
Arta Frīdenberga (pa labi) un Liene Priede
Foto: Romualds Vambuts

"Ja mūsu hokejisti Olimpiskajās spēlēs ārkārtīgi skaisti spēlēja un četras reizes skaisti zaudēja – tieši skaisti zaudēja, mēs šodien sūdīgi vinnējām. Izdarot secinājumus, kā ir labāk? Sliktā spēlē uzvarēt, vai neprātīgi skaisti zaudēt un būt varoņiem?" izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, filozofiski noskaņots bija "RSU/Merks" sieviešu basketbola komandas galvenais treneris Aivars Vīnbergs.

Pirmajā puslaikā komandai radās problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu un visu spēli nebija tik laba cīņa par atlēkušajām bumbām kā parasti.
Lai gan spēli uzvarējām, uzskatu, ka mums jāspēlē labāk. No otras puses, notikušais neļauj pretiniekiem izdarīt nekādus pārsteidzīgus secinājumus. Piemēram, TTT pārskriešana pāri Tallinas Universitātei nedod viņām nekādu priekšrocību. Pret mums viegli nebūs nevienam! Intrigu garantēju. Var šķist, ka svētdienas spēle neatbilst maniem vārdiem, taču mēs izdarījām, ko mums bija jāizdara. Vērtējot filozofiski – astoņas reizes pārsniedzām uzvarai nepieciešamo punktu skaitu. Panākumam pietiktu ar viena punkta pārsvaru, tātad nelietderīgi izmantojām resursus (smaida).

Nākamajā nedēļā komandai paredzētas trīs spēles. Faktiski – četras spēles septiņās dienās.
Kāda starpība? Sezonas beigās katru dienu trenēties nav viegli, taču mēs to darām. Pusgada laikā tāds darbs kļūst monotons, sākas rutīna. Trīs spēles – skaisti! Tie ir mūsu koncerti. Muzikants nežēlojas, ja divreiz dienā jāspēlē teātri. Kāpēc trīsreiz nedēļā neuzspēlēt?

Pret Cēsīm apetīte būs tikpat liela?
Mums tikai jāiet un jāspēlē. Uzvarot Tallinas Universitāti, esam pietuvojušies pirmajam mērķim – iekļūšanai četriniekā – un turpināsim iet soli pa solim. Labas uzvaras martā vēl neko nedos. Visu tāpat izšķirs aprīļa pēdējās divas nedēļas. Pagaidām jāizvairās no priekšlaicīgiem secinājumiem.

Arta Frīdenberga vairākās spēlēs galotnē ir iemetusi svarīgus tālmetienus.
Arta vēl turpina spēlēt sporta skolā un viņai daudz jāmācās. Tāpat kā citām meitenēm, jāapgūst, ka basketbols nav tikai bumbas iemešana grozā. Tehniskajā protokolā ir ļoti daudzas ailes – tikai pēdējā norādīti gūtie punkti. Ja pārējās ailes nav aizpildītas, tad punktiem nav jāpievērš tik liela uzmanība. Aiļu aizpildīšanu – izņemot kļūdas – gaidu no visiem saviem spēlētājiem. Jāaizpilda visu un punkti paši sevi sameklēs.

 +13 [+] [-]

, 2014-02-24 15:37, pirms 10 gadiem
Kad tu skaisti olimpiādē zaudēsi ASV izlasei,tad ar varēsi justies kā varonis.Tikai pa priekšu tiec līdz olimpiādei.Filozofs atradies.

  +9 [+] [-]

, 2014-02-24 15:39, pirms 10 gadiem
Atradis, ko salīdzināt!

  +8 [+] [-]

, 2014-02-24 15:41, pirms 10 gadiem
Tad, kad tava komanda,Vīnberg, spēlēs Olimpiskajās spēlēs un cīnīsies skaisti un skaisti zaudēs pasaules labākajām komandām (arī divām labākajām), tad tu varēsi te muti vērt vaļā, muļķi.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-24 15:49, pirms 10 gadiem
tapec jau tas basketbols ir d i r s a, ka sitadi planpratini un regule basi, vini pat ne reizi nav bijusi pasaules cempi.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-24 16:03, pirms 10 gadiem
nu gan Vinārs iebrauca auzās - salīdzināt lokālu "akmens, šķēres, papīrīt's" tipa turnīru ar visaugstāko pasaules līmeni - olimpiādi.
Izskatās, ka Vīnbergs pīpējis bambuku kopā ar Malnaču, kurš apgalvoja, ka globālā līmenī futbols un hokejs ir vienādā līmenī.

  +4 [+] [-]

, 2014-02-24 16:06, pirms 10 gadiem
Te pat nav ko komentēt...

  -3 [+] [-]

, 2014-02-24 16:26, pirms 10 gadiem
Normāls koments Vīnbergam, par ko cepjaties? Par to ka izveidojis normālu komandu, kurā meitenes grib spēlēt? Kuram negribas palepoties?

  -1 [+] [-]

, 2014-02-24 16:41, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: nu gan Vinārs iebrauca auzās - salīdzināt lokālu "akmens, šķēres, papīrīt's" tipa turnīru ar visaugstāko pasaules līmeni - olimpiādi.
Izskatās, ka Vīnbergs pīpējis bambuku kopā ar Malnaču, kurš apgalvoja, ka globālā līmenī futbols un hokejs ir vienādā līmenī.
Basketa konkurnce pasaulē ir daudz milzīgāka par hokeja, bet ne šajā gadījumā.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-24 16:42, pirms 10 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Tad, kad tava komanda,Vīnberg, spēlēs Olimpiskajās spēlēs un cīnīsies skaisti un skaisti zaudēs pasaules labākajām komandām (arī divām labākajām), tad tu varēsi te muti vērt vaļā, muļķi.
Skaistu zaudējumu ir bijis milzum daudz LV sportā, tāka vari neblatot ar to vienu spēli pret CAN.
Gudļevskis glāba, 55 metieni kā nekā.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-24 16:43, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Kad tu skaisti olimpiādē zaudēsi ASV izlasei,tad ar varēsi justies kā varonis.Tikai pa priekšu tiec līdz olimpiādei.Filozofs atradies.
Uz OS hokejā var tikt uzvarot vājas komandas kvalifikācijā, kamēr basketā tādu kvaļu NAV!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 16:57, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Uz OS hokejā var tikt uzvarot vājas komandas kvalifikācijā, kamēr basketā tādu kvaļu NAV!
Ka tik ne tā. Ne kazahi, ne franči nebija vāji. Bet tas nu tā. Vīnbergs salīdzināja Olimpiskās spēles ar Latvijas čempionātu. P.S. kad vīriešu bb izlase pēdējo reizi spēlēja Olimpiskajās spēlēs? Un, lai dabūtu iespēju par to pacīnīties par šo iespēju, vajadzēja uzvarētu megastipro Beļģiju

  +3 [+] [-]

, 2014-02-24 17:00, pirms 10 gadiem
Onslovs rakstīja: Basketa konkurnce pasaulē ir daudz milzīgāka par hokeja, bet ne šajā gadījumā.
visu cieņu, taču šādos gadījumos nedrīkst saukt konkrētus piemērus - jāizsakās vispārēji - labāk nesmuka uzvara, nevis skaists zaudējums. ieslīgstot detaļās var sevi nostādīt muļķīgā situācijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-24 17:49, pirms 10 gadiem
Viinbergs protams te nošauj smagi garām. Tikpat ļoti kaa Tu . Būt pasaules čempionāta, kur vispār 8 izlases māk spēlēt hokeju, nav ko salīdzināt ar basketbolu, vai futbolu piemeram.
Ha-ha rakstīja: tapec jau tas basketbols ir d i r s a, ka sitadi planpratini un regule basi, vini pat ne reizi nav bijusi pasaules cempi.......

  +2 [+] [-]

, 2014-02-24 18:05, pirms 10 gadiem
es vakar nesmuki piebeidzu VISUS alinjus, bet ar to nelepojos

     [+] [-]

, 2014-02-24 19:13, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Ka tik ne tā. Ne kazahi, ne franči nebija vāji. Bet tas nu tā. Vīnbergs salīdzināja Olimpiskās spēles ar Latvijas čempionātu. P.S. kad vīriešu bb izlase pēdējo reizi spēlēja Olimpiskajās spēlēs? Un, lai dabūtu iespēju par to pacīnīties par šo iespēju, vajadzēja uzvarētu megastipro Beļģiju
Tu to nopietni? Tikai Beļģiju? Vai tos visus kurus uzvarēja LV EČ + BEļģiju + labi jānostartē Pč?

Te viss skaidrs, hokejā ir 20 valstis kurām ir konkurētspējīgas izlases, kamēr basketā vienā eiropā ir 24+.

     [+] [-]

, 2014-02-24 19:44, pirms 10 gadiem
Bimbambols studijaa?