Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valensijas treneris: VEF trumpis - spēcīgs uzbrukums

Valensijas treneris: VEF trumpis - spēcīgs uzbrukums
Kamēr Valensijas komanda gatavojas spēlei ar VEF, paralēli tiek meklēts galvenais treneris. Iespējams, tas būs attēlā redzamais Velimirs Perasovičs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Basketbola klubs "VEF Rīga" šovakar izbraukumā Spānijā aizvadīs ULEB Eiropas kausa spēli pret "Valencia Basket", ko pārstāv arī Rihards Kuksiks. Pirms spēles Valensijas komandas galvenais treneris Čecu Mulero komentējis savus pretiniekus, norādot, ka pēdējā laikā Latvijas čempioni nav demonstrējuši labāko sniegumu, taču komanda spēj būt bīstama.

"Mums pretī stāsies pretinieks, kas pēdējā laikā nav sasniedzis tos labākos rezultātus. Komanda nesen kā palikusi bez nozīmīga spēlētāja Janičenoka, kurš guva savainojuma pagājušās nedēļas spēlē pret "Nymburk". Tāpat nesen viņi piesaistījuši divus jaunus spēlētājus Beiliju un Boudriju. Tā ir komanda, kas lieliski spēlē uzbrukumā, ir agresīva atklātā spēlē, kā arī ar jūtamu klātbūtni no tādiem spēlētājiem, kas ir ļoti ātri. Sagaidu sarežģītu spēli, bet spēlēsim mājās, tāpēc jābūt agresīviem, lai gūtu uzvaru," gaidāmo pretinieku Rīgas VEF komandas trumpjus uzskaitījis Valensijas komandas pagaidu galvenais treneris Čeču Mulero.

"Daži no no Rīgas komandas spēlētājiem man ir zināmi, ar kuriem bijušas spēles iepriekš. Viņiem ir labs treneris ar labām sistēmām, tāpēc būs grūti, bet ceru, ka fani būs kopā ar mums un palīdzēs," tā Mulero. Svētdien kļuva zināms, ka ambiciozās Valensijas komandas neapmierinošais sniegums bijis iemesls līdzšinējā galvenā trenera Pako Olmosa atlaišanai, kura vietu pagaidām pārņēmis Mulero. Tikmēr Valensijas klubs pašreiz strādā pie aizvietotāja meklēšanas. Pēc spāņu mediju informācijas galvenais kandidāts uz galvenā trenera vietas iegūšanu ir horvātu speciālists Veļimirs Perasovičs.

Savulaik Perasovičs kā spēlētājs izcīnījis vairākus titulus ar Dienvidslāvijas izlasi, kam sekoja spēlēšana savas dzimtās valsts Horvātijas izlasē, ar ko 1992. gadā ieguva Olimpisko spēļu sudrabu. Spēlētāja karjeru Perasovičs noslēdza pirms deviņiem gadiem, kļūstot par treneri. Perasovičam jau bijusi iespēja trenēt ACB līgas klubus Seviljas "Caja San Fernando", Vitorijas "Caja Laboral" un Madrides "Estudiantes", kā arī horvātu klubu Zagrebas "Cibona". Pagājušajā sezonā 46 gadus vecais Perasovičs trenēja Turcijas superklubu Stambulas "Efes Pilsen".

Tuvākajā laikā uzzināsim, vai Valensijai izdosies vienoties ar Perasoviču, tādējādi padarot viņu arī par Riharda Kuksika galveno treneri. Interesanti, ka vienu reizi Perasovičam jau bijusi darīšana ar Latvijas basketbolistu savā komandā - tas bija 2004./2005. gada sezonā ar Seviljas komandu, kad tur spēlēja Kaspars Cipruss.

Izmantotie resursi:
Valencia Basket Club - Valencia Basket Club
Superdeporte
Noticias de VALENCIA | LAS PROVINCIAS, diario...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-24 15:59, pirms 12 gadiem
šīto sakot viņš laikam ierēca par vafeli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja