Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" uzņems čempionus, LSPA eksaminēs Salaspili

Jānis Pārums

"Latgols" uzņems čempionus, LSPA eksaminēs Salaspili
Raivis Gorbunovs (Latgols)
Foto: Laura Grišāne

Sestdien Latvijas handbola čempionātā tiks aizvadītas piecas spēles – trīs sieviešu un divas vīriešu Virslīgā. Nedēļas nogales centrālais mačs gaidāms Ludzā, kur sestdienas vakarā "Latgols" uzņems Latvijas čempionus Dobeles "Tenax".

Dobelnieki šosezon izcīnījuši 14 uzvaras 14 spēlēs un pārliecinoši turpina saimniekot Latvijas čempionātā, kamēr ludzāniešiem sezonas pirmā puse nav bijusi no veiksmīgākajām – 14 spēlēs tikai piecas uzvaras, kas pagaidām dod vien sesto vietu astoņu komandu konkurencē. Tiesa, līdz sezonas beigām vēl ir pietiekami laika, lai savu pozīciju uzlabotu.

Neskatoties uz Ludzas komandas kopējo nepārliecinošo sniegumu, tieši pret "Latgols" dobelnieki aizvadījuši vienas no grūtākajām spēlēm šajā sezonā. "Latgols" ir vienīgā komanda, kas divās savstarpējās spēlēs ar "Tenax" zaudējusi ar mazāk nekā desmit vārtu deficītu – pirmajā spēlē Ludzā ar 27:34 un otrajā spēlē Dobelē ar 19:24.

Dobelnieki piektdienas vakarā izcīnīja sezonas rekorduzvaru, savā laukumā ar +29 (48:19) pārspējot LAT98. Tam sekojošais pārbrauciens uz Ludzu teorētiski varētu radīt dobelniekos nelielu nogurumu, ko izmantojot savā labā, ludzānieši varētu sagādāt čempioniem smagāko spēli sezonā. Vai tā būs? Spēles sākums plkst. 16:30.

Vēl vienā Virslīgas spēlē plkst. 13:00 LAT98 Salaspilī uzņems "Jūrmalas Sportu", bet sieviešu Virslīgas čempionātā gaidāmas trīs spēles – plkst. 14:00 Ulbrokā Latvijas čempiones "Stopiņu NHK" sacentīsies ar LAT98, plkst. 14:45 "Latgols" Ludzā uzņems pastarītes no Skrīveriem, bet plkst. 16:00 LSPA handbolistes, kas šobrīd turnīra tabulā ieņem otro vietu (aiz Dobeles SS/REIR, kam par vienu punktu un arī vienu spēli vairāk), savā laukumā uzņems Salaspili, ko pirmajā savstarpējā spēlē novembrī pieveica ar 31:22.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv